Artikelen  
landen-wk

WEDDEN OP HET WK

WK Landen

WK Landen: Overzicht Deelnemers WK 2022 Qatar - Jacks.nl

Op 21 november is het eindelijk zover, want dan gaat in Qatar het WK 2022 van start! Nederland is natuurlijk weer van de partij op het WK, maar tegen welke landen neemt het elftal van Louis van Gaal het eigenlijk op? Je leest het allemaal in dit artikel!
WK Voetbal 2022 Toon meer

Landen die meedoen aan het WK 2022

In totaal streden 211 landen in de WK-kwalificatie om 32 beschikbare startbewijzen voor het WK. Nederland wist als een van de dertien Europese afgevaardigden een WK-ticket te bemachtigen. Gastland Qatar is het enige land dat zijn officiële WK-debuut zal maken, terwijl Wales en Canada na een afwezigheid van respectievelijk 64 en 36 jaar weer hun rentree zullen maken op het WK.
 
 
Hieronder vind je een overzicht van alle 32 deelnemende landen, verdeeld over acht WK poules. De beste twee landen van elke groep plaatsen zich voor de achtste finales.

 
 

Groep A

Qatar
Ecuador
Senegal
Nederland
Groep B Engeland
Iran
Verenigde Staten
Wales
Groep C Argentinië
Saudi-Arabië
Mexico
Polen
Groep D Frankrijk
Australië
Denemarken
Tunesië
Groep E Spanje
Costa Rica
Duitsland
Japan
Groep F België
Canada
Marokko
Kroatië
Groep G Brazilië
Servië
Zwitserland
Kameroen
Groep H Portugal
Ghana
Uruguay
Zuid-Korea

Tegenstanders Oranje groepsfase WK 2022

Tijdens de groepsfase neemt Nederland het achtereenvolgens op tegen Senegal, Ecuador en Qatar. We hebben dus gunstig geloot, want daarmee ontlopen we topfavorieten zoals Frankrijk, Argentinië, Engeland en Brazilië.
 

Toch treft Nederland in de WK poule met Senegal een loodzware tegenstander. Het land is de regerend kampioen van Afrika en heeft met Kalidou Koulibaly en Sadio Mané twee van de allerbeste spelers van dit moment in de gelederen. Hoogstwaarschijnlijk gaat Nederland dus samen met de West-Afrikanen strijden om groepswinst.
 

Toch mag het overleven van de groepsfase geen probleem zijn voor Nederland, want Ecuador en Qatar zijn allebei relatief zwakke voetballanden. Ecuador moest het tijdens zijn WK-kwalificatiereeks vooral hebben van zijn thuisduels in het hooggelegen Quito, waar het zijn bezoekers uit lager gelegen landen naar adem liet happen. In het snikhete Qatar valt dat hoogtevoordeel echter weg. Ook van gastland Qatar verwachten wij niet veel. De WK-debutant heeft totaal geen ervaring op dit niveau en wist behalve de Asian Cup in 2019 nog nooit een noemenswaardige prijs te winnen.
 

Mogelijke tegenstanders Oranje achtste finales WK 2022

Nederland is het aan zijn stand verplicht om zich moeiteloos te plaatsen voor de achtste finales van het WK 2022, al maakt het wel veel uit of we als nummer een of nummer twee de groepsfase afsluiten. Als de manschappen van Louis van Gaal zich tot groepswinnaar kronen, dan bindt Nederland in de achtste finales de strijd aan met de nummer twee van groep B. Die strijd zal vermoedelijk gaan tussen Wales en Verenigde Staten, twee landen waarvoor Oranje absoluut niet bang hoeft te zijn.
 
Als Oranje in de groepsfase echter op de tweede plaats eindigt zou onze WK-droom echter weleens snel uit elkaar kunnen spatten. Dan moet Nederland het in de achtste finales namelijk opnemen tegen de groepswinnaar van poule B, wat hoogstwaarschijnlijk Engeland zal zijn. Met toppers als Raheem Sterling en Harry Kane beschikken de Engelsen momenteel over een gouden generatie, dus dit is een van de tegenstanders die Oranje maar beter kan ontlopen.
 

Mogelijke tegenstanders Oranje kwartfinales WK 2022

Vanaf de kwartfinales het is natuurlijk een beetje koffiedik kijken. Als Nederland echter groepswinnaar wordt en ook de achtste finales weet te overleven, dan nemen wij het in de kwartfinales van het WK 2022 waarschijnlijk op tegen het Argentinië van Lionel Messi. Een loodzware maar zeker niet onmogelijke opgave. De Argentijnse voorhoede is met spelers als Messi, Paulo Dybala en Lautaro Martinez om van te smullen, maar het middenveld en met name de achterhoede is vrij matig. Nederland beschikt met pijlsnelle aanvallers als Steven Bergwijn en Memphis Depay over precies de juiste wapens om de Zuid-Amerikanen pijn te doen.
 

Mogelijke tegenstanders Oranje halve finales WK 2022

We pakken onze kristallen bol er nog even bij en voorspellen voor het gemak dat Nederland de halve finales van het WK 2022 zal bereiken. In dat geval wacht wellicht een confrontatie met Brazilië, een van de sterkste deelnemers van dit WK. Toch is Nederland zich ook tegen Neymar en consorten zeker niet bij voorbaat kansloos. Met name in de achterhoede zijn de Brazilianen namelijk erg kwetsbaar.
 

Mogelijke tegenstanders Oranje finale WK 2022

We houden nog even onze oranje bril op en dromen alvast van een Nederlandse finaleplaats op het aankomende WK. Mocht het er echt van komen, dan nemen wij het waarschijnlijk op tegen Engeland, Frankrijk of Portugal. Oranje zou tegen deze landen de underdog zijn, maar in een finale kan vanalles gebeuren. Een vroege rode kaart voor de tegenstander of geweldige individuele actie van Memphis Depay zouden het wedstrijdbeeld zomaar volledig kunnen doen kantelen. Wij geloven in elk geval in een wereldtitel voor Nederland!
 
Ben jij het eens met onze voorspellingen of zou jij jouw WK-poule anders invullen?
 

Verwante artikelen Toon meer