ALLES OVER HET WKHET WK LOGOALLES OVER HET WK

HET WK LOGOWK Voetbal logo 2022: Dit is het officiële WK Logo - Jacks.nl

Het WK 2022 logo is er eindelijk! Inmiddels is de marketing van dit toernooi op volle toeren geslagen. Zo heeft dit wereldkampioenschap al zijn eigen mascotte: La’eeb. Het WK logo mag dan ook niet ontbreken. Een dergelijk voetbal logo zorgt voor herkenning. Mensen weten precies waar het over gaat als ze dit logo te zien krijgen.

 

Hieronder vertellen we je meer over dit WK logo. We laten je zien hoe het logo eruitziet en welke symboliek hier precies achter zit. Ook tonen we je wat de logo’s waren van voorgaande wereldkampioenschappen. Alles over het WK 2022 kun je volgen bij Jack’s. Natuurlijk kun je ook bij ons wedden op alle wedstrijden. Maar daar vertellen we je niets nieuws, toch?


Wat is het WK voetbal logo van 2022?

Het WK logo van 2022 toont een onafgebroken lus die wit van kleur is. Op de lus zijn decoratieve elementen te zien die rood van kleur zijn. Aan de bovenzijde zie je een voetbal. Dit is het WK voetbal, dus qua symboliek is dit een logische keuze. Aan de onderzijde zie je decoratieve elementen in een bloemenpatroon. Dit patroon is gebaseerd op traditionele Arabische kunst. Ze dienen een weerspiegeling te zijn van de uniekheid van de Midden-Oosterse cultuur.

Vorm en symboliek van dit voetbal logo

De vorm van het WK logo heeft meerdere inspiratiebronnen. Ten eerste lijkt dit logo op een typisch Qatarese omslagdoek. In veel regio’s worden deze traditionele omslagdoeken geregeld gedragen. De vorm is ook een referentie naar het nummer 8. Dit is een verwijzing naar de acht voetbalstadions waarin de WK duels gespeeld gaan worden en die speciaal gebouwd zijn voor dit toernooi.

 

Daarnaast doet de vorm van dit logo denken aan het oneindigheidssymbool, maar dan verticaal. Dit is een verwijzing naar de verbinding onder mensen die dit toernooi oplevert. Een verbinding die eeuwig zal duren. Met een beetje fantasie is het ook mogelijk om de wereldbeker in het logo te zien. Ook zie je aan de bovenzijde een lichte bolling van de vorm. Dit vormt niet alleen een hart, maar het representeert ook de elegante bewegingen van de traditionele omslagdoek. Zoals je hebt kunnen lezen, is er goed nagedacht over dit WK logo.


Vorige logo van het voetbal wereldkampioenschap

Tijdens het WK 2018 was het logo nog duidelijker gebaseerd op de wereldcup. De vorm hiervan is duidelijk terug te herkennen. Met dit logo wilde Rusland, het land dat het vorige WK organiseerde, de magie van het voetbal benadrukken. Zo maken sterren onderdeel uit van dit logo. Dat is niet alleen een referentie naar de sterren die op het voetbalveld staan, maar ook naar de sterren aan de hemel waar je bij weg kunt dromen.
 
Je ziet het vaker dat de wereldbeker als inspiratiebron gebruikt wordt. Dat was bij het WK 2014 ook het geval. Tegelijkertijd zijn er ook een hoop wereldkampioenschappen geweest waarbij het logo afweek van deze trend. Het WK 2006 en het WK 2010 zijn hier goede voorbeelden van.
 

Hoe kan het WK 2022 je geld opleveren?

Bij Jack’s kun je wedden op alle wedstrijden van het WK 2022. Hierbij kun je verschillende weddenschappen aangaan, van het voorspellen van de winnaar tot aan over – under bets. Wil je jezelf inlezen? Ook voor achtergrondinfo kun je bij ons terecht, van voorbeschouwingen en statistieken tot aan informatie over de WK 2022 mascotte. Bij ons mis je niets. Daarom is Jack’s jouw online casino voor alles op het gebied van voetbal.
 


Lees hier meer over het WK