Artikelen  
programma-nederlands-elftal

WK 2022

Programma Nederlands Elftal

Nederlands Elftal Programma: Overzicht Wedstrijden - JACKS.NL!

Het Nederlands Elftal moet volop aan de slag nu het WK 2022 in Qatar eraan zit te komen. Normaliter wordt het programma van Oranje gevuld met oefenwedstrijden, maar voor dit Wereldkampioenschap Voetbal is daar geen tijd voor. Na het Nations League duel met België heeft Oranje in november een week de tijd om zich voor te bereiden, waarna ze er meteen moeten staan op het WK. Dat wordt nog een flinke uitdaging.

Hieronder vertellen we je meer over wanneer het Nederlands Elftal zijn wedstrijden speelt. Het Nederlands Elftal speelt één wedstrijd voorafgaand aan het WK. Hierna vertellen we je meer over wanneer Nederland zijn wedstrijden op het wereldkampioenschap gaat spelen. Ook vertellen we je meer over het speelschema van Oranje na het WK. Zo mis je geen interland van Nederland meer.

WK Voetbal 2022 Toon meer

Wanneer speelt het Nederlands Elftal zijn voorbereidingswedstrijden?

Doordat het WK 2022 in november en december gespeeld wordt, is er maar een korte voorbereiding mogelijk. Immers gaan de meeste competities tot halverwege november door, terwijl eind november de eerste wedstrijden van het WK al worden gespeeld. De laatste speelronde van de Eredivisie is 13 november, terwijl op 20 november al de eerste WK wedstrijd wordt gespeeld.

Eigenlijk is er dus nauwelijks sprake van een voorbereiding. De laatste wedstrijd die Nederland voor het WK speelt is het Nations League duel tegen België op 25 september. Waar het normaal standaard is om twee tot drie oefenduels te spelen voor de start van een groot toernooi, is daar nu simpelweg geen tijd voor. Bondscoach Louis van Gaal heeft hier al vaker zijn afschuw over uitgesproken.


Wanneer speelt Nederland tijdens het WK 2022?

Er zijn drie datums die vastliggen voor het Nederlands Elftal tijdens het WK 2022 in Qatar. De eerste wedstrijd van Nederland wordt gespeeld tegen Senegal op 21 november om 17:00 uur Nederlandse tijd. Nederland vs Ecuador is de tweede wedstrijd in de poulefase. Dit duel wordt op 25 november om 17:00 uur gespeeld. Op het WK speelt Nederland zijn derde duel in de poulefase op 29 november om 16:00 uur. De tegenstander van die dag is thuisland Qatar.

Nederlands Elftal programma: achtste finales, kwartfinales, halve finales en finale

Er zijn drie scenario’s mogelijk na de poulefase van het WK. Ten eerste kan het zijn dat het Nederlands Elftal is uitgeschakeld. Daarnaast kan het NL Elftal tweede of eerste in de poule zijn geworden. De positie van Nederland is van belang voor de speeldatums. Tijdens het WK voetbal is het Nederlands Elftal in Groep A ingedeeld. De winnaar van groep A speelt zijn achtste finale op 3 december om 16:00 uur tegen de nummer twee uit groep B. De nummer twee van groep A speelt op 4 december om 20:00 uur zijn achtste finale tegen de winnaar van groep B.

De winnaar van 1A – 2B neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van 1C – 2D (de winnaar van groep C versus de nummer twee uit groep D). Deze wedstrijd wordt op vrijdag 9 december gespeeld om 20:00 uur. De winnaar van 2A – 1B neemt het op tegen de winnaar van 1D – 2C. Deze kwartfinale wordt op zaterdag 10 december gespeeld om 20:00 uur. De halve finales van het WK 2022 worden op 13 december en 14 december gespeeld, beide om 20:00 uur. De finale vindt plaats op zondag 18 december om 16:00 uur. Er is ook nog een troostfinale op zaterdag 17 december om 16:00 uur.

 

*UPDATE: 

Nederland is door naar de achtste finales en staat op zaterdag 3 december om 16:00 uur tegenover de Verenigde Staten!

 

Speelschema Nederlands Elftal na het WK

De wedstrijden van het Nederlands Elftal houden niet op na het WK. Hierna begint de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. De loting hiervan wordt gehouden op 9 oktober 2022. We zijn benieuwd wie de tegenstanders gaan worden. Tijdens de WK kwalificatie neemt Ronald Koeman het stokje over van Louis van Gaal. Verwacht jij dat Ronald Koeman wederom succesvol zal zijn als bondscoach?

Naast de kwalificatie voor het EK 2024 is de kans aanzienlijk dat Nederland ook nog één of meerdere duels in de strijd om de Nations League moet spelen. Ten tijde van schrijven kan alleen een grote overwinning van België op Nederland het Nederlands Elftal nog stoppen. Daar rekenen wij niet op. Verwacht jij dat het Nederlands Elftal wederom de finale van de Nations League gaat halen? Durf je daar op in te zetten?

 

Nederlands Elftal volgen bij JACKS.NL

Nederland en voetbal is een gouden combinatie. Wij zijn het land van de 17 miljoen bondscoaches. Bij JACKS.NL houden we je op de hoogte van alles omtrent Oranje. Van hun speelprogramma tijdens het WK 2022 tot het programma na dit toernooi, je mist bij JACKS.NL niets. Bovendien bereiden we je optimaal op je bets voor met behulp van onze voorbeschouwingen. Daarom is Jacks.nl jouw nummer één online bookmaker.

 
Verwante artikelen Toon meer