ALLES OVER HET WKWK liedjesALLES OVER HET WK

WK liedjesWK Liedjes / Song: Officiële WK Lied Qatar 2022 - Jacks.nl

Ieder Wereldkampioenschap Voetbal heeft zijn eigen WK lied. Veel jaren zijn er zelfs meerdere WK liedjes, alhoewel er maar één het officiële lied is. Natuurlijk is er ook voor het WK in Qatar een WK song 2022 geschreven.

Benieuwd naar de WK tune van 2022? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je er alles over. Daarnaast laten we je zien of er al andere liedjes voor het WK 2022 zijn. Ook gaan we dieper in op de WK liedjes van voorgaande wereldkampioenschappen en wat de meest beluisterde WK song aller tijden is.


Dit is het WK 2022 lied

Je hebt EK en WK liedjes. EK liedjes worden speciaal voor het Europees Kampioenschap gecomponeerd, WK liedjes speciaal voor het Wereldkampioenschap Voetbal. Ook het WK 2022 heeft zijn eigen lied. Dit nummer heet Hayya Hayya (Better Together). Dit lied is ontstaan uit een samenwerking tussen de Amerikaanse zanger Trinidad Cardona, de Nigeriaanse zanger Davido en de Qatarese zangeres AISHA. Het nummer is geproduceerd door RedOne.

Trinidad Cardona, Davido en AISHA zijn opkomende sterren. Ze zijn niet de gevestigde orde. Hier is expres voor gekozen, omdat het WK er ook altijd voor zorgt dat we nieuwe spelers ontdekken en er nieuwe sterren ontstaan. Ook zijn de artiesten uit verschillende landen afkomstig: de Verenigde Staten, Nigeria en Qatar. Verschillende personen en muziekstijlen worden op deze wijze samengebracht. Dit is symbolisch voor de manier waarop het WK, en voetbal in het algemeen, mensen van verschillende culturen en landen samen kan brengen.


Andere WK 2022 liedjes

Er zijn tot dusver nog geen andere liedjes uitgebracht die inhaken op het komende WK in Qatar. Meestal gebeurt dit ook pas in de weken voordat het toernooi plaats gaat vinden. Vaak zie je dat Nederlandse artiesten hun eigen WK liedjes uitbrengen.

Waar we wel vanuit kunnen gaan, is dat voetbalnummers uit het verleden een comeback zullen maken. Zo kunnen we het ons niet voorstellen dat Nederlandse WK liedjes zoals Wij Houden Van Oranje van André Hazes of Viva Hollandia van Wolter Kroes niet gedraaid zullen gaan worden op de radio. Wie weet hoor je ze ook nog wel in één van onze fysieke vestigingen.


Officiële WK liedjes uit historie WK afgelopen jaren

Ieder WK sinds 1978 beschikt over zijn eigen WK lied. Het eerste WK lied was Anthem van Buenos Aires Municipal Symphony. De befaamde componist Ennio Morricone maakte hier nog een eigen versie van. Het officiële lied van het WK 1982 was Mundial ’82 van Plácido Domingo. Het WK 1986 lied was Hot Hot Hot van Arrow. Vervolgens was het nummer voor het WK 1990 Un’estate Italiana van Edoardo Bennato. Gloryland van Darryl Hall was het officiële nummer voor het WK 1994 in Amerika. Echt grote hits waren deze nummers nog niet.
 

Dat veranderde met de officiële WK Frankrijk song uit 1998: La Copa de la Vida van Ricky Martin. Vanaf dat moment behaalden de officiële WK liedjes vrijwel altijd de hitlijsten. Voor het WK 2002 was er Boom van Anastacia. Voor het WK 2006 in Duitsland was er Zeit Dass Sich Was Dreht (Celebrate the Day) van Bambara. Het bekendste WK nummer is de WK 2010 song Waka Waka (This Time for Africa) van Shakira. Vervolgens was er voor het WK 2014 in Brazilië We Are One (Ole Ola) van Pitbull ft. Jennifer Lopez. Het WK lied van 2018 voor het toernooi in Rusland was Live It Up van Nicky Jam, Will Smith en Era Istrefi.


Meest beluisterde voetbal songs ooit

Het meest beluisterde WK lied is het nummer dat ook wel bekend staat als de Shakira WK song: Waka Waka (This Time for Africa). Misschien hoor je hem nu alweer in je hoofd, zo catchy is dat nummer. Ook officiële WK nummers zoals We Are One (Ole Ola) of La Copa de la Vida deden het prima, maar Waka Waka was een echte knaller die lang in de hitlijsten terug te vinden was.


Wedden op het WK 2022 bij Jack’s

Voor alles rondom het WK 2022 in Qatar moet je bij Jack’s zijn. Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws en de interessantste voetbalstatistieken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, vertellen we je zelfs alles over WK liedjes. Je mist bij ons niets. Daarom plaats je jouw inzetten op alle wedstrijden van het WK 2022 bij Jack’s.Lees hier meer over het WK: