Categorie: Roulette

 


Breed inzetten op Roulette met het Burenspel en Zero spel

Roulette is op zich al een spannend en intrigerend spel, maar het kan soms best lastig zijn om te bepalen welke inzetten je moet plaatsen. Om je daarbij te kunnen helpen is de 'racebaan' bedacht, en daarbij komen het roulette burenspel en het roulette zero spel om de hoek kijken. Dit klinkt als een hoop “Roulette voor gevorderden”, maar deze extra spellen zijn juist erg simpel om te spelen!

 

Ons advies: kijk bij je derde of vierde keer roulette spelen eens naar het burenspel. In het begin kunnen de keuzes op de ‘normale tafel’ al erg veel zijn, dus neem even de tijd om daaraan te wennen. Je kan natuurlijk ook als opfrisser even de roulette basisregels doornemen in deze Speelwijzer! Als je de normale roulette tafel onder de knie hebt, kan het heel leuk worden om mee te spelen met het roulette burenspel of het roulette zero spel.

Categorie: Roulette

 


Breed inzetten op roulette met het burenspel en zero spel

Roulette is op zich al een spannend en intrigerend spel, maar het kan soms best lastig zijn om te bepalen welke inzetten je moet plaatsen. Om je daarbij te kunnen helpen is de racebaan bedacht, en daarbij komen het roulette burenspel en het roulette zero spel om de hoek kijken. Dit klinkt als een hoop “roulette voor gevorderden”, maar deze extra spellen zijn juist erg simpel om te spelen!

 

Ons advies: kijk bij je derde of vierde keer roulette spelen eens naar het burenspel. In het begin kunnen de keuzes op de ‘normale tafel’ al erg veel zijn, dus neem even de tijd om daaraan te wennen. Je kan natuurlijk ook als opfrisser even de roulette basisregels doornemen in deze Speelwijzer! Als je de normale roulette tafel onder de knie hebt, kan het heel leuk worden om mee te spelen met het roulette burenspel of het roulette zero spel.

Breed inzetten roulette burenspel zerospel

 

Ben je zover? Dan krijg je in deze Speelwijzer van ons uitleg over de roulette racetrack, de roulette burenspel uitleg en de roulette 0 serie uitleg (ook bekend als roulette zero game). Daarbij geven we natuurlijk ook de burenspel uitbetaling en zero game uitbetaling met je mee, zodat je snel eens deze roulette games kan meespelen.

Wat is de roulette racetrack?

De roulette racetrack is een extra gebied op de roulette tafel waar de getallen net zo staan afgebeeld als in het roulettewiel. Op de racetrack, soms ook wel de roulette burenprint genoemd, zet je fiches in op een bepaalde reeks aan getallen die dicht bij elkaar in de buurt liggen. Daardoor krijg je ook uitbetaald als jouw voorspelling van het cijfer nét mis is. Zo wordt een ‘net nietje’ een ‘net raak’! Bekijk de racebaan in de afbeelding hieronder.

 

roulette burenspel racebaan

 

De roulette racetrack heeft, zoals je hierboven ziet, een ovalen vorm. In het midden van dit ovaal staan een aantal termen in het Frans. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan: je hoeft geen lesje Frans te hebben gehad om het roulette burenspel mee te spelen!

 

Deze Franse roulette termen staan voor drie van de vijf manieren om in te zetten op de racetrack. In het Frans spreken we onder andere over:

  • Voisins du Zéro, de “buren van de nul”. Ook wel ‘Grote serie’ of ‘Serie 0/2/3’ genoemd;
  • Tiers de Cylindre, “een derde van het wiel”. Ook wel ‘Kleine serie’ of ‘Serie 5/8’ genoemd;
  • Orphelins, de twee “weesjes” die buiten de twee series vallen.

 

Bij de Grote serie (Voisins du Zéro) zet je in op alle getallen van 22 tot en met 25 op de roulette schijf. Daarmee dek je in totaal 17 getallen, en de inzet is minstens 8x de minimuminzet. Deze roulette burenspel getallen zijn letterlijk de buren van de nul, als in de nul zit (bijna) in het midden van deze getallen op het wiel. Waarom zit de nul niet het midden? Omdat je op deze manier met zo min mogelijk fiches zo’n groot mogelijk deel van het roulette-bord kan afdekken. Dit komt door hoe de tafel waarop je inzet is weergegeven.

 

Bij de Kleine serie (Tiers de Cylindre) zet je in op alle getallen van 27 tot en met 33 op de roulette schijf. Deze roulette burenspel getallen zijn zo gekozen dat je met zo min mogelijk fiches “een derde van het bord” kan afdekken. Dat zijn in totaal 12 getallen, en de inzet is minstens 6x de minimuminzet.

 

Bij de Orphelins zet je in op de twee overgebleven groepen getallen op het roulette wiel, namelijk alle getallen van 1 tot en met 9 & 6 tot en met 17. Dat zijn in totaal 8 getallen, en de inzet is minstens 5x de minimuminzet. Deze “wees-getallen” zijn de overgebleven getallen die niet meegenomen worden in een Grote of Kleine serie. Gelukkig hebben ze elkaar gevonden!

 

Bekijk de afbeelding hieronder als je wilt zien hoe het roulettewiel is ingedeeld:

 

roulette racetrack zerospel voisins orphelins tiers du cylindre

Daarnaast biedt de racebaan nog twee manieren om in te zetten: het roulette burenspel & het roulette zero spel (ook wel roulette 0 serie genoemd). Deze twee lichten we hieronder toe.

.

 

Wat is het roulette burenspel?

Dan de roulette burenspel uitleg! Het roulette burenspel gaat over het selecteren van één getal waarop je inzet en toch je winkansen te verspreiden over vijf getallen. Het roulette burenspel is een manier om in te zetten op een getal op de racebaan. Je zet hierbij niet alleen in op het getal van je keuze, maar ook op de twee getallen in het roulettewiel aan de linker- én rechterkant van dit getal.

 

Op ieder getal plaats je dezelfde inzet. Je plaats dus een inzet per getal, dat is vijf keer de normale inzet. Het is een beginnersfout om te denken dat je bij het burenspel één inzet plaatst en met vijf getallen speelt.

 

Wanneer speel je het roulette burenspel?

De roulette buren tactiek is handig om toe te passen wanneer je een aantal favoriete getallen hebt om op in te zetten en zo je kansen wat te vergroten als de kogel in het wiel nét naast jouw getal valt.

 

Ook is het een slimme inzet als je een bepaald gevoel hebt over in welk gedeelte van het roulettewiel de kogel tot stilstand zal komen, maar niet precies weet op welk getal. Met een inzet op het roulette burenspel kun je je inzet spreiden om toch tot winst te komen.

 

Inzetten op het roulette burenspel doe je op hetzelfde moment als dat je een normale inzet zou doen. Je legt je fiches (of klikt met je muis) op de getallen die je wilt buren op de racebaan, en je bent klaar om te spelen!

 

Uitbetaling roulette burenspel

De uitbetaling van het burenspel is niet anders dan de normale uitbetaling van roulette. Wanneer één van de getallen waar je bij het burenspel op ingezet hebt wint, ontvang je 35x je inzet als winst en je inzet terug. Je rendement is wat lager omdat je bij het burenspel immers ook ingezet hebt op vier getallen die niet winnend zijn. Dat verlies meegerekend kom je tot een uitbetaling van 6,2x je inzet. Daarnaast krijg je dan je inzet terug.

 

Wil je niet zelf een getal kiezen om te buren, maar wil je kiezen voor een inzet in het midden zoals de Grote serie (17 getallen) of de Kleine serie (12 getallen), dan verdien je bij winst 1.25x je inzet plus je inzet terug (Voisins/Grote serie) en 2x je inzet plus je inzet (Tiers/Kleine serie). Speel je voor de Orphelins, dan is je inzet op acht getallen 3.5x je inzet plus je inzet waard.

 

Om het overzichtelijk te houden, vind je de uitbetalingen per inzet terug in onderstaande afbeelding:

 

uitbetalingen burenspel grote kleine serie orphelins roulette

.


Wat is het roulette zero spel?

De laatste bijzondere inzet op het burenspel, is het roulette zero spel, ook wel 0 serie roulette genoemd. Bij deze inzet op de racebaan ga je voor zeven vaste nummers rondom de nul. Aan de linkerkant van de nul speel je voor 12, 35, 3 en 26. Aan de rechterkant speel je nog voor 32 en 15. je speelt natuurlijk voor de 0 zelf. Daarom noemen ze het ook wel een roulette 0 serie, de zero game of Jeu de Zéro.

 

Waarom zit de nul niet in het midden bij een roulette 0 serie? Dit komt, net zoals bij de Voisins du Zéro, door de roulette tafel. Van origine zetten spelers deze inzetten niet op de racebaan, maar op de normale tafel. Door voor deze specifieke combinatie te kiezen, konden spelers zoveel mogelijk getallen dekken met zo min mogelijk fiches. Hierdoor zit de nul niet in het midden van een serie 0 roulette, maar het is “close enough”!

 

Het roulette zero spel is een populaire manier inzetten vanwege de kleur van het vakje 0. Omdat dit groen is kun je tijdens het draaien van het roulettewiel goed volgen of de kogel op of in de buurt van de 0 terecht gaat komen. Dat zorgt voor nog meer spanning, en je weet precies op welk stuk van het roulette wiel je goed moet letten!

 

roulette zero spel

Wanneer speel je het roulette zero spel?

Om het zero spel te spelen heb je maar vier fiches nodig en deze plaats je direct op het vakje voor de roulette zero game, op de racebaan. Je kunt 0 serie roulette dus spelen om je kansen op winst te vergroten zonder overdreven veel inzetten op één spel te doen.

 

Uitbetaling roulette zero spel

Het spelen van het roulette zero spel is iets anders dan het inzetten op het getal nul. Wanneer je enkel inzet op de 0 heb je een kans van één op 37 dat je wint. Dan is de roulette 0 uitbetaling 36x je inzet. Bij het zero spel is de kans dat je wint veel groter. Dat zie je ook terug in de zero spel uitbetaling.


Omdat je op zeven nummers tegelijk gokt met vier fiches aan inzet, is de uitbetaling bij winst anders dan bij een inzet op één cijfer. Dit heeft met de plaatsing van je fiches te maken. We kunnen het heel moeilijk maken, maar het resultaat is erg simpel: valt de kogel op 26, dan win je 35x je inzet plus je inzet. Valt de kogel op 0, 3, 12, 15, 32 of 35 dan is de roulette 0 serie uitbetaling deze ronde 17x je inzet plus je inzet. Het gemiddelde rendement van een inzet op het zero spel aan de roulettetafel bij winst komt uit op 9x plus je eigen inzet. De uitbetaling per getal hebben we in onderstaande afbeelding voor je op een rijtje gezet.

 

uitbetaling getallen zerospel


Meld je aan en ontvang
100% tot €250 speelgeld!

MEER INFO


WIL JE ROULETTE SPELEN?
BEKIJK ONZE SPELLEN!

MEER INFO


Meld je aan en ontvang 100% tot €250 speelgeld!

MEER INFOWIL JE ROULETTE SPELEN?
BEKIJK ONZE SPELLEN!

MEER INFO

Live Casino

Roulette