Nederlandstalig Live Casino Beste Slots & Fruitautomaten Directe Uitbetaling Veilig & Betrouwbaar

JACKS.NL WELKOMSTBONUS

100% tot €250 BONUS

Alleen voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

1 MELD JE
AAN
2 CLAIM JE
BONUS
3 DOE EEN
STORTING

 

jacks.nl

8 karakters inclusief 1 letter en 1 cijferRegistreren

MEER INFO

JACKS.NL WELKOMSTBONUS

100% tot €250 BONUS

1 2 3
MELD JE
AAN
CLAIM JE
BONUS
DOE EEN
STORTING

8 karakters inclusief 1 letter en 1 cijferRegistreren

MEER INFO

jacks.nl

Hoeveel kaarten zitten er in een kaartspel? Alles wat je moet weten over kaartspel kaarten

De kaarten in het kaartspel zoals wij het nu kennen, bestaan al vele eeuwen. De oorsprong ligt waarschijnlijk in China, waar het werd ontwikkeld. In de vroegere tijd werden er echter nog geen kaarten gebruikt, maar stenen met bepaalde vormen of afbeeldingen om de verschillende kaarten aan te duiden. In die tijd was de vraag niet: “Hoeveel kaarten heeft een kaartspel”, maar hoeveel stenen! Tegenwoordig is het weten hoeveel kaarten in een kaartspel zitten echter een stuk meer relevant. Hieronder lees je alle antwoorden op vragen zoals: “Hoeveel kaarten zitten er in een kaartspel?”, “Hoeveel kaarten heeft een kaartspel voor 21-en?”, of “Hoeveel kaarten zitten in een kaartspel voor baccarat?”. Zo heb jij alle informatie die je nodig hebt om thuis al deze geweldige spellen te spelen alsof je bij JACKS.NL zit!

Hoeveel kaarten zitten er in een stok?

Een traditioneel kaartspel heeft 54 kaarten. Deze 54 kaarten zijn opgedeeld in 5 soorten: harten, ruiten, klaveren en schoppen. Van elke soort zijn er 13 kaarten: 2 tot en met 10, en boer, koning en de aas. Maar dan kom je toch voor je kaartspel op een aantal kaarten van 52 uit? Klopt, want hier horen de twee jokers nog niet bij. Nu weet jij het antwoord op de vraag: “Hoeveel kaarten zitten er in een kaartspel?”. Namelijk 54!

Wat zijn de kaarten in een kaartspel?

Nu je weet hoeveel kaarten in een kaartspel zitten, zou je het misschien handig vinden om alle verschillende kaarten op een rijtje te hebben. Dit is misschien minder relevant als je op zoek bent naar het aantal kaarten in kaartspel, maar kan wel heel erg goed van pas komen als je thuis een incomplete set hebt en je weet niet welke kaart je mist.

  • Harten: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw, koning en aas
  • Ruiten: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw, koning en aas
  • Klaveren: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw, koning en aas
  • Schoppen: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw, koning en aas
  • Twee jokers

Hoeveel kaarten in een kaartspel met jokers?

Hoeveel kaarten er in een kaartspel met jokers zitten, is 54. Namelijk de 52 ‘gewone kaarten’ en de 2 jokers.

Aantal kaarten in baccarat kaartspel

Als je graag wilt weten voor het kaartspel baccarat hoeveel kaarten je nodig hebt, dan is het aantal 312 kaarten. Het spel wordt namelijk gespeeld met 6 stokken. Een stok kaarten heeft hoeveel kaarten, horen we je al vragen? 52. Een stok kaarten is namelijk een deck van kaarten zonder de jokers.

Jokeren kaartspel: hoeveel kaarten heb je nodig?

Het jokeren kaartspel: hoeveel kaarten heb je eigenlijk nodig voor dit spel? Je hebt twee stokken inclusief jokers nodig voor jokeren. Dus in totaal 104 speelkaarten en 4 jokers.

21 kaartspel: hoeveel kaarten heb je nodig?

Voor het 21 kaartspel: welke kaarten heb je nodig? 21-en is de Nederlandse term voor blackjack. Hoeveel kaarten je nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel stokken je gebruikt. Je kunt blackjack namelijk spelen met één tot zes stokken kaarten. Hoeveel kaarten in het blackjack kaartspel zitten verschilt dus tussen de 52 en de 312. Dus hoeveel kaarten heeft een kaartspel voor 21-en? Tussen de 52 en 312.