Artikelen  
poules-wk-2022

WEDDEN OP HET WK

In Welke Poule Zit Nederland?

Poule Nederland + Overzicht WK Poules 2022 Voetbal Qatar - JACKS.NL

Heel voetbalminnend Nederland zit weer op het puntje van zijn stoel, als het Nederlands elftal op het WK 2022 in Qatar een gooi gaat doen naar het wereldkampioenschap! Maar bij welke landen zit Nederland eigenlijk in de WK-poule en wat kunnen we van onze tegenstanders in de groepsfase verwachten? In dit artikel lees je meer over de WK poule!
WK Voetbal 2022 Toon meer

WK Poule 2022 Indeling

Hieronder vind je een overzicht van alle acht WK poules. De beste twee landen van elke groep plaatsen zich voor de achtste finales.
 
 
Groep A Groep B Groep C Groep D
Qatar Engeland Argentinië Frankrijk
Ecuador Iran Saudi-Arabië Australië
Senegal Verenigde Staten Mexico Denemarken
Nederland Wales Polen Tunesië

 

 

Groep E Groep F Groep G Groep H
Spanje België Brazilië Portugal
Costa Rica Canada Servië Ghana
Duitsland Marokko Zwitserland Uruguay
Japan Kroatië Kameroen Zuid-Korea

Poule Nederland

Zoals je hierboven ziet nemen we het in de groepsfase van het WK op tegen drie landen uit drie verschillende continenten. Op maandag 21 november opent Nederland het WK met het duel tegen Senegal uit Afrika. Vier dagen later staat de confrontatie met het Zuid-Amerikaanse Ecuador op het programma. Op dinsdag 29 november speelt Oranje zijn derde en tevens laatste groepswedstrijd tegen gastland Qatar uit Azië.

Senegal

Nederland kan het aankomende WK direct zijn borst natmaken, want van deze drie landen is Senegal op papier verreweg de sterkste tegenstander. ‘De Leeuwen van Teranga’ staan op de achttiende plaats op de FIFA-wereldranglijst en wisten begin dit jaar voor de allereerste keer in de geschiedenis beslag te leggen op de Afrika Cup. Vrijwel alle spelers verdienen hun boterham in grote Europese competities zoals de Premier League, de Ligue 1 en La Liga. De voornaamste blikvanger is uiteraard Sadio Mané. De aanvaller van Bayern München wil dit WK schitteren met zijn land en maakt een goede kans om de groepsfase te overleven. Bij JACKS.NL krijg je een odd van maar liefst 1.75 als de West-Afrikanen zich plaatsen voor de achtste finales, wat in onze ogen uitstekende value is.
 
 

Ecuador

In de tweede groepswedstrijd van deze WK poule bindt Nederland de strijd aan met Ecuador, dat voor de vierde keer present zal zijn op een WK-eindronde. Het land wist in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks gerenommeerde voetballanden als Chili en Colombia achter zich te houden. Vooral op eigen bodem in de ijle berglucht van de op ruim 2.800 meter hoogte gelegen hoofdstad Quito was ‘La Tri’ ijzersterk. In het snikhete Qatar valt dit hoogtevoordeel echter weg, dus ik denk dat Oranje niet veel te vrezen heeft van de nummer 44 van de FIFA-wereldranglijst. Het merendeel van de spelers is nog actief aan de andere kant van de grote plas, in landen als Mexico, Argentinië en de Verenigde Staten. Onze verwachting is dat Ecuador net als acht jaar geleden op het WK van 2014 al in de groepsfase zal sneuvelen.
 
 

Qatar

De derde en laatste tegenstander van Nederland is gastland Qatar, dat voor de eerste keer zijn opwachting zal maken op het WK. Qatar is een vreemde eend in de bijt, want het oliestaatje is natuurlijk helemaal geen traditioneel voetballand. Het land wil dit WK echter geen modderfiguur slaan en heeft daarom besloten om diverse spelers uit andere landen te naturaliseren. Tijdens de FIFA Arab Cup van december vorig jaar bestond de 23-koppige selectie van Qatar uit maar liefst zeventien spelers die niet in het land zelf zijn geboren. Sterspeler Akram Afif komt oorspronkelijk uit Jemen en topscorer Almoez Ali zag het levenslicht in Soedan. De nummer 49 van de FIFA-wereldranglijst hanteert dus een nogal creatief selectiebeleid, maar is wel al sinds juli op trainingskamp. Gedurende deze periode speelde het land vriendschappelijk tegen bekende Italiaanse clubs als Udinese, Lazio en Fiorentina. Met twee gelijke spelen en een overwinning wist Qatar zich in die oefenduels knap staande te houden, al is Nederland normaal gesproken wel een of twee maten te groot. Het zou ons verbazen als Qatar deze WK poule weet te overleven.
 
 

Nederland WK poule eindstand

Natuurlijk hopen we met zijn allen dat Nederland zich plaatst voor de achtste finales, maar ook de eindstand in de WK-poule is van groot belang. Als Nederland namelijk als groepswinnaar eindigt, speelt het in de achtste finales tegen de nummer twee van groep B. Die strijd gaat hoogstwaarschijnlijk tussen Wales en de Verenigde Staten, twee voetballanden waar Nederland normaliter niet bang voor hoeft te zijn. Als we in de groepsfase op de tweede plaats eindigen mogen we natuurlijk ook door naar de achtste finales, maar dan moeten de manschappen van Louis van Gaal het vermoedelijk wel opnemen tegen topfavoriet Engeland. Het is voor Nederland dus cruciaal dat het groepswinnaar wordt.

 
 
Verwante artikelen Toon meer