Artikelen  

EK 2024

Programma Nederlands Elftal

Nederlands Elftal Programma: Overzicht Wedstrijden - JACKS.NL!

Het Nederlands Elftal heeft zich gekwalificeerd voor het EK 2024. Dit betekent niet alleen dat het Nederlands Elftal wedstrijden gaat spelen tijdens dit eindtoernooi. In tegenstelling tot het WK 2022, toen er geen tijd was voor oefenwedstrijden, wordt er nu wel geoefend tegen verschillende tegenstanders. Benieuwd naar het Nederlands Elftal programma? Lees dan snel verder.

 

Hieronder vertellen we je meer over wanneer je het Nederlands Voetbalelftal kunt zien. We gaan dieper in op de oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal en het programma van Oranje tijdens het EK 2024. Ook gaan we dieper in op het speelschema van het Nederlands Elftal na dit eindtoernooi. Wanneer moet Nederland voetballen? Mis geen interlandvoetbal meer en houd JACKS.NL in de gaten.

Nederlands Elftal Programma: Overzicht Wedstrijden - JACKS.NL!

Het Nederlands Elftal moet volop aan de slag nu het WK 2022 in Qatar eraan zit te komen. Normaliter wordt het programma van Oranje gevuld met oefenwedstrijden, maar voor dit Wereldkampioenschap Voetbal is daar geen tijd voor. Na het Nations League duel met België heeft Oranje in november een week de tijd om zich voor te bereiden, waarna ze er meteen moeten staan op het WK. Dat wordt nog een flinke uitdaging.

Hieronder vertellen we je meer over wanneer het Nederlands Elftal zijn wedstrijden speelt. Het Nederlands Elftal speelt één wedstrijd voorafgaand aan het WK. Hierna vertellen we je meer over wanneer Nederland zijn wedstrijden op het wereldkampioenschap gaat spelen. Ook vertellen we je meer over het speelschema van Oranje na het WK. Zo mis je geen interland van Nederland meer.

EK Voetbal 2024 Toon meer

Wanneer speelt Nederland zijn oefenwedstrijden?

Er staan nog twee Oranje wedstrijden op de planning voordat het EK 2024 van start gaat. Op 22 maart 2024 neemt het Nederlands Elftal het op tegen Schotland. Het NL Elftal heeft meerdere bijzondere wedstrijden tegen dit landenteam gespeeld, waaronder de fameuze 6 – 1 overwinning in de play-offs voor het EK 2004. Een Nederlands Elftal wedstrijd om nooit te vergeten.

 

In het tweede oefenduel neemt het Nederlandselftal het op tegen Duitsland, het organiserende land van het EK 2024. Wij zijn benieuwd hoe het voetbal van het Nederlands Elftal eruitziet tegen een wereldtopper. Wie weet komen Duitsland en Nederland op het EK elkaar nogmaals tegen. Wedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Duitsland staan vaak garant voor spektakel, onder meer vanwege de sentimenten die bij beide teams leven. Gaat Nederland mooi voetbal laten zien, of toont Duitsland aan dat het wel snor zit met de EK vorm? Deze wedstrijd van Nederland wordt op 26 maart 2024 gespeeld.


Wanneer speelt het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024?

Het speelschema van Oranje tijdens de EK groepsfase is al bekend. De eerste wedstrijd speelt Oranje op 16 juni 2024 om 15:00, dan neemt het Nederlands Elftal het op tegen Polen, in het Volksparkstadionin Hamburg.  De volgende interland is op papier de grootste uitdaging: Nederland vs. Frankrijk. Dit potje voetbal speelt Nederland op 21 juni 2024 om 21:00 uur, in de RB Arena in Leipzig. Frankrijk is de grootste titelkandidaat en wordt geacht deze groep te winnen. Wordt deze interland door Nederland gewonnen, dan is de kans groot dat het Nederlands Elftal doorgaat én wellicht ook nog de groep wint.

 

In de derde en laatste wedstrijd van de poulefase neemt het Nederlands Elftal het op tegen Oostenrijk, in het Olympiastadion in Berlijn. Deze interland wordt op 25 juni 2024 om 18:00 uur gespeeld. Als Nederland wedstrijden zoals deze weet te winnen, maakt het Nederlands Elftal een goede kans om minimaal als tweede te eindigen in de poule.


Nederlands Elftal vanavond? Programma knock-outfase EK 2024

Hierna volgt de knock-outfase. De eindstand in poule is bepalend. Gaat Nederland als nummer drie van Groep D door, dan zijn er drie mogelijke data waarop ze de achtste finales spelen: 30 juni 2024 om 18:00 uur, diezelfde dag om 21:00 uur of dinsdag 2 juli 2024 om 18:00 uur. Wordt het Nederlandse Elftal tweede in de poule, dan speelt het team zijn achtste finale op 1 juli 2024 om 18:00 uur. Eindigt het Nederlands Elftal als eerste, dan spelen ze op 2 juli 2024 om 21:00 uur hun achtste finale.

 

Nederland heeft kans om in iedere kwartfinale terecht te komen, afhankelijk van de eindstand tijdens de poulefase. De kwartfinales van het EK 2024 worden verspreid over twee dagen gespeeld. Op 5 juli 2024 worden om 18:00 uur en 21:00 uur de eerste kwartfinales gespeeld. Of Oranje hun mooie voetbal dan mag laten zien, is afwachten geblazen. Anders spelen ze op 6 juli 2024 om 18:00 uur of 21:00 uur. De halve finales worden op 9 juli 2024 en 10 juli 2024 gespeeld om 21:00 uur. De finale vindt op 14 juli 2024 om 21:00 uur in Berlijn plaats. Gaat het Nederlands Elftal het EK winnen? Je kunt er op wedden bij JACKS.NL.

 

Interland voetbal na het EK: WK kwalificatie Nederland en meer

Na het EK 2024 staan de WK kwalificaties op de planning voor het Nederlands Elftal. Deze loting heeft nog geen plaats gevonden en de exacte speeldata is hierdoor nog niet bekend. Wil je het voetbal van Oranje zien, dan is er gelukkig altijd nog de Nations League. Nederland is hierbij ingedeeld in een poule met Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Het voetbal van het Nederlands Elftal zal van een hoog niveau moeten zijn om in deze poule als eerste te eindigen. Het Nederlands Elftal speelt op de volgende datums:

 

  • 7 september 2024 om 20:45 uur tegen Bosnië en Herzegovina
  • 10 september 2024 om 20:45 uur tegen Duitsland
  • 11 oktober 2024 om 20:45 uur tegen Hongarije
  • 14 oktober 2024 om 20:45 uur tegen Duitsland
  • 16 november 2024 om 20:45 uur tegen Hongarije
  • 19 november 2024 om 20:45 uur tegen Bosnië en Herzegovina
 

Nederlands Elftal volgen bij JACKS.NL

We hebben allemaal zo onze eigen mening over het Nederlands Elftal, maar het leuke is dat JACKS.NL je in staat stelt om hier ook echt geld mee te winnen. Probeer te voorspellen wat Oranje gaat doen tijdens het EK 2024, en wie weet levert het je wel een leuk zakcentje op. Bovendien ontdek je bij ons de leukste Nederlands Elftal bets en de aantrekkelijkste quoteringen. Maak van JACKS.NL jouw nummer één online bookmaker tijdens het EK.

 

Wanneer speelt het Nederlands Elftal zijn voorbereidingswedstrijden?

Doordat het WK 2022 in november en december gespeeld wordt, is er maar een korte voorbereiding mogelijk. Immers gaan de meeste competities tot halverwege november door, terwijl eind november de eerste wedstrijden van het WK al worden gespeeld. De laatste speelronde van de Eredivisie is 13 november, terwijl op 20 november al de eerste WK wedstrijd wordt gespeeld.

Eigenlijk is er dus nauwelijks sprake van een voorbereiding. De laatste wedstrijd die Nederland voor het WK speelt is het Nations League duel tegen België op 25 september. Waar het normaal standaard is om twee tot drie oefenduels te spelen voor de start van een groot toernooi, is daar nu simpelweg geen tijd voor. Bondscoach Louis van Gaal heeft hier al vaker zijn afschuw over uitgesproken.


Wanneer speelt Nederland tijdens het WK 2022?

Er zijn drie datums die vastliggen voor het Nederlands Elftal tijdens het WK 2022 in Qatar. De eerste wedstrijd van Nederland wordt gespeeld tegen Senegal op 21 november om 17:00 uur Nederlandse tijd. Nederland vs Ecuador is de tweede wedstrijd in de poulefase. Dit duel wordt op 25 november om 17:00 uur gespeeld. Op het WK speelt Nederland zijn derde duel in de poulefase op 29 november om 16:00 uur. De tegenstander van die dag is thuisland Qatar.

Nederlands Elftal programma: achtste finales, kwartfinales, halve finales en finale

Er zijn drie scenario’s mogelijk na de poulefase van het WK. Ten eerste kan het zijn dat het Nederlands Elftal is uitgeschakeld. Daarnaast kan het NL Elftal tweede of eerste in de poule zijn geworden. De positie van Nederland is van belang voor de speeldatums. Tijdens het WK voetbal is het Nederlands Elftal in Groep A ingedeeld. De winnaar van groep A speelt zijn achtste finale op 3 december om 16:00 uur tegen de nummer twee uit groep B. De nummer twee van groep A speelt op 4 december om 20:00 uur zijn achtste finale tegen de winnaar van groep B.

De winnaar van 1A – 2B neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van 1C – 2D (de winnaar van groep C versus de nummer twee uit groep D). Deze wedstrijd wordt op vrijdag 9 december gespeeld om 20:00 uur. De winnaar van 2A – 1B neemt het op tegen de winnaar van 1D – 2C. Deze kwartfinale wordt op zaterdag 10 december gespeeld om 20:00 uur. De halve finales van het WK 2022 worden op 13 december en 14 december gespeeld, beide om 20:00 uur. De finale vindt plaats op zondag 18 december om 16:00 uur. Er is ook nog een troostfinale op zaterdag 17 december om 16:00 uur.

 

*UPDATE: 

Nederland is door naar de achtste finales en staat op zaterdag 3 december om 16:00 uur tegenover de Verenigde Staten!

 

Speelschema Nederlands Elftal na het WK

De wedstrijden van het Nederlands Elftal houden niet op na het WK. Hierna begint de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. De loting hiervan wordt gehouden op 9 oktober 2022. We zijn benieuwd wie de tegenstanders gaan worden. Tijdens de WK kwalificatie neemt Ronald Koeman het stokje over van Louis van Gaal. Verwacht jij dat Ronald Koeman wederom succesvol zal zijn als bondscoach?

Naast de kwalificatie voor het EK 2024 is de kans aanzienlijk dat Nederland ook nog één of meerdere duels in de strijd om de Nations League moet spelen. Ten tijde van schrijven kan alleen een grote overwinning van België op Nederland het Nederlands Elftal nog stoppen. Daar rekenen wij niet op. Verwacht jij dat het Nederlands Elftal wederom de finale van de Nations League gaat halen? Durf je daar op in te zetten?

 

Nederlands Elftal volgen bij JACKS.NL

Nederland en voetbal is een gouden combinatie. Wij zijn het land van de 17 miljoen bondscoaches. Bij JACKS.NL houden we je op de hoogte van alles omtrent Oranje. Van hun speelprogramma tijdens het WK 2022 tot het programma na dit toernooi, je mist bij JACKS.NL niets. Bovendien bereiden we je optimaal op je bets voor met behulp van onze voorbeschouwingen. Daarom is Jacks.nl jouw nummer één online bookmaker.

 
Verwante artikelen Toon meer