Poker met dobbelstenen

 

Lees snel verder als je meer te weten wilt komen over poker met dobbelstenen.

Poker dobbelstenen

Wist je dat het mogelijk is om poker met dobbelstenen te spelen? Poker met dobbelstenen wordt ook wel Poker Dice of Chapeau genoemd. In plaats van kaarten gebruik je in dit geval dobbelstenen. Hierdoor wordt het een heel ander spel, hoewel er nog diverse combinaties gemaakt kunnen worden die bekend zijn van poker games zoals Texas Hold ‘em en Caribbean Stud Poker. Met dobbelstenen poker spelen is weer eens wat anders. Dit is een erg vermakelijke variant.

Wat is poker met dobbelstenen?

Zoals de naam al aangeeft, wordt deze variant van poker met dobbelstenen gespeeld in plaats van kaarten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van poker dobbelstenen, 5 stuks in totaal. De vijf dobbelstenen hebben allemaal zes vlakken en dezelfde symbolen. Het klaveren symbool is de aas, de rode koning is de koning, de groene koningin is de vrouw, de blauwe edelman is de boer, de tien ruiten zijn de 10 en de negen schoppen zijn de 9.

 

Er zijn varianten van poker met dobbelstenen waarbij je het opneemt tegen de bank, maar er zijn ook poker dice games waarbij je het tegen andere spelers opneemt. In dat geval mag iedere speler tijdens een ronde maximaal drie keer werpen en wint degene met de hoogste combinatie. Vooraf zet je in, waarna degene met de hoogste combinatie alles wint. Er wordt gebruik gemaakt van een bekertje om de dobbelstenen te rollen, vergelijkbaar met andere dobbelspellen zoals bijvoorbeeld Yahtzee.

 

Wat zijn de spelregels van poker met dobbelstenen?

Er vinden verschillende veranderingen plaats in de poker regels als dobbelstenen gebruikt worden in plaats van een stok kaarten. Het doel is om een zo goed mogelijke poker combinatie bij elkaar te werpen. Hier krijg je drie worpen de tijd voor. Je mag ook stoppen met werpen na de eerste of de tweede worp. We raden aan dat alleen te doen als je een hele goede combinatie hebt geworpen.

 

Na iedere worp mag je bepalen welke dobbelstenen je laat liggen en welke stenen je opnieuw gaat rollen. Dobbelstenen die je eerder hebt laten liggen, mag je later alsnog opnieuw werpen. Zo probeer je ervoor te zorgen dat je na drie worpen een zo goed mogelijke poker combinatie op tafel hebt liggen.

 

Wat is de volgorde van poker met dobbelstenen?

Wil je de poker dobbelstenen regels zo goed mogelijk kennen, dan is het belangrijk om te weten wat de volgorde is. De aas is het hoogste symbool, gevolgd door de koning, de vrouw, de boer, de 10 en de 9. Volgens de poker dobbelstenen spelregels mag er ook gekeken worden naar de kaartkleur (ruiten, klaveren of schoppen) en de kleur (blauw, rood of groen) voor het maken van combinaties.

 

De volgende poker combinaties zijn mogelijk als je poker met dobbelstenen gaat spelen (van hoog naar laag):

 

  • 5 of a kind: vijf dezelfde symbolen. Dit wordt ook wel Poker genoemd.
  • 4 of a kind: vier dezelfde symbolen. Dit staat ook wel bekend als Carré.
  • Full House: drie dezelfde en twee dezelfde, bijvoorbeeld drie koningen en twee azen.
  • Zwarte flush: vijf stenen met een zwarte kleur.
  • Paarse flush: vijf rode en blauwe stenen.
  • Straat: vijf opeenvolgende symbolen zoals 9-10-J-Q-K of 10-J-Q-K-A.
  • 3 of a kind: drie dezelfde symbolen. Ook wel bekend als Trice of Tris.
  • Dubbel Paar: twee keer twee paar, bijvoorbeeld twee azen en twee vrouwen. Ook wel bekend als Two Pair.
  • Eén Paar: twee dezelfde dobbelstenen.
  • Cadeau of Singleton: vergelijkbaar met de High Card bij kaartvarianten van poker. De speler met de hoogst geworpen dobbelsteen wint. Het wordt ook wel Bust genoemd omdat het in feite gelijk is aan niets.

 

Je weet nu wat je kunt verwachten van de spelregels van poker met dobbelstenen. Zin om poker te spelen? Ontdek de verschillende poker varianten binnen ons uitgebreide spelaanbod. Vergeet niet om van onze casino welkomstbonus te profiteren. Speel nu poker bij JACKS.NL.

 

Ook interessant om te lezen