Artikelen  
Wedden-op-topscorer-wk

WEDDEN OP HET WK

Topscorer WK 2022

Topscorers WK: Topscoorders Wereldkampioenschap 2022 & Aller Tijden - JACKS.NL

Inmiddels zit het WK 2022 erop en hebben we gezien wie de topscorer van het WK 2022 is geworden. In dit artikel vertellen we je meer over de topscorer van het WK 2022, wie dankzij zijn goals ook de Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. Daarnaast gaan we dieper in op enkele voorgaande WK topscorers. Vervolgens vertellen we je meer over scorende middenvelders, verdedigers en aanvallers. Ook tonen we je wie de WK 2022 topscorer van het Nederlands Elftal was en welke spelers op schot waren tijdens de WK kwalificatie.

WK Voetbal 2022 Toon meer

Voorgaande topscorers WK

Het rijtje WK-topscorers uit het verleden herbergt diverse illustere namen zoals Garrincha, Eusebio, Gerd Müller en Hristo Stoichkov. De meest trefzekere speler op een WK is echter nog altijd de Fransman Just Fontaine, die op het WK van 1958 in Zweden in amper zes duels maar liefst dertien keer wist te scoren. Het is echter Miroslav Klose die zich met zestien goals WK-topscorer aller tijden mag noemen, al smeerde de Duitse aanvallers zijn doelpunten uit over vier WK-toernooien. De Engelse spits Harry Kane kwam tijdens het laatste WK in 2018 tot zes goals, wat voldoende was om de concurrentie in het stof te laten bijten.
 
Misschien wel de meest opvallende naam in het rijtje voormalige WK-topscorers is die van de Italiaan Salvatore Toto Schillaci, die op het WK van 1990 in eigen land met zes goals de Gouden Schoen opeiste. Schillaci begon tijdens dat toernooi aanvankelijk als invaller, maar de kleine goaltjesdief groeide met diverse belangrijke goals al snel uit tot een onmisbare schakel namens de Azzurri. In tegenstelling tot de meeste andere WK-topscorers uit het verleden was hij echter een typische one hit wonder en zou hij in de rest van zijn carrière niet veel meer laten zien. Schillaci ging in 1999 bij het Japanse Jubilo Iwata met voetbalpensioen en runt tegenwoordig een voetbalschool in zijn geboortestad Palermo.

Wie voorspelden we vooraf als topscorers van het WK 2022?

Vooraf werden twee spelers door de bookmakers beschouwd als grootste kanshebber om WK topscorer in 2022 te worden: Kylian Mbappé en Harry Kane. Andere kandidaten om WK 2022 topscorer te worden waren Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku. ‘Wie wordt topscorer van het WK 2022?’ was een vraag die geregeld gesteld werd. Inmiddels weten we wie topscorer van het WK 2022 is geworden.


Wie is de ‘topscorer WK 2022’ geworden?

Vooraf was veel te doen om deze vraag: wie worden topscorers op het WK 2022? Iedereen had zijn eigen favorieten. Misschien heb jij wel op de mogelijke topscorers van het WK 2022 ingezet? Inmiddels weten we wie de topscoorder van het WK 2022 is geworden: Kylian Mbappé. De Franse WK topscorer van 2022 wist 8 doelpunten te maken. Bijna was Lionel Messi top scorer van het WK 2022. De Argentijnse aanvaller wist 7 doelpunten te maken. Tot de topscoorders van het WK 2022 behoren ook Julian Alvarez (Argentinië) en Olivier Giroud (Frankrijk). Zij complementeren de top drie met 4 doelpunten. Tot zover de WK 2022 topscorers.

 

Een aantal vooraf voorspelde top scorers van het WK 2022 vielen ons wat tegen. Zo dachten veel bookmakers dat Harry Kane topscorder van het WK 2022 zou worden, maar hij kwam niet verder dan 2 doelpunten. Een andere potentiële WK 2022 top scorer was Cristiano Ronaldo. Hij scoorde uiteindelijk maar één keer en verdween zelfs uit de basis bij Portugal. Van Romelu Lukaku werd ook gedacht dat hij topscores op het WK 2022 zou behalen, maar hij wist zelfs geen enkele keer te scoren. Zijn meest pijnlijke misser vond tegen Kroatië plaats, waarna België al in de groepsfase werd uitgeschakeld.

 
 

Best scorende middenvelders WK 2022

De WK Voetbal 2022 topscorer had zomaar een middenvelder kunnen zijn. Immers werd James Rodriguez in 2014 topscorer en waren Thomas Müller en Wesley Sneijder in 2010 gedeeld topscorer. Tegelijkertijd komt het vaker voor dat een aanvaller de meeste doelpunten maakt. De WK topscorer 2022 was geen uitzondering op dit vlak. De scorende middenvelders van het WK 2022 wisten dit jaar niet meer dan 2 doelpunten te maken. Twee uitblinkers op dit vlak waren Daniel De Arrascaeta en Mohammed Kudus. De twee aanvallende middenvelders wisten niet alleen twee keer te scoren, maar gaven ook twee assists.

 
 

Best scorende verdedigers WK 2022

Er waren niet veel scorende verdedigers tijdens het WK 2022. Logisch, want verdedigers staan er niet bepaald om bekend dat ze vaak scoren. Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen, maar veel scorende verdedigers als Ronald Koeman en Sergio Ramos zijn eerder uitzondering dan regel. De topscorer van het WK 2022 zou niet snel een verdediger worden. Verdedigers hebben tijdens dit toernooi niet vaker dan één keer gescoord. Verdedigers die één keer gescoord hebben zijn onder meer Alphonso Davies, Andreas Christensen, Raphaël Guerreiro, Nasser Al-Dawsari, Josko Gvardiol en Rouzbeh Cheshmi. De Nederlandse verdedigers Denzel Dumfries en Daley Blind wisten ook te scoren tijdens dit toernooi.

 
 

Best scorende aanvallers WK 2022

Kijken we naar de resultaten uit het verleden, dan zien we vaak dat aanvallers de topscorers van WK’s zijn. De topscorer van het WK 2022 is geen uitzondering op deze regel, want Kylian Mbappé staat altijd voorin. Hij kan als spits of vleugelaanvaller uit de voeten. Hetzelfde geldt voor Lionel Messi. Julian Alvarez en Olivier Giroud zijn allebei spitsen. De top 3 topscorers WK 2022 bestaat dus louter uit aanvallers.

 

Vooraf voorspelden veel spelers al dat de topscorer van het WK 2022 een aanvaller zou worden. Mocht je gaan wedden op toekomstige toernooien, dan is het slim om hier rekening mee te houden. Tegelijkertijd hebben middenvelders en verdedigers hogere odds, waardoor ze je bij een juiste voorspelling mee op zouden leveren. Wel is het zo dat de kans hierop, statistisch gezien, kleiner is. Had jij de juiste topscorer van het WK 2022 voorspeld? Bij JACKS.NL kan je met de juiste bets flink winnen.

 
 

Topscorer Nederlands Elftal 2022

Vooraf waren er bookmakers die dachten dat de topscorer WK 2022 uit Nederland kon komen. Memphis Depay werd gerekend tot de outsiders voor de WK 2022 topscorer titel. Toch is Memphis niet de uiteindelijke topscorer van Oranje tijdens dit toernooi geworden. Die eer gaat naar Cody Gakpo, met in totaal 3 doelpunten. Tweede op de lijst is Wout Weghorst, dankzij zijn twee doelpunten tegen Argentinië. Memphis Depay, Davy Klaassen, Daley Blind, Frenkie de Jong en Denzel Dumfries hebben allen één doelpunt weten te maken.

 
 

Topscorers WK kwalificatie 2022

Hieronder zetten we de topscorers van de WK kwalificatie 2022 voor je op een rij:

 

  • Memphis Depay & Harry Kane: 12 doelpunten
  • Robert Lewandowski: 9 doelpunten
  • Eran Zahavi & Aleksandar Mitrovic: 8 doelpunten
  • Antoine Griezmann, Moanes Dabour, Cristiano Ronaldo, Teemu Pukki en Burak Yilmaz: 6 doelpunten
 
 
Verwante artikelen Toon meer