Wedden op de Giro d’ Italia 2022

Op 6 mei is het eindelijk zover: de start van de Giro d’Italia 2022! Hieronder kijken we naar de editie van vorig jaar en naar voorname kanshebbers om in de laatste etappe op 29 mei in de karakteristieke roze trui over de finish te komen. Ook zullen vertellen wij je hoe jij een weddenschap op de Giro d’Italia kunt plaatsen bij Jacks Casino & Sports!


Nederlanders in de Giro d’Italia

De Giro d’Italia behoort samen met de Vuelta en de Tour de France tot een van de drie meest prestigieuze meerdaagse wielerwedstrijden ter wereld. Tom Dumoulin was in 2017 de eerste en voorlopig ook laatste Nederlander die de Italiaanse wielerronde op zijn naam wist te schrijven. Vorig jaar was de Colombiaan Egan Bernal de eindwinnaar. Koen Bouwman eindigde als beste Nederlander op de twaalfde plaats.


Kanshebbers Giro d’Italia

De bookmakers achten de kans op nieuw Nederlands succes in de Giro d’Italia erg klein. Van de Nederlandse renners maakt Dumoulin met een odd van 17.00 de meeste kans op het winnen van de roze trui. Ook Wilco Kelderman mogen we met een odd van 23.00 niet uitvlakken. Stel je voor dat je €10 inzet op een eindzege van Kelderman en dat hij wint. Dat zou je een mooie klapper opleveren!

 

Die kans is echter klein, want Richard Carapaz is in de ogen van Jack’s de gedoodverfde favoriet met een odd van slechts 2.60. Met ruim 50.000 meter aan klimwerk lijkt het parcours op het lijf geschreven van de kleine Ecuadoriaan, die in 2019 al als eindwinnaar over de streep kwam. Een slechte dag of een valpartij kan je aspiraties in het algemeen klassement echter meteen de das om doen.

 

Als je liever een bet plaatst op een kanshebber met wat hogere odds, kies dan voor Simon Yates. De Brit is goed in de bergen en heeft een sterke tijdrit in de benen. Die kwaliteiten zouden weleens doorslaggevend kunnen zijn, want we sluiten deze editie van de Giro d’Italia af met twee loodzware bergritten en een tijdrit van ruim 17 kilometer. Denk jij dat Yates dit jaar met de ‘maglia rosa’ aan de haal gaat? Plaats dan je weddenschap bij Jack’s met een odd van 6.50!

 

Let op: de odds kunnnen nog veranderen!

 


Wedden op de Giro d’Italia bij Jack’s

Behalve het voorspellen van de eindwinnaar zijn er straks veel meer weddenschappen op de Giro mogelijk bij Jack’s! Zo zul je tijdens de koers ook per etappe kunnen wedden op specifieke etappewinnaars. Weet jij al waar je tijdens de Giro op gaat wedden bij Jack’s?


Wil je meer weten over sportwedden?