WEDDEN OP HET WKOPENINGSWEDSTRIJD WK 2022WEDDEN OP HET WK

OPENINGSWEDSTRIJD WK 2022Openingswedstrijd WK 2022: Openingsceremonie & meer! Jacks.nl

Op zondagmorgen 21 november om 11:00 uur Nederlandse tijd is het zover: dan zullen Nederland en Senegal de aftrap verzorgen van het WK 2022 in Qatar! Tijdens de voorgaande 21 edities van het WK leverde de openingswedstrijd vaak veel spektakel op en werd er ook over de openingsceremonie nog lang nagesproken. Wat kunnen we qua WK opening van het steenrijke oliestaatje verwachten?

WK 2022 openingsceremonie

Over de openingsceremonie van het aankomende WK is op het moment van schrijven nog niet veel bekend. De toewijzing van het WK aan Qatar had echter nogal wat voeten in aarde, dus de steenrijke Emir van Qatar Tamim bin Hamad Al Thani zal kosten noch moeite sparen om indruk te maken op de rest van de voetbalwereld.
 

Qatar is er in elk geval op gebrand om de openingsceremonie WK 2018 in Rusland te overtreffen. De Engelse popster Robbie Williams en de Russische operazangeres Aida Garifullina zongen toen samen een duet en de voormalige Braziliaanse topspits Ronaldo mocht de officiële WK-bal op de middenstip leggen. Qatar zal sowieso flink uitpakken met een grote vuurwerkshow, plus het land zal ongetwijfeld diverse grote popsterren optrommelen. Het laatste gerucht is dat onder meer de megapopulaire K-Pop band BTS een optreden zal verzorgen, al zal het daar ongetwijfeld niet bij blijven.

Openingswedstrijd WK Qatar

Normaal gesproken speelt het gastland de openingswedstrijd. Qatar breekt echter met deze traditie en heeft besloten om op 21 november eerst Nederland en Senegal op te laten draven, voordat het later die dag zelf in actie komt tegen Ecuador. De reden hiervoor is natuurlijk de vuurwerkshow die de Emir van Qatar in gedachten heeft. Nederland en Senegal spelen om 14:00 uur lokale tijd, dus het heeft weinig zin om op dat tijdstip allerlei spetterend vuurwerk af te steken. Qatar heeft daarom besloten om pas in de avonduren te spelen, zodat de geplande vuurwerkshow voorafgaand aan de wedstrijd veel beter tot zijn recht komt. Volgens het papierwerk van de FIFA is het affiche Qatar – Ecuador nog steeds de officiële openingswedstrijd, maar eigenlijk zijn het dus Nederland en Senegal die de officieuze aftrap verzorgen van het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld.
 

Overigens zijn de WK-openingswedstrijden de gastlanden meestal gunstig gezind. Rusland wist tijdens de openingswedstrijd van het WK 2018 zijn fans direct op de banken te krijgen door met maar liefst 5-0 over Saudi-Arabië heen te walsen. Brazilië kwam tijdens zijn openingswedstrijd op het WK van 2014 tegen Kroatië weliswaar op achterstand, maar wist uiteindelijk alsnog met een 3-1 overwinning van het veld te stappen. Zuid-Afrika is het laatste gastland dat zijn openingswedstrijd niet wist te winnen. Het land kwam tijdens de openingswedstrijd van het WK in 2010 in Johannesburg tegen Mexico niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Qatar zal zich in zijn openingswedstrijd én allereerste WK-wedstrijd ooit dus van zijn beste kant willen laten zien!