Artikelen  
selectie-nederlands-elftal

EK 2024

Wat Is De Selectie Van Het Nederlands Elftal?

Selectie Nederlands Elftal EK 2024 - JACKS.NL!

Wat zijn jouw verwachtingen voor de selectie van het Nederlands Elftal voor het EK 2024? Een aantal Nederlands Elftal spelers durven we al met pen in te vullen, mits blessures geen roet in het eten gooien. Maar er zijn nog diverse spelers die niet zeker zijn van hun plek in de selectie van het Nederlands Elftal. In elke linie zijn er twijfelgevallen. Wie gaat de keeper van Oranje worden? Welke speler wordt de rechtsback van het Nederlands Elftal? Wordt Brobbey, Weghorst, Depay of Zirkzee de spits van het Nederlands Elftal?

 

Bij JACKS.NL voorspellen we welke 26 spelers bondscoach Ronald Koeman mee zal nemen naar het EK 2024. Dit doen we per linie. We vertellen je eerst meer over de keeper van het NL Elftal, de verdedigers, de middenvelders en wie binnen de selectie van Nederland de aanvallers worden. Daarnaast tonen we je een overzicht van de Nederlands Voetbalelftal selectie, wie de aanvoerder van het Nederlandselftal gaat worden, de staf van het Nederlands Elftal, wat de selectie Nederlands Elftal in 2022 was en waarom je het beste op het Nederlands Elftal kunt wedden bij JACKS.NL.

EK Voetbal 2024 Toon meer

Wie wordt de keeper van het Nederlands Elftal?

De keepster van het Nederlands Elftal bij de dames staat al jaren vast. Bij de heren is het nog niet duidelijk wie de keeper van het Nederlands team gaat worden, wie de reserve keeper van Oranje gaat worden en welke Nederlandse keepers überhaupt mee genomen gaan worden naar dit eindtoernooi in Duitsland. De vaster keeper Nederlands Elftal in 2022 was Andries Noppert, maar na zijn vormcrisis dit seizoen zal hij waarschijnlijk niet geselecteerd worden. Wel kunnen de volgende kandidaten nog keeper van Nederland worden:

 

 • Bart Verbruggen (Brighton Hove & Albion)
 • Justin Bijlow (Feyenoord)
 • Mark Flekken (Brentford FC)
 • Marco Bizot (Stade Reims)
 • Nick Olij (Sparta Rotterdam)

 

Wij verwachten dat Bart Verbruggen en Justin Bijlow, mits hersteld van zijn blessure, zullen strijden om de plek onder de lat. Als derde doelman zal Mark Flekken meegenomen worden. Bizot en Olij zijn outsiders en moeten hopen op blessures of een vormcrisis bij hun concurrenten.


Wie worden de verdedigers van het Nederlands Elftal?

Er zijn genoeg verdedigende voetballers voor het Nederlands Elftal beschikbaar. Wij durven zelfs wel te stellen dat Ronald Koeman hier een aantal lastige keuzes moet gaan maken. Op het gebied van verdedigers zitten we ruim. Zeker van de EK selectie van Nederland zijn basisspelers zoals Denzel Dumfries, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Jeremie Frimpong lijkt de vaste tweede rechtsback van het Nederlands Elftal te zijn. Andere kanshebbers zijn Rick Karstdorp, Kenny Tete en Thomas Beelen.

 

Op de linkerflank zal waarschijnlijk voor Daley Blind en Quilindschy Hartman gekozen worden, met Tyrell Malacia en Ian Maatsen als outsiders. In het centrum van de verdediging moeten de harde keuzes gemaakt worden. Wie zou jij meenemen?

 

 • Matthijs de Ligt is een vaste keus onder Koeman, maar is niet verzekerd van een basisplek bij Oranje.
 • Micky van de Ven is in vorm en wordt steeds beter. Hij lijkt de verdediger van de toekomst te gaan worden.
 • Stefan de Vrij zit er al jaren bij, speelt op hoog niveau bij Inter Milan en mort niet als hij niet in de basis staat.
 • Sven Botman staat zijn mannetje bij Newcastle United, maar is wat uit vorm en heeft door de stevige concurrentie nog niet zijn debuut voor Oranje gemaakt.
 • Jorrel Hato zat al bij het geselecteerde Nederlands Elftal en maakte zijn debuut, maar is nog jong.
 • Jurriën Timber komt terug van een heftige blessure en het is de vraag of hij op tijd fit is. Maar als hij fit is, hoort hij over het algemeen bij de Nederlands Elftal namen.
 • Lutsharel Geertruide kan zowel op rechts als in het centrum spelen en zit de laatste tijd vrijwel altijd bij de Nederland selectie.

Welke middenvelders verwachten we in de voorselectie van het Nederlands Elftal?

In de samenstelling van het Nederlands Elftal is Frenkie de Jong een zekerheid. Er zijn bij Nederland een aantal WK spelers die hun plek hebben behouden. Hierbij kun je denken aan Teun Koopmeiners en Marten de Roon. Davy Klaassen en Kenneth Taylor lijken hun plek te zijn kwijtgeraakt. Ze waren nog wel spelers Nederlands Elftal in 2022. In plaats daarvan lijken Tijjani Reijnders, Xavi Simons en Mats Wieffer zeker van hun plek in de selectie van het Nederlands Elftal. Andere kanshebbers zijn Joey Veerman, Georginio Wijnaldum, Quinten Timber, Steven Berghuis, Jerdy Schouten en Ryan Gravenberch.


Wie worden de aanvallers binnen de selectie van Oranje?

De technische staf van het Nederlands Elftal heeft steeds minder kopzorgen over de aanval. Waar de spoeling voorheen dun was, is er nu meer keuze. Vooral voor de spitspositie bieden meerdere opties zich aan. In de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal zien we onder meer Brian Brobbey, Wout Weghorst, Memphis Depay, Joshua Zirkzee, Cody Gakpo en Donyell Malen terug. Brobbey, Weghorst en Zirkzee zijn pure spitsen, terwijl Depay, Gakpo en Malen multifunctioneel zijn en ook als buitenspelers kunnen worden ingezet. Andere kanshebbers voor de aanval zijn Noa Lang, Steven Bergwijn, Thijs Dallinga en Calvin Stengs.


Overzicht spelers Nederlands Elftal 2024

De staf van het Nederlands Elftal staat voor een lastige keuze. Dit is onze voorspelling van de selectie van het Nederlands Elftal voor het EK 2024:

 

 • Keeper: Verbruggen, Bijlow en Flekken
 • Verdediging: Dumfries, Van Dijk, Aké, Frimpong, Hartman, Blind, Van de Ven en De Vrij
 • Middenveld: De Jong, Koopmeiners, Reijnders, Veerman, Wieffer en Schouten
 • Aanval: Depay, Gakpo, Malen, Brobbey, Stengs en Zirkzee.

 

Wie zou jij wel of niet selecteren?


Is de aanvoerder van het Nederlands Elftal 2022 ook in 2024 aanvoerder?

De laatste jaren is Virgil van Dijk de vaste aanvoerder van het Nederlands Elftal. Dit was tijdens het WK 2022 het geval en mits een blessure geen roet in het eten gooit, zal hij ook de aanvoerder van het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024 zijn. Reserve-aanvoerders binnen de mogelijke selectie van het Nederlands Elftal zijn Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind.


Technische staf Nederlands Elftal

De huidige bondscoach is Louis van Gaal. Hij heeft twee assistent-bondscoaches: Danny Blind en Edgar Davids. Davids is de vervanger van Henk Fräser, die moest stoppen als assistent-bondscoach omdat hij de hoofdcoach van FC Utrecht werd. De keeperstrainer van Oranje is Frans Hoek.


Wat was de Nederlands Elftal selectie voor het WK 2022?

De volgende spelers maakten deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022:

 

 • Keeper: Bijlow, Noppert en Pasveer
 • Verdediging: Aké, Blind, De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Dumfries, Frimpong, Malacia en Timber
 • Middenveld: Frenkie de Jong, Berghuis, De Roon, Gakpo, Klaassen, Koopmeiners, Simons en Taylor
 • Aanval: Bergwijn, Luuk de Jong, Depay, Janssen, Lang en Weghorst

 

Luuk de Jong en Vincent Janssen hebben bedankt voor het Nederlands Elftal.


Wedden op het elftal van Nederland bij JACKS.NL

Wie weet hoe de selectie van het Nederlands Elftal voor het EK 2024 in Duitsland eruit zal zien qua samenstelling. De contouren zijn onder Ronald Koeman duidelijk zichtbaar, maar verrassingen zijn sowieso mogelijk. Wie neemt hij mee als tweede rechtsback of linksback? Welke centrale verdedigers gaan er mee? Hoeveel spitsen worden er meegenomen? Wat er ook gebeurt, bij JACKS.NL blijf je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Weten we de definitieve selectie van het Nederlands Elftal voor het EK 2024, dan lees je er hier alles over.

Verwante artikelen Toon meer