Wedden op het WK bij Jack’s

Wil je wedden op het voetbal WK? Wij behoren tot de WK poule bookmakers waarbij je terecht kunt. Nu het Nederlands Elftal er weer bij is op het wereldkampioenschap, zullen meer mensen kijken én wedden op het WK. Doe jij ook mee? Gokken op het WK voetbal bij Jack’s Casino & Sports maakt dit evenement net wat spannender!

 

Hieronder vertellen we je meer over gokken op het WK voetbal. Zo vertellen we je wie de bookmakers als grootste kanshebbers zien en gaan we dieper in op de kansen van het Nederlands Elftal. Daarnaast vertellen we je meer over de WK Poules en tonen we je de historie van het WK. Ook kijken we naar hoe Oranje het in het verleden gedaan heeft op het WK.

Grootste kanshebbers WK

Neem je deel aan een WK pool bij bookmakers, dan zul je al snel zien dat er een aantal teams zijn die het vaakst tot kanshebber gebombardeerd worden. De vier grootste kanshebbers zetten we hieronder voor je op een rij:

 

  • Frankrijk: dit is de regerend wereldkampioen voetbal. Het land beschikt over een combinatie tussen wereldtoppers en aansprekende talenten. Kylian Mbappé is de grote man van dit moment.
  • België: onze zuiderburen voeren al jaren de wereldranglijst aan. Toch heeft het land deze eerste positie nog niet om weten te zetten in een toernooioverwinning. Het meest dichtbij kwam België op het WK 2018, toen het derde werd. Gaat het land eindelijk een groot toernooi winnen?
  • Brazilië: dit Zuid-Amerikaanse land is altijd een kanshebber, en dit jaar is geen uitzondering. Gaat het Neymar lukken om wereldkampioen te worden?
  • Engeland: it’s coming home… or is it? Na de verloren EK 2020 finale zijn de wonden gelikt, en is Engeland klaar om wederom te excelleren op een groot toernooi.

 

WK Poules

Er wordt gebruik gemaakt van een potideling voor de loting van de WK poules. Deze potten zijn ingedeeld op basis van de FIFA wereldranglijst. De landen die op papier het sterkst zijn én het gastland, worden in pot 1 gezet. Landen uit pot 1 worden groepshoofd van iedere poule. Op deze manier wordt voorkomen dat de sterkste deelnemers uiteindelijk in dezelfde groepterechtkomen.

 

De loting vond plaats op 1 april 2022 en de indeling is dus bekend! Nederland zat tijdens deze loting in pot 2 en werd in poule A geloot. We zullen gastland Qatar uit pot 1 treffen tijdens het WK. Poule A bestaat verder uit uit Ecuador en Senegal.

Kansen van Oranje

Het Nederlands Elftal wordt door bookmakers op de achtste plaats gezet. Gemiddeld genomen wordt de kans op 6% ingeschat dat Oranje wereldkampioen gaat worden. Wij denken dat de bookmakers Oranje hiermee laag inschatten.

Oranje beschikt op dit moment over een uitstekende selectie, met spelers die voetballen bij gerenommeerde clubs zoals Liverpool (Virgil van Dijk), Barcelona (Memphis Depay, Frenkie de Jong en Luuk de Jong), Juventus (Matthijs de Ligt) en Paris St. Germain (Georginio Wijnaldum). Daarnaast is er de bondscoach: Louis van Gaal. Hij is niet alleen één van de beste trainers aller tijden, maar hij wist tijdens het WK 2014 derde te worden met een kwalitatief mindere selectie. Kortom, wij hebben er wel vertrouwen in. Jij ook?

 

Historie WK

 Het eerste WK werd in 1930 gehouden. Gastheer Uruguay werd de eerste winnaar. Op 1942 en 1946 na (vanwege de Tweede Wereldoorlog) werd er om de vier jaar een WK georganiseerd. Het meest succesvolle landenteam is Brazilië, met vijf overwinningen in totaal: 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Duitsland is vier keer wereldkampioen geworden. 

  1.  

Wie is de regerend wereldkampioen voetbal?

De regerend wereldkampioen voetbal van dit moment is Frankrijk. Tijdens het WK 2018 wisten zij in de finale Kroatië te verslaan met 4 – 2. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt Frankrijk nog altijd gezien als één van de grootste kanshebbers. Het zou bijzonder zijn als het land tweemaal op rij wereldkampioen zou worden. Alleen Italië in 1934 en 1938 en Brazilië in 1958 en 1962 is dit gelukt. Kroatië heeft zich ook weten te kwalificeren voor het WK 2022, maar wordt net als in 2018 gezien als een outsider. Denk jij dat het Frankrijk lukt om wederom wereldkampioen te worden?

 

 

Historie van Oranje

De historie van Oranje op het WK kent hoge pieken en diepe dalen. Zo wist het Nederlands Elftal zich een aantal maal niet te kwalificeren, waaronder voor het vorige WK en het WK 2002. Wist het Nederlands Elftal zich wel te kwalificeren, dan was de eerste ronde vrijwel nooit het eindstation.

 

Tot op heden heeft Oranje zich tien keer weten te kwalificeren voor het WK. Drie keer wist het Nederlands Elftal de finale te halen en tweede te worden: in 1974, in 1978 en in 2010. In 1974 verloren we van West-Duitsland, in 1978 van Argentinië en in 2010 van Spanje. Deze wedstrijden leverden vele onvergetelijke momenten op. De bal van Rob Rensenbrink op de paal in 1978 en de teen van Casillas in 2010 zijn hier goede voorbeelden van. Toen het Nederlands Elftal in 1998 na het nemen van strafschoppen in de halve finale verloor van Brazilië, ontstond er een waar penaltysyndroom. De laatste keer dat het Nederlands Elftal meedeed, ook onder leiding van Louis van Gaal, werden we derde.

Wedden op het voetbal WK doe je bij ons

Deelnemen aan een WK Poule van de TOTO behoort tot het verleden, want je kunt nu op het WK wedden bij Jack’s. Niet alleen ontdek je bij ons aantrekkelijke odds en quoteringen, maar we geven je ook handige tips zodat je het meeste uit je bets kunt halen. Wie denk jij dat er wereldkampioen gaat worden? Voorspel het bij Jack’s en win!

Ook interessant om te lezen