Nederlandstalig Live Casino Beste Slots & Fruitautomaten Directe Uitbetaling Veilig & Betrouwbaar

JACKS.NL WELKOMSTBONUS

PAK €60 AAN FREE BETS

+ 20% Profit Boost!

Alleen voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

1 MELD JE
AAN
2 CLAIM JE
BONUS
3 DOE EEN
STORTING

 

jacks.nl

8 karakters inclusief 1 letter en 1 cijferRegistreren

MEER INFO

JACKS.NL WELKOMSTBONUS

PAK €60 AAN FREE BETS

+ 20% Profit Boost!

1 2 3
MELD JE
AAN
CLAIM JE
BONUS
Plaats je
EERSTE BET

8 karakters inclusief 1 letter en 1 cijferRegistreren

MEER INFO

jacks.nl


JACKS.NL WELKOMSTBONUS

PAK €60 AAN FREE BETS

+ 20% Profit Boost!

REGISTREREN MEER INFO

Alleen voor nieuwe spelers, 24+.  Lees de voorwaarden.

MELD JE AAN

In slechts een paar stappen.

Stort & Claim je BONUS

Stort min. €20 & activeer jouw welkomstbonus.

PLAATS JE EERSTE WEDDENSCHAP

Zet in op onze kosten en/of maak kans op extra winst!

JACKS.NL WELKOMSTBONUS

PAK €60 AAN FREE BETS

+ 20% Profit Boost!

1 2 3
MELD JE
AAN
CLAIM JE
BONUS
Plaats je
EERSTE BET


Méést complete sportsbook


DE állerbeste odds


DIRECTE UITBETALING

VEILIG & BETROUWBAAR

Winnaars EK

Benieuwd naar de EK winnaars van weleer? Wie weet vertellen ze wel iets over welk land het volgende EK kan winnen. In het verleden hebben diverse grote landen de titel weten te bemachtigen, maar hier en daar hebben we ook enkele verrassingen gezien. Het zijn juist de verrassingen die je, bij een juiste inzet, het meeste kunnen opleveren. Outsiders die de winnaars van het EK voetbal worden: misschien gebeurt het dit jaar wel weer? Dat maakt wedden op de winnaar van het EK juist zo leuk en spannend.

 

Wie heeft het EK gewonnen? Hieronder laten we je het zien. We vertellen over de meest recente EK winnaars en welk land de meeste EK titels voetbal heeft weten te bemachtigen. Hierna zetten we alle EK winnaars voor je op een rij. Vervolgens gaan we dieper in op wie dit jaar EK kampioen kan worden. De huidige wereldkampioen voetbal wordt het in ieder geval niet, want dat is Argentinië. Maar wie dan wel? Voorspel jouw EK winnaar bij JACKS.NL!

 Vorige EK winnaars

Voorgaande EK winners zijn over het algemeen ook kanshebbers om dit jaar EK kampioenen te worden. Kijken we naar welke landen de afgelopen jaren kampioen zijn geworden, dan zijn Italië (2020), Portugal (2016) en Spanje (2008 en 2012) nog altijd gegadigden voor de titel. De enige uitzondering op deze regel, gekeken naar de laatste vijf edities, is Griekenland in 2004. Vanuit het niets werden de Griekse spelers de EK winnaars van het voetbal. In de finale wisten ze gastland Portugal, met een hele jonge Cristiano Ronaldo in de gelederen, te verslaan.

 

Het toont ons dat het EK vaak gewonnen wordt door de grote landen, maar dat verrassende EK winnaars van tijd tot tijd hun moment in de spotlight pakken. Griekenland in 2004 is hier misschien wel het beste voorbeeld van, maar Denemarken in 1992 en Tsjecho-Slowakije in 1976 zijn andere voorbeelden van verrassende winnaars van het EK voetbal. Had je deze landen toentertijd als winnaar voorspeld, dan had dit je enorme winsten opgeleverd. Op welke outsider zou jij je geld durven in te zetten?

Wie heeft de meeste EK’s gewonnen?

Duitsland en Spanje hebben de meest EK titels bij voetbal gewonnen. Deze landen hebben allebei driemaal het EK gewonnen. Duitsland staat bovenaan in de medaillespiegel, omdat zij daarnaast ook nog drie keer tweede zijn geworden. Spanje is daarnaast maar één keer tweede geworden. Italië en Frankrijk hebben beide tweemaal het EK gewonnen. Hieronder een overzicht van de ploegen die het vaakst eremetaal hebben weten te bemachtigen tijdens het EK:

 

 • Duitsland: drie keer eerste, drie keer tweede
 • Spanje: drie keer eerste, één keer tweede
 • Italië: twee keer eerste, twee keer tweede
 • Frankrijk: twee keer eerste, één keer tweede
 • Sovjet-Unie: één keer eerste, drie keer tweede
 • Portugal: één keer eerste, één keer tweede

EK Winnaars lijst

Wie heeft het EK gewonnen? Hieronder tonen we je een overzicht van alle EK Voetbal winnaars. We beginnen met de vorige EK winnaar en eindigen met de allereerste EK kampioenen van het voetbal:

 

 • EK 2020: Italië
 • EK 2016: Portugal
 • EK 2012: Spanje
 • EK 2008: Spanje
 • EK 2004: Griekenland
 • EK 2000: Frankrijk
 • EK 1996: Duitsland
 • EK 1992: Denemarken
 • EK 1988: Nederland
 • EK 1984: Frankrijk
 • EK 1980: West-Duitsland
 • EK 1976: Tsjecho-Slowakije
 • EK 1972: West-Duitsland
 • EK 1968: Italië
 • EK 1964: Spanje
 • EK 1960: Sovjet-Unie

EK kampioen 2024: de favorieten

Benieuwd wie dit jaar de EK winnaars worden? De bookmakers doen nu alvast hun voorspellingen. Gebaseerd op hun voorspellingen, en onze eigen voorspelling, lijkt het erop dat er twee favorieten zijn: Frankrijk en Engeland. Van deze twee landen wordt ook voorspeld dat ze de topscorer van het EK gaan leveren: Kylian Mbappé of Harry Kane. Beide landen beschikken over uitmuntende selecties tot de nok gevuld met fenomenale voetballers. Frankrijk heeft Mbappé, Griezmann, Zaïre-Emery, Kanté, Dembélé, Pavard, Coman, Thuram, Maignan, Rabiot en meer. Engeland heeft Kane, Rice, Foden, Bellingham, Saka, Rashford, Arnold, Graelish, Sterling, Watkins en meer. Met zulke selecties ben je het haast aan je stand verplicht om de winnaars van het EK voetbal te worden.

 

Naast deze twee torenhoge favorieten, zijn er nog andere favorieten en outsiders die door de bookmakers genoemd worden. Zo is er Duitsland. Immers doet het gastland het altijd goed op een toernooi in eigen land. Spanje, Portugal en Italië hebben allemaal al eens het EK gewonnen en behoren nog steeds tot de kanshebbers. Van België wordt al jaren gezegd dat ze een keer een groot toernooi gaan winnen, maar wanneer? Het Nederlands Elftal behoort niet tot de grootste kanshebbers, maar is wel een outsider voor de titel. Op wie zou jij jouw geld inzetten? Wedden op de EK winnaars doe je bij JACKS.NL, jouw nummer één online bookmaker.