Artikelen  
opstelling-nederlands-elftal-wk

WK 2022

Opstelling Nederlands Elftal

Opstelling Nederlands Elftal Vandaag - JACKS.NL!

Benieuwd naar de verwachte opstelling van Nederland tijdens het WK 2022 in Qatar? Bondscoach Louis van Gaal heeft in relatief korte tijd een nieuw systeem erin moeten slijpen. Een hoop spelers werden getest in de zoektocht naar de ideale opstelling. In de laatste duels voor het Wereldkampioenschap Voetbal begonnen we de contouren van de definitieve opstelling van Oranje te zien.

Wie worden de basisspelers van Oranje? Er zijn een aantal namen die we zonder twijfel durven in te vullen, terwijl er ook een aantal spelers zijn die we voorzichtig met potlood invullen. Hieronder gaan we dieper in op de verwachte Oranje opstelling. We tonen je wie vrijwel zeker zijn van hun plek en wie nog hun best moeten doen om in de basisopstelling van Nederland te komen. Daarnaast laten we je zien welke spelers mogelijk het WK 2022 gaan missen door blessures en schorsingen. Ook tonen we je hoe de laatste opstelling van het Nederlands Elftal er uitzag.

WK Voetbal 2022 Toon meer

Wat gaat de Nederlands Elftal opstelling worden?

Bij JACKS.NL volgen we het voetbal op de voet voor jou. Daarom weten we dat bondscoach Louis van Gaal in een 1-5-3-2 opstelling wil gaan spelen. Op doel verwachten we Jasper Cillessen. Alhoewel Remko Pasveer zijn debuut maakte tegen Polen en Mark Flekken geroemd wordt om zijn meevoetballende kwaliteiten, denken wij dat de ervaring van Cillessen de doorslag zal geven. Justin Bijlow beschouwen we als outsider voor een plek in de definitieve selectie.

De verdediging van de vermoedelijke opstelling van Oranje

De rechtsback zal zonder twijfel Denzel Dumfries zijn. Als linksback wordt waarschijnlijk vastgehouden aan Daley Blind, alhoewel sommige mensen hun twijfels hebben over zijn snelheid en liever Tyrell Malacia op die plek zien. In het centrum verwachten wij Jurriën Timber aan de rechterzijde, Virgil van Dijk in het midden en Nathan Aké aan de linkerzijde. Het is dus onze verwachting dat Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij op de bank beginnen. 

Middenveld opstelling Nederlands Elftal 2022

Op het middenveld moet de grootste puzzel geplaatst gaan worden. De enige zekerheid is wat ons betreft Frenkie de Jong. De rest van het middenveld hangt af van de intenties van de bondscoach. Bij een aanvallende opstelling kunnen Steven Berghuis en Cody Gakpo of Steven Berghuis en Davy Klaassen als aanvallende middenvelders worden opgesteld. Bij een meer behoudende opstelling kunnen Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Kenneth Taylor of Ryan Gravenberch naast Frenkie de Jong worden opgesteld, terwijl Berghuis, Klaassen of Gakpo kandidaten zijn voor de nummer 10 positie.
 

Aanvallers in de opstelling NL Elftal

Het aanvallende gedeelte kennen we de minste twijfels over binnen de Nederland opstelling. De spits wordt Memphis Depay, met afstand de topscorer van dit team. Naast hem speelt Steven Bergwijn. Zij vormen de laatste wedstrijden een gouden combinatie. Vincent Janssen en Wout Weghorst kunnen dienen als vervangende spits, terwijl Luuk de Jong waarschijnlijk de pinchhitter van de selectie wordt. Outsider voor een plek in de WK selectie is de jonge Ajax spits Brian Brobbey. Moet er naar een 1-4-3-3 opstelling geswitcht worden, dan kunnen buitenspelers zoals Arnaut Danjuma en Noa Lang nog een rol van betekenis spelen. 
 

Blessures & schorsingen

Het grootste gemis binnen de vermoedelijke opstelling van het Nederlands Elftal is middenvelder Georginio Wijnaldum. De middenvelder liep bij zijn nieuwe club AS Roma al snel een flinke blessure op. Hij is pas na het WK hersteld. Doordat hij niet meedeed aan de penaltytest, weten we ook al zeker dat Tim Krul niet meegaat naar het WK. Hij zal zijn heldenrol van het WK 2014 niet nogmaals kunnen herhalen. Er zijn tot dusver geen schorsingen die roet in het eten gooien voor een speler. 
 

De opstelling van het Nederlands Elftal vandaag

Ten tijde van het schrijven van dit artikel was de Nations League wedstrijd tegen België (1 – 0 overwinning) de laatste wedstrijd die het Nederlands Elftal heeft gespeeld. Dit was de opstelling van die dag:

  • Keeper: Pasveer
  • Verdediging: Timber, Van Dijk, Aké 
  • Middenveld: Dumfries, de Roon, Berghuis, Blind
  • Aanval: Janssen, Bergwijn

Wie weet wordt dit ook wel de opstelling voor het WK 2022 in Qatar. Wil je wedden op de wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens dit WK? Of wil je een inzet plaatsen op één van de andere wedstrijden? Bij JACKS.NL kan het allemaal. Je kunt diverse soorten bets aangaan. Dat kan je zomaar een leuke extraatje opleveren. Kijk gerust eens rond op onze website en ontdek zelf de mogelijkheden.

 
Verwante artikelen Toon meer