Artikelen  
selectie-nederlands-elftal

WK 2022

Wat Is De Selectie Van Het Nederlands Elftal?

Selectie Nederlands Elftal WK 2022 - Jacks.nl!

Wat verwacht jij van de selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022? Alhoewel we in grote lijnen al weten wie er meegaan naar het Wereldkampioenschap Voetbal, zal het voor een aantal spelers nog spannend gaan worden of ze tot de Nederlands Elftal selectie zullen behoren. In elke linie is er wel iemand over wie getwijfeld wordt. In totaal mag bondscoach Louis van Gaal 26 spelers meenemen. Drie of vier hiervan zullen keepers zijn, de rest zijn veldspelers.

Hieronder voorspellen we welke spelers van het Nederlands Elftal mee zullen gaan naar het WK 2022 in Qatar. Dit doen we per linie. Eerst vertellen we je meer over de keeper van Oranje. Vervolgens gaan we dieper in op de verdedigers van het Nederlands voetbalelftal. Ook de middenvelders en de aanvallers van het geselecteerde Nederlands Elftal komen aan bod. Hierop volgend tonen we je een handig overzicht van de door ons verwachte WK selectie van het Nederlands Elftal. Hierna vertellen we je wie de aanvoerder is en wie er in de technische staf zitten. Ook tonen we je wie er uit de selectie verdwenen zijn ten opzichte van het EK 2021.

WK Voetbal 2022 Toon meer

Wie wordt de keeper van het Nederlands Elftal?

Nog altijd is de staf van het Nederlands Elftal op zoek naar de ideale nummer één. Op dit moment is de verwachting dat Jasper Cillessen de eerste doelman gaat worden en dus sowieso mee zal gaan naar het WK.
 
De andere namen zullen afhangen van het feit of de bondscoach drie of vier Nederlandse keepers mee mag nemen naar Qatar. Gezien de goede indruk die hij maakte tijdens zijn debuut tegen Polen, verwachten wij dat Remko Pasveer ook in de Nederland selectie zal worden opgenomen. Een andere reserve keeper van Oranje wordt Mark Flekken vanwege zijn meevoetballende kwaliteiten. Mag er een vierde keeper meegenomen worden, dan zal dit Justin Bijlow of Andries Noppert worden. Wij verwachten dat Justin Bijlow als vierde keeper van Nederland mee mag naar het WK.

Wie worden de verdedigers van het Nederlands Elftal?

Een aantal verdedigers mogen hun tickets naar Qatar alvast boeken. Mits geen blessures of schorsingen roet in het eten gaan gooien, zal Denzel Dumfries de rechtsback van het Nederlands Elftal zijn. De tweede rechtsback zal een strijd zijn tussen Devyne Rensch en Jeremie Frimpong. In het centrum zijn Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké basisspelers. Zij gaan sowieso mee. Ook verwachten wij dat Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi als Nederlands Elftal spelers meegaan naar het WK. De linksbackpositie zal een strijd worden tussen Daley Blind en Tyrell Malacia. Een mogelijke outsider voor deze positie is Owen Wijndal.

Welke middenvelders verwachten we in de voorselectie van het Nederlands Elftal?

De enige middenvelder die zeker is van een basisplaats is Frenkie de Jong. Andere vaste namen op het middenveld zijn Davy Klaassen, Steven Berghuis, Marten de Roon en Teun Koopmeiners. Kenneth Taylor maakte recent zijn debuut tegen Polen en zou ook zomaar geselecteerd kunnen worden.

Ryan Gravenberch lijkt te weinig te spelen bij Bayern München om bij de samenstelling van het Nederlands Elftal een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Andere outsiders voor de selectie van het Nederlands Elftal zijn Guus Til, Jordy Clasie, Joey Veerman en Jerdy Schouten. Georginio Wijnaldum is geblesseerd en mist sowieso het WK.


Wie worden de aanvallers binnen de selectie van Oranje?

De spits van het Nederlands Elftal staat buiten kijf: dat gaat Memphis Depay worden. Maar welke voetballers van het Nederlands Elftal gaan om hem heen spelen? De laatste wedstrijden vormt Depay een gouden duo met Ajacied Steven Bergwijn. Cody Gakpo lijkt ook een zekerheidje in de selectie. Extra spitsen die mogen hopen op een plekje in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal zijn Vincent Janssen, Wout Weghorst, Luuk de Jong en Brian Brobbey. Als extra vleugelaanvallers maken Arnaut Danjuma, Noa Lang en Donyell Malen nog kans om deel uit te maken van de selectie van Nederland.


Overzicht spelers Nederlands Elftal 2022

Dit is onze voorspelling van de selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022:

  • Keeper: Cillessen, Pasveer, Flekken
  • Verdediging: Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind, Malacia, Frimpong, De Ligt, De Vrij, Martins Indi
  • Middenveld: F. De Jong, Koopmeiners, Klaassen, Berghuis, De Roon, Taylor
  • Aanvallers: Depay, Bergwijn, L. De Jong, Janssen, Danjuma, Gakpo, Lang

Wij verwachten twee verrassingen: Devyne Rensch gaat vervangen worden door Jeremie Frimpong en Wout Weghorst gaat niet mee omdat Luuk de Jong de betere pinchhitter is en Vincent Janssen de betere balvaste spits is. Wij verwachten dat spelers zoals Justin Bijlow, Andries Noppert, Jordy Clasie, Ryan Gravenberch, Joey Veerman, Guus Til, Brian Brobbey en Donyell Malen niet tot de Nederlands Elftal namen zullen behoren.


Aanvoerder Nederlands Elftal 2022

De eerste aanvoerder van het Nederlands Elftal is Virgil van Dijk. Hij is al lange tijd de aanvoerder van het elftal en vervult deze rol met verve. De tweede aanvoerder is normaliter Georginio Wijnaldum, maar door een blessure zal hij er niet bij zijn op het WK 2022. De derde aanvoerder is Daley Blind. 


Technische staf Nederlands Elftal

De huidige bondscoach is Louis van Gaal. Hij heeft twee assistent-bondscoaches: Danny Blind en Edgar Davids. Davids is de vervanger van Henk Fräser, die moest stoppen als assistent-bondscoach omdat hij de hoofdcoach van FC Utrecht werd. De keeperstrainer van Oranje is Frans Hoek.


Wat was de EK 2021 selectie van Nederland?

De volgende spelers maakten deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal voor het EK 2021:

  • Keeper: Stekelenburg, Krul, Bizot
  • Verdediging: Van Aanholt, Aké, Blind, Dumfries, De Ligt, Timber, Veltman, De Vrij, Wijndal
  • Middenveld: Van de Beek, Gravenberch, De Jong, Klaassen, Koopmeiners, De Roon, Wijnaldum
  • Aanval: Berghuis, Gakpo, De Jong, Malen, Depay, Promes, Weghorst

Zo zie je maar dat er in een jaar tijd veel kan veranderen. Van deze selectie zullen naar alle waarschijnlijkheid Krul, Bizot, Van Aanholt, Veltman, Wijndal, Van de Beek, Malen en Promes niet meegaan naar het WK 2022 in Qatar.


Wedden op het elftal van Nederland bij JACKS.NL

Wij zijn erg benieuwd hoe de selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022 in Qatar er uiteindelijk uit zal komen te zien. Je weet het met Louis van Gaal maar nooit; hij kan zomaar een verrassing uit de hoge hoed toveren. Bij JACKS.NL blijf je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Zo gauw als de definitieve selectie bekend is, vertellen we je er meer over. Sowieso zorgen we met onze voorbeschouwingen en analyses ervoor dat je goed voorbereid bent op dit toernooi. Wedden op voetbal? JACKS.NL is jouw nummer één bookmaker en online casino van dit moment.

Verwante artikelen Toon meer