Artikelen  
wk-kwartfinales

WEDDEN OP HET WK

WK Kwartfinales 2022: Alles Wat Je Moet Weten!

WK Kwartfinales

De kwartfinales van het WK komen er weer aan. Zal in de kwartfinale ook Nederland nog in het toernooi zitten? De tijd zal het ons leren. Natuurlijk kun je ook bij Jack’s inzetten op de WK 2022 kwartfinales. Bij ons mis je niets van dit winterse WK. Bovendien bieden wij je de meest aantrekkelijke odds.

 


Hieronder vertellen we je meer over de kwartfinales van het WK. We laten je zien wat een WK kwartfinale inhoudt en wanneer deze ronde gehouden wordt tijdens het WK 2022 in Qatar. Ook vertellen we je over de grootste kanshebbers op de WK kwartfinales volgens de bookmakers. Vervolgens vertellen we je meer over een aantal van de meest bijzondere kwartfinales die ooit op een WK zijn gespeeld. Natuurlijk kun je ook wedden op de WK kwartfinales bij Jack’s.

WK Voetbal 2022 Toon meer

Wat moet je weten over een WK kwartfinale?

Tijdens een WK kwartfinale zijn er nog acht ploegen over. In totaal worden er vier wedstrijden gehouden waarbij twee landenteams het tegen elkaar gaan opnemen. De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de halve finales. De winnaars van de halve finales gaan door naar de finale, terwijl de verliezers van de halve finale de troostfinale mogen spelen. Zij strijden hierbij om de derde plek oftewel het brons.


WK schema kwartfinale: wanneer zijn de kwartfinales van het WK 2022?

Volgens het huidige WK schema worden er twee kwartfinales gespeeld op vrijdag 9 december 2022. De andere twee kwartfinales worden gespeeld op zaterdag 10 december 2022.

 


Op vrijdag 9 december wordt de eerste kwartfinale gespeeld om 16:00 uur Nederlandse tijd in het Education City Stadion in Al Rayyan. De tweede kwartfinale van die dag wordt om 20:00 uur Nederlandse tijd gespeeld in het Lusail Iconic Stadion in Lusail. Op zaterdag 10 december wordt de eerste kwartfinale van die dag gespeeld om 16:00 uur Nederlandse tijd in het Al Thumama Stadion in Doha. De tweede kwartfinale van die dag wordt gespeeld om 20:00 uur Nederlandse tijd in het Al Bayt Stadion in Al Khor. De winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de halve finales. Deze wedstrijden worden op 13 en 14 december gespeeld.


Grootste kanshebbers op de kwartfinales van het WK

Als we de grootste kanshebbers op de kwartfinales van het WK 2022 willen bepalen, dan kijken we wie de acht grootste kanshebbers zijn op de titel volgens de bookmakers. Bij de bookmakers staat Brazilië op één. Er is geen land dat vaker de WK titel gewonnen heeft. Daarom wordt Brazilië altijd tot de kanshebbers gerekend. Op twee staat Frankrijk. Zij beschikken over een uitstekende generatie aan voetballers, waaronder Kylian Mbappé. Engeland wordt door de bookmakers op plaats drie gezet, terwijl Spanje vierde is onder de bookmakers.


 

Op plekken vijf tot en met acht staan respectievelijk Duitsland, België, Argentinië en Portugal. Voorafgaand aan de WK kwalificaties werd ook Italië tot deze top acht gerekend, maar dit land wist zich uiteindelijk niet te kwalificeren voor het WK 2022. Het Nederlands Elftal valt net buiten de top acht van de bookmakers. Toch zijn er veel voorspellers die het Nederlands Elftal wel in de kwartfinale verwachten. Ook Denemarken en Colombia worden als outsiders voor deze ronde gezien. Waar zou jij op inzetten?

UPDATE 7 DECEMBER: OVERZICHT KWARTFINALES

De top 8 van het WK in Qatar is bekend. Kroatie, Brazilië, Argentinië, Marokko, Portugal, Engeland, Frankrijk en last but not least Nederland staan in de kwartfinales! Opvallend is dat grote kanshebbers zoals Duitsland en België ontbreken. De kwartfinales worden op vrijdag 9 december en op zaterdag 10 december gespeeld. We hebben alle wedstrijden voor je op een rijtje gezet:
 
Vrijdag 9 december
  • 16:00 uur: Kroatië - Brazilië 
  • 20:00 uur Nederland - Argentinië
 
Zaterdag 10 december
  • 16:00 uur: Marokko - Portugal
  • 20:00 uur Engeland - Frankrijk
 

Historische kwartfinales WK

De kwartfinales van het WK hebben in het verleden al geregeld onvergetelijke wedstrijden opgeleverd. Misschien wel de bekendste kwartfinale aller tijden is die tussen Argentinië en Engeland op het WK 1986. Tijdens het scoren van de beslissende 2 – 1 gebruikte Diego Maradona naar eigen zeggen ‘de hand van God’ om het doelpunt te scoren. Het bleek de opmaat naar het wereldkampioenschap te zijn voor Argentinië. De Britten hebben dit Argentinië, en Maradona in het bijzonder, nooit vergeven. Nog altijd is er sprake van een bittere rivaliteit tussen deze twee landen. Komen ze elkaar op dit WK weer tegen? Dat zal geheid vuurwerk op gaan leveren.


Historische kwartfinales Nederland op het WK

Ook het Nederlands Elftal heeft meerdere bijzondere wedstrijden gespeeld tijdens de kwartfinales van een WK. Zo was er tijdens het WK 2014 de wedstrijd tegen Costa Rica, waarbij penalty’s de beslissing moesten brengen. Vlak voor het einde van de tweede verlenging wisselde bondscoach Louis van Gaal ineens keeper Jasper Cillessen voor derde doelman Tim Krul. Een gouden wissel, want Krul keerde twee strafschoppen en werd zo de held van de avond. Keek jij ook die avond?

 


Ook de kwartfinale van het WK 2010 tegen Brazilië was bijzonder, onder meer vanwege de twee kopgoals van Wesley Sneijder. Wie kan daarnaast de kwartfinale van het WK 1998 vergeten, met het doelpunt van Bergkamp tegen Argentinië? Het commentaar van Jack van Gelder bij dit doelpunt is nog altijd legendarisch. We zijn benieuwd of het Nederlands Elftal bij dit WK wederom een bijzondere kwartfinale gaat spelen.


Inzetten op de WK kwartfinales bij Jack’s

De kwartfinales van een WK staan garant voor spektakel. Het kaf is tijdens deze ronde van het koren gescheiden. Alleen de beste teams zijn nog over. Meerdere titelkandidaten nemen het tegen elkaar op, maar er zijn ook genoeg verrassingen geweest tijdens deze ronde. 

 

Kortom, er zijn genoeg redenen om te wedden op de kwartfinales van het WK 2022. Dit doe je bij Jack’s. Bij ons ontdek je de meest aantrekkelijke odds van dit moment. Rondom iedere wedstrijd kun je meerdere soorten bets aangaan. Dat kan je een leuk extraatje opleveren. Daarom is Jack’s jouw nummer één bookmaker voor het WK 2022.

Verwante artikelen Toon meer