Artikelen  

WEDDEN OP HET WK

Topscorers Nederlands Elftal

Topscorers Nederlands Elftal / Oranje Aller Tijden - JACKS.NL!

Benieuwd naar de topscorers van het Nederlands Elftal? In de loop der jaren heeft het Nederlands team een hoop markante aanvallers gehad die zich tot de topscorer van Oranje wisten te kronen. Een aantal doelpunten van het Nederlands Elftal zijn onvergetelijk, en vele daarvan zijn van de hand (of meer specifiek, de voet) van deze topscorers van het Nederlands Elftal. Wie van ons herinnert zich bijvoorbeeld niet de kopgoal inclusief zweefduik van Robin van Persie op het WK 2014 tegen Spanje?

Hieronder gaan we dieper in op de topscorers van Nederland. We beginnen met een overzicht van de huidige Nederlands Elftal topscorers, waarbij je meteen ziet wie er anno nu de topscorer van het Nederlands Elftal is. Ook vertellen we je meer over wie er in de toekomst veel goals voor het Nederlands Elftal kunnen gaan maken. De topscoorder van het WK 2010 voor Nederland was Wesley Sneijder, maar wie wordt dat op het WK 2022? Wij gaan een voorspelling doen. Ook vertellen we je meer over het aantal doelpunten van Johan Cruyff, de beste Nederlandse speler ooit en voormalig topscorer aller tijden van Nederland.

WK Voetbal 2022 Toon meer

Huidige Oranje topscorers

De top 10 topscorers van het Nederlands Elftal aller tijden worden hieronder voor je op een rij gezet:

  • Robin van Persie: 102 interlands, 50 doelpunten
  • Klaas-Jan Huntelaar: 76 interlands, 42 doelpunten
  • Memphis Depay: 81 interlands, 42 doelpunten
  • Patrick Kluivert: 79 interlands, 40 doelpunten
  • Arjen Robben: 96 interlands, 37 doelpunten
  • Dennis Bergkamp: 79 interlands, 37 doelpunten
  • Ruud van Nistelrooy: 70 interlands, 35 doelpunten
  • Faas Wilkes: 38 interlands, 35 doelpunten
  • Johan Cruyff: 48 interlands, 33 doelpunten
  • Abe Lenstra: 47 interlands, 33 doelpunten

De huidige topscorer van Nederland is Robin van Persie. Hij speelde in 2017 zijn laatste interland, waarna hij in 2019 stopte met voetballen. Zijn vele doelpunten voor het Nederlands Elftal hebben bijgedragen aan een aantal successen, zoals de tweede plek op het WK 2010 en de derde plek op het WK 2014. Wij zijn benieuwd of het Memphis Depay gaat lukken om de nieuwe top scorer van Oranje te worden. Hij is de enige nog actieve Oranje international in de top 10.


Toekomstig topscoorder aller tijden Nederlands Elftal

In de nabije toekomst is het de verwachting dat Memphis Depay de meeste goals voor het Nederlands Elftal zal hebben gescoord. Hij is pas 28 jaar en staat nu al op 42 doelpunten, dus waarschijnlijk zal hij nog genoeg interlands kunnen spelen om het doelpuntaantal van Robin van Persie in te halen. Wie weet kan hij met zijn doelpunten op het WK 2022 al in de buurt komen van de 50 goals van Van Persie?

Memphis Depay zal waarschijnlijk nog wel een aantal jaar de spits zijn van het Nederlands Elftal, maar wat gaat de toekomst daarna brengen? De verwachting is dat Brian Brobbey van Ajax op de lange termijn de nieuwe spits van het Nederlands Elftal gaat worden. Hij is een pure spits en een echte afmaker, die daarnaast ook nog eens sterk en balvast is. Hij heeft alles in zich om tot de topscorers te gaan behoren. Mocht je hier alvast op willen inzetten, dan zou dit zeker geen slecht idee zijn. Wie weet wat het je kan opleveren.


Topscorer NL elftal: wie wordt de topscoorder van het WK?

Er zijn twee nog actieve spelers die behoren tot de huidige topscorers van het Nederlands Elftal: Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Van Wijnaldum weten we al dat hij het WK 2022 in Qatar niet gaat halen vanwege een blessure. Daardoor ligt het in de lijn der verwachtingen dat Memphis Depay de topscoorder van het Nederlands Elftal op het WK zal gaan worden.

Tegelijkertijd staat niets vast. Op het WK 2010 was het immers ook middenvelder Wesley Sneijder die topscorer van het Nederlands Elftal werd, en niet Robin van Persie. Bovendien kan een blessure roet in het eten gooien voor Memphis Depay. Van wie verwacht jij dat hij de topscorer gaat worden op het WK? Wie kan de verrassing worden? Volgens de bookmakers zijn spelers als Steven Bergwijn, Frenkie de Jong, Steven Berghuis en Denzel Dumfries de outsiders om de meest scorende speler van het Nederlands Elftal te worden op het WK 2022.

 

Hoeveel goals heeft Johan Cruyff gemaakt?

De beste Nederlandse voetballer aller tijden zal tot het einde der tijden Johan Cruyff zijn. Lionel Messi had een Nederlander kunnen zijn en dan nog was Cruyff de beste. Vooral tijdens het WK 1974 was hij op zijn best. Ook in het Nederlands Elftal heeft hij vele doelpunten weten te scoren. In 48 interlands kwam hij tot 33 doelpunten. Dit hadden er meer kunnen zijn, maar Cruyff beëindigde al op relatief jonge leeftijd zijn interlandloopbaan. 

 

Topscorers van het Nederlands Elftal voorspellen bij JACKS.NL

Bij ons kun je de leukste voetbalweddenschappen van dit moment ontdekken. Wij houden je op de hoogte van alles omtrent het Nederlands Elftal. Ook kun je bij ons diverse weddenschappen aangaan rondom het WK 2022. Dankzij onze interessante voorbeschouwingen en artikelen mis je niets meer. Daarom is JACKS.NL jouw nummer één op het gebied van voetbalweddenschappen. 

 
Verwante artikelen Toon meer