Back Button


De definitieve EK 2024 selectie van het Nederlands Elftal EK 2024

Op 29 mei 2024 werd de definitieve selectie van het Nederlands Elftal bekend gemaakt. Na maanden van speculaties weten we nu welke voetballers het Nederlands Elftal gaan representeren tijdens het EK Voetbal 2024 in Duitsland. De selectie van het Nederlands Elftal herbergt een aantal verrassingen. Tegelijkertijd ontbreken een aantal verrassende Nederlands Elftal namen. Welke Nederlands Voetbalelftal spelers had jij meegenomen naar het eindtoernooi in Duitsland?

 

Bij JACKS.NL houden we je op de hoogte van alles omtrent het Nederlands Voetbalelftal. Hieronder vertellen we je meer over de voorselectie en de uiteindelijke selectie van het Nederlands Elftal. We bekijken de selectie per linie, waarbij ook verrassingen en ontbrekende Nederlands Elftal spelers aan bod komen. Daarnaast gaan we dieper in op de aanvoerder en de staf. Ook tonen we je de selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022. Op het Nederlands Elftal en het EK 2024 wedden? Dat doe je bij JACKS.NL.

 De voorselectie van het Nederlands Elftal

Op 16 mei 2024 werd de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal gepresenteerd. De voorselectie van Oranje zag er als volgt uit:

 

Keepers: Bart Verbruggen (Brighton Hove & Albion), Mark Flekken (Brentford FC), Justin Bijlow (Feyenoord) & Nick Olij (Sparta)

 

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Denzel Dumfries (Inter Milan), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) & Stefan de Vrij (Inter Milan)

 

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Martin de Roon (Atalanta Bergamo), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV) & Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

 

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)

 

Ryan Gravenberch was de grootste verrassing in de voorselectie. Hij behoorde tot de spelers Nederlands Elftal in 2022, maar dit was zijn eerste uitverkiezing voor Oranje sinds maart 2022. Opvallende namen die ontbreken zijn Joshua Zirkzee en Mats Wieffer, die ontbreken vanwege blessures. Al snel werd duidelijk dat Marten de Roon de eerste afvaller zou zijn. Door een blessure zou hij niet op tijd fit zijn. Benieuwd welke andere spelers nog afvielen voor de selectie van het Nederlands Elftal? Lees dan snel verder.

 

Definitieve selectie Nederlands Elftal EK 2024

Hieronder vind je de geselecteerde Nederlands Elftal spelers voor het EK 2024 (geupdate op 11-06-2024):

 

Keepers: Bart Verbruggen (Brighton Hove & Albion), Mark Flekken (Brentford FC) & Justin Bijlow (Feyenoord)


Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Denzel Dumfries (Inter Milan), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) & Stefan de Vrij (Internazionale), Ian Maatsen (Borussia Dortmund)


Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV) & Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

 

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)

Naast Marten de Roon vielen Ian Maatsen, Quinten Timber en Nick Olij af. Alhoewel Timber en Olij als logische afvallers werden gezien, dachten zowel analisten als voetbalfans dat Ian Maatsen tot de Nederlands Elftal selectie zou behoren. Zijn uitsluiting is het meest controversieel. Veel fans gaven aan spelers als Georginio Wijnaldum of Daley Blind eerder thuis te willen laten.


UPDATE 11-06: Direct na de vriendschappelijke interland tegen Ijsland (4-0 overwinning), werd bekend dat Frenkie De Jong definitief afhaakt voor de EK selectie van het Nederlands Elftal. De volgende ochtend werd medegedeeld dat ook Teun Koopmeiners met een blessure afhaakt. Als vervanging is vooralsnog alleen Ian Maatsen opnieuw opgeroepen. 

Wie wordt de keeper van het Nederlands Elftal op het EK??

Laten we per linie de Nederlands Elftal spelers onder de loep nemen. De keepster van het Nederlands Elftal bij de dames staat al jaren vast. Bij de heren was het nog niet duidelijk wie de keeper van het Nederlands team gaat worden, wie de reserve keeper van Oranje zal worden en welke Nederlandse keepers überhaupt mee genomen zouden worden naar dit eindtoernooi in Duitsland. De vaster keeper Nederlands Elftal in 2022 was Andries Noppert, maar na zijn vormcrisis dit seizoen, waarbij hij zelfs zijn basisplaats verloor, werd hij niet opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal. De volgende keepers maken wel deel uit van de selectie:

 

 • Bart Verbruggen (Brighton Hove & Albion)
 • Justin Bijlow (Feyenoord)
 • Mark Flekken (Brentford FC)


Het is nog even afwachten wie de nummer één keeper van Oranje gaat worden. Bart Verbruggen lijkt op pole position te liggen om keeper van het NL Elftal te worden. Hij heeft de beste indruk gemaakt tot dusver als keeper van Nederland. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die vinden dat Justin Bijlow in het elftal van Nederland hoort, maar hij is de afgelopen seizoenen blessuregevoelig geweest. Daarom denken wij dat Bart Verbruggen keeper van het Nederlands Elftal gaat worden tijdens het EK Voetbal 2024.

 

Wie worden de verdedigers van het Nederlands Elftal?

Er zijn genoeg verdedigende voetballers voor het Nederlands Elftal beschikbaar. Wij durven zelfs wel te stellen dat Ronald Koeman hier een aantal lastige keuzes moest maken. Op het gebied van verdedigers zitten we ruim. Zeker van de EK selectie van Nederland zijn de volgende spelers:

 

• Nathan Aké
• Daley Blind
• Virgil van Dijk
• Matthijs de Ligt
• Denzel Dumfries
• Jeremie Frimpong
• Lutsharel Geertruida
• Micky van de Ven
• Stefan de Vrij

 

Er is veel te doen over de keuze voor Daley Blind in plaats van Ian Maatsen. Veel fans vinden Blind te oud en wijzen op zijn gebrek aan snelheid. Waarschijnlijk kiest bondscoach Ronald Koeman voor hem vanwege zijn ervaring. Hij heeft meerdere eindtoernooien gespeeld en zat bij de selectie Nederlands Elftal in 2022. De overige keuzes worden als relatief logisch gezien.

 

Wel is het nog afwachten wie de basisspelers gaan worden. Virgil van Dijk is de aanvoerder van het Nederlands Elftal 2024 en zal dus sowieso starten. Nathan Aké lijkt ook verzekerd van een basisplaats. Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong vechten om een plek als rechtsback van het Nederlands Elftal, waarbij Dumfries een streepje voor lijkt te hebben. Als derde centrale verdediger zal de keuze waarschijnlijk op Matthijs de Ligt vallen. Voor de linksbackpositie zijn er meerdere smaken. Nathan Aké kan hier gepositioneerd worden, terwijl ook Micky van de Ven en Daley Blind opties zijn. De keuze zal hierbij afhangen van de formatie: 5-3-2 of 4-3-3?

 

Wie zijn de middenvelders binnen de EK selectie van Nederland?

De volgende middenvelders moeten voor Nederland als EK spelers aan de bak:

 

 • Frenkie de Jong
 • Ryan Gravenberch
 • Teun Koopmeiners
 • Tijjani Reijnders
 • Jerdy Schouten
 • Xavi Simons
 • Joey Veerman
 • Georginio Wijnaldum


Zonder twijfel is Ryan Gravenberch de grootste verrassing, aangezien zijn plek in de voorselectie al de wenkbrauwen deed fronsen. Hij lijkt te profiteren van de blessures van De Roon en Timber en het niet 100% fit zijn van Frenkie de Jong. Daarnaast lieten veel voetbalfans merken dat ze het niet eens waren met het selecteren van Georginio Wijnaldum voor het NederlandsElftal. Hij zou te oud zijn en in een te slechte competitie spelen (Saudi-Arabië). Toch denkt Ronald Koeman hem nog nodig te hebben.

 

Wie zijn de aanvallers van het Nederlands Voetbalelftal?

De zes aanvallers uit de voorselectie mogen allemaal mee naar het EK 2024 in Duitsland. De volgende aanvallers behoren tot de EK selectie van Nederland:

 

 • Steven Bergwijn
 • Brian Brobbey
 • Memphis Depay
 • Cody Gakpo
 • Donyell Malen
 • Wout Weghorst


Andere aanvallende kanshebbers voor de selectie van Oranje waren Joshua Zirkzee, Steven Berghuis, Justin Kluivert, Crysencio Summerville, Noa Lang, Thijs Dallinga en Calvin Stengs. Zij waren of geblesseerd, of ze werden te licht bevonden. Vaak werd geopperd om Luuk de Jong te verleiden tot een terugkeer bij het Nederlands Elftal, maar de topscoorder van de Eredivisie weigerde.

De grote vraag is: wie gaat de spits van het Nederlands Elftal worden? Memphis Depay lijkt keuze nummer één te zijn. De bondscoach is zelfs bereid om op hem te wachten, ondanks dat hij niet 100% fit is. Mits fit, zal Depay waarschijnlijk starten. Brian Brobbey lijkt de tweede keus te zijn, waarbij Wout Weghorst als breekijzer en pinchhitter kan worden ingebracht. Maar ook andere spelers van het Nederlands Elftal kunnen de spitspositie invullen, waaronder Cody Gakpo en Donyell Malen.

 

Aanvoerder Nederlands Elftal 2022 ook in 2024 aanvoerder?

De laatste jaren is Virgil van Dijk de vaste aanvoerder van het Nederlands Elftal. Dit was tijdens het WK 2022 het geval en mits een blessure geen roet in het eten gooit, zal hij ook de aanvoerder van het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024 zijn. Reserve-aanvoerders binnen de selectie van het Nederlands Elftal zijn Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind.

 

Technische staf Nederlands Elftal

Ronald Koeman is de huidige bondscoach van het Nederlands Elftal. Na het WK 2022 volgde hij Louis van Gaal op, die hiermee definitief met pensioen lijkt te gaan als coach. Koeman heeft twee assistent-bondscoaches: zijn broer Erwin Koeman en Dwight Lodeweges, de vervanger van de naar Liverpool vertrekkende Sipke Hulshoff (als assistent van Arne Slot). Daarnaast behoort Patrick Lodewijks tot de staf van het Nederlands Elftal als de keeperstrainer.

 

Wat was de Nederlands Elftal selectie voor het WK 2022?

De volgende spelers maakten deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022:

 

 • Keeper: Bijlow, Noppert en Pasveer
 • Verdediging: Aké, Blind, De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Dumfries, Frimpong, Malacia en Timber
 • Middenveld: Frenkie de Jong, Berghuis, De Roon, Gakpo, Klaassen, Koopmeiners, Simons en Taylor
 • Aanval: Bergwijn, Luuk de Jong, Depay, Janssen, Lang en Weghorst


Luuk de Jong en Vincent Janssen hebben inmiddels bedankt voor het Nederlands Elftal. Noppert en Pasveer hebben te weinig gepresteerd bij hun clubs. Tyrell Malacia en Jurriën Timber hebben te weinig kunnen laten zien vanwege blessures. Davy Klaassen speelt weinig bij Inter Milan terwijl Kenneth Taylor een belabberd seizoen heeft gehad met Ajax. Noa Lang ontbreekt vanwege een blessure, maar had niet misstaan in deze selectie van het Nederlands Elftal.

 

Wedden op het elftal van Nederland bij JACKS.NL

Wat vind jij van de samenstelling van het Nederlands Elftal? Kun jij je er wel in vinden of had je compleet andere spelers meegenomen naar het EK 2024? Tenzij er nog blessures ontstaan, lijkt Nederland zijn selectie nu op orde te hebben. Dat is maar goed ook, want het EK nadert met rasse schreden. Wat er ook gebeurt, bij JACKS.NL blijf je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Onze voorbeschouwingen en analyses moet je gelezen hebben. Het maakt wedden op voetbal en wedden op het EK 2024 bij JACKS.NL een stuk gemakkelijker. Place your bets now!

 

Ook interessant om te lezen:

Back Button


De definitieve EK 2024 selectie van het Nederlands Elftal EK 2024

Op 29 mei 2024 werd de definitieve selectie van het Nederlands Elftal bekend gemaakt. Na maanden van speculaties weten we nu welke voetballers het Nederlands Elftal gaan representeren tijdens het EK Voetbal 2024 in Duitsland. De selectie van het Nederlands Elftal herbergt een aantal verrassingen. Tegelijkertijd ontbreken een aantal verrassende Nederlands Elftal namen. Welke Nederlands Voetbalelftal spelers had jij meegenomen naar het eindtoernooi in Duitsland?

 

Bij JACKS.NL houden we je op de hoogte van alles omtrent het Nederlands Voetbalelftal. Hieronder vertellen we je meer over de voorselectie en de uiteindelijke selectie van het Nederlands Elftal. We bekijken de selectie per linie, waarbij ook verrassingen en ontbrekende Nederlands Elftal spelers aan bod komen. Daarnaast gaan we dieper in op de aanvoerder en de staf. Ook tonen we je de selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022. Op het Nederlands Elftal en het EK 2024 wedden? Dat doe je bij JACKS.NL.

 

De voorselectie van het Nederlands Elftal

Op 16 mei 2024 werd de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal gepresenteerd. De voorselectie van Oranje zag er als volgt uit:

 

Keepers: Bart Verbruggen (Brighton Hove & Albion), Mark Flekken (Brentford FC), Justin Bijlow (Feyenoord) & Nick Olij (Sparta)

 

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Denzel Dumfries (Inter Milan), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) & Stefan de Vrij (Inter Milan)

 

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Martin de Roon (Atalanta Bergamo), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV) & Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

 

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)

 

Ryan Gravenberch was de grootste verrassing in de voorselectie. Hij behoorde tot de spelers Nederlands Elftal in 2022, maar dit was zijn eerste uitverkiezing voor Oranje sinds maart 2022. Opvallende namen die ontbreken zijn Joshua Zirkzee en Mats Wieffer, die ontbreken vanwege blessures. Al snel werd duidelijk dat Marten de Roon de eerste afvaller zou zijn. Door een blessure zou hij niet op tijd fit zijn. Benieuwd welke andere spelers nog afvielen voor de selectie van het Nederlands Elftal? Lees dan snel verder.

 

Definitieve selectie Nederlands Elftal EK 2024

Hieronder vind je de geselecteerde Nederlands Elftal spelers voor het EK 2024 (geupdate op 11-06-2024):

 

Keepers: Bart Verbruggen (Brighton Hove & Albion), Mark Flekken (Brentford FC) & Justin Bijlow (Feyenoord)


Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Denzel Dumfries (Inter Milan), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) & Stefan de Vrij (Internazionale), Ian Maatsen (Borussia Dortmund)


Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV) & Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

 

Hieronder vind je de geselecteerde Nederlands Elftal spelers voor het EK 2024 (geupdate op 11-06-2024):

 

Keepers: Bart Verbruggen (Brighton Hove & Albion), Mark Flekken (Brentford FC) & Justin Bijlow (Feyenoord)


Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Denzel Dumfries (Inter Milan), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) & Stefan de Vrij (Internazionale), Ian Maatsen (Borussia Dortmund)


Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV) & Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

 

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)

Naast Marten de Roon vielen Ian Maatsen, Quinten Timber en Nick Olij af. Alhoewel Timber en Olij als logische afvallers werden gezien, dachten zowel analisten als voetbalfans dat Ian Maatsen tot de Nederlands Elftal selectie zou behoren. Zijn uitsluiting is het meest controversieel. Veel fans gaven aan spelers als Georginio Wijnaldum of Daley Blind eerder thuis te willen laten.


UPDATE 11-06: Direct na de vriendschappelijke interland tegen Ijsland (4-0 overwinning), werd bekend dat Frenkie De Jong definitief afhaakt voor de EK selectie van het Nederlands Elftal. De volgende ochtend werd medegedeeld dat ook Teun Koopmeiners met een blessure afhaakt. Als vervanging is vooralsnog alleen Ian Maatsen opnieuw opgeroepen. 


Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)


Naast Marten de Roon vielen Ian Maatsen, Quinten Timber en Nick Olij af. Alhoewel Timber en Olij als logische afvallers werden gezien, dachten zowel analisten als voetbalfans dat Ian Maatsen tot de Nederlands Elftal selectie zou behoren. Zijn uitsluiting is het meest controversieel. Veel fans gaven aan spelers als Georginio Wijnaldum of Daley Blind eerder thuis te willen laten.


UPDATE 11-06: Direct na de vriendschappelijke interland tegen Ijsland (4-0 overwinning), werd bekend dat Frenkie De Jong definitief afhaakt voor de EK selectie van het Nederlands Elftal. De volgende ochtend werd medegedeeld dat ook Teun Koopmeiners met een blessure afhaakt. Als vervanging is vooralsnog alleen Ian Maatsen opnieuw opgeroepen. 

Wie wordt de keeper van het Nederlands Elftal op het EK??

Laten we per linie de Nederlands Elftal spelers onder de loep nemen. De keepster van het Nederlands Elftal bij de dames staat al jaren vast. Bij de heren was het nog niet duidelijk wie de keeper van het Nederlands team gaat worden, wie de reserve keeper van Oranje zal worden en welke Nederlandse keepers überhaupt mee genomen zouden worden naar dit eindtoernooi in Duitsland. De vaster keeper Nederlands Elftal in 2022 was Andries Noppert, maar na zijn vormcrisis dit seizoen, waarbij hij zelfs zijn basisplaats verloor, werd hij niet opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal. De volgende keepers maken wel deel uit van de selectie:

 

 • Bart Verbruggen (Brighton Hove & Albion)
 • Justin Bijlow (Feyenoord)
 • Mark Flekken (Brentford FC)


Het is nog even afwachten wie de nummer één keeper van Oranje gaat worden. Bart Verbruggen lijkt op pole position te liggen om keeper van het NL Elftal te worden. Hij heeft de beste indruk gemaakt tot dusver als keeper van Nederland. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die vinden dat Justin Bijlow in het elftal van Nederland hoort, maar hij is de afgelopen seizoenen blessuregevoelig geweest. Daarom denken wij dat Bart Verbruggen keeper van het Nederlands Elftal gaat worden tijdens het EK Voetbal 2024.

 

Wie worden de verdedigers van het Nederlands Elftal?

Er zijn genoeg verdedigende voetballers voor het Nederlands Elftal beschikbaar. Wij durven zelfs wel te stellen dat Ronald Koeman hier een aantal lastige keuzes moest maken. Op het gebied van verdedigers zitten we ruim. Zeker van de EK selectie van Nederland zijn de volgende spelers:

 

• Nathan Aké
• Daley Blind
• Virgil van Dijk
• Matthijs de Ligt
• Denzel Dumfries
• Jeremie Frimpong
• Lutsharel Geertruida
• Micky van de Ven
• Stefan de Vrij

 

Er is veel te doen over de keuze voor Daley Blind in plaats van Ian Maatsen. Veel fans vinden Blind te oud en wijzen op zijn gebrek aan snelheid. Waarschijnlijk kiest bondscoach Ronald Koeman voor hem vanwege zijn ervaring. Hij heeft meerdere eindtoernooien gespeeld en zat bij de selectie Nederlands Elftal in 2022. De overige keuzes worden als relatief logisch gezien.

 

Wel is het nog afwachten wie de basisspelers gaan worden. Virgil van Dijk is de aanvoerder van het Nederlands Elftal 2024 en zal dus sowieso starten. Nathan Aké lijkt ook verzekerd van een basisplaats. Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong vechten om een plek als rechtsback van het Nederlands Elftal, waarbij Dumfries een streepje voor lijkt te hebben. Als derde centrale verdediger zal de keuze waarschijnlijk op Matthijs de Ligt vallen. Voor de linksbackpositie zijn er meerdere smaken. Nathan Aké kan hier gepositioneerd worden, terwijl ook Micky van de Ven en Daley Blind opties zijn. De keuze zal hierbij afhangen van de formatie: 5-3-2 of 4-3-3?

 

Wie zijn de middenvelders binnen de EK selectie van Nederland?

De volgende middenvelders moeten voor Nederland als EK spelers aan de bak:

 

 • Frenkie de Jong
 • Ryan Gravenberch
 • Teun Koopmeiners
 • Tijjani Reijnders
 • Jerdy Schouten
 • Xavi Simons
 • Joey Veerman
 • Georginio Wijnaldum


Zonder twijfel is Ryan Gravenberch de grootste verrassing, aangezien zijn plek in de voorselectie al de wenkbrauwen deed fronsen. Hij lijkt te profiteren van de blessures van De Roon en Timber en het niet 100% fit zijn van Frenkie de Jong. Daarnaast lieten veel voetbalfans merken dat ze het niet eens waren met het selecteren van Georginio Wijnaldum voor het NederlandsElftal. Hij zou te oud zijn en in een te slechte competitie spelen (Saudi-Arabië). Toch denkt Ronald Koeman hem nog nodig te hebben.

 

Wie zijn de aanvallers van het Nederlands Voetbalelftal?

De zes aanvallers uit de voorselectie mogen allemaal mee naar het EK 2024 in Duitsland. De volgende aanvallers behoren tot de EK selectie van Nederland:

 

 • Steven Bergwijn
 • Brian Brobbey
 • Memphis Depay
 • Cody Gakpo
 • Donyell Malen
 • Wout Weghorst


Andere aanvallende kanshebbers voor de selectie van Oranje waren Joshua Zirkzee, Steven Berghuis, Justin Kluivert, Crysencio Summerville, Noa Lang, Thijs Dallinga en Calvin Stengs. Zij waren of geblesseerd, of ze werden te licht bevonden. Vaak werd geopperd om Luuk de Jong te verleiden tot een terugkeer bij het Nederlands Elftal, maar de topscoorder van de Eredivisie weigerde.

De grote vraag is: wie gaat de spits van het Nederlands Elftal worden? Memphis Depay lijkt keuze nummer één te zijn. De bondscoach is zelfs bereid om op hem te wachten, ondanks dat hij niet 100% fit is. Mits fit, zal Depay waarschijnlijk starten. Brian Brobbey lijkt de tweede keus te zijn, waarbij Wout Weghorst als breekijzer en pinchhitter kan worden ingebracht. Maar ook andere spelers van het Nederlands Elftal kunnen de spitspositie invullen, waaronder Cody Gakpo en Donyell Malen.

 

Aanvoerder Nederlands Elftal 2022 ook in 2024 aanvoerder?

De laatste jaren is Virgil van Dijk de vaste aanvoerder van het Nederlands Elftal. Dit was tijdens het WK 2022 het geval en mits een blessure geen roet in het eten gooit, zal hij ook de aanvoerder van het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024 zijn. Reserve-aanvoerders binnen de selectie van het Nederlands Elftal zijn Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind.

 

Technische staf Nederlands Elftal

Ronald Koeman is de huidige bondscoach van het Nederlands Elftal. Na het WK 2022 volgde hij Louis van Gaal op, die hiermee definitief met pensioen lijkt te gaan als coach. Koeman heeft twee assistent-bondscoaches: zijn broer Erwin Koeman en Dwight Lodeweges, de vervanger van de naar Liverpool vertrekkende Sipke Hulshoff (als assistent van Arne Slot). Daarnaast behoort Patrick Lodewijks tot de staf van het Nederlands Elftal als de keeperstrainer.

 

Wat was de Nederlands Elftal selectie voor het WK 2022?

De volgende spelers maakten deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022:

 

 • Keeper: Bijlow, Noppert en Pasveer
 • Verdediging: Aké, Blind, De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Dumfries, Frimpong, Malacia en Timber
 • Middenveld: Frenkie de Jong, Berghuis, De Roon, Gakpo, Klaassen, Koopmeiners, Simons en Taylor
 • Aanval: Bergwijn, Luuk de Jong, Depay, Janssen, Lang en Weghorst


Luuk de Jong en Vincent Janssen hebben inmiddels bedankt voor het Nederlands Elftal. Noppert en Pasveer hebben te weinig gepresteerd bij hun clubs. Tyrell Malacia en Jurriën Timber hebben te weinig kunnen laten zien vanwege blessures. Davy Klaassen speelt weinig bij Inter Milan terwijl Kenneth Taylor een belabberd seizoen heeft gehad met Ajax. Noa Lang ontbreekt vanwege een blessure, maar had niet misstaan in deze selectie van het Nederlands Elftal.

 

Wedden op het elftal van Nederland bij JACKS.NL

Wat vind jij van de samenstelling van het Nederlands Elftal? Kun jij je er wel in vinden of had je compleet andere spelers meegenomen naar het EK 2024? Tenzij er nog blessures ontstaan, lijkt Nederland zijn selectie nu op orde te hebben. Dat is maar goed ook, want het EK nadert met rasse schreden. Wat er ook gebeurt, bij JACKS.NL blijf je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Onze voorbeschouwingen en analyses moet je gelezen hebben. Het maakt wedden op voetbal en wedden op het EK 2024 bij JACKS.NL een stuk gemakkelijker. Place your bets now!

Ook interessant om te lezen: