Artikelen  

MATCH PREVIEW

Speeldag 12 (01/12): alleen dapper Canada zeker van uitschakeling

De derde speeldag in de groepen E en F maakt duidelijk welke ploegen hun koffers kunnen pakken en wie naar huis mogen bellen dat ze, al dan niet onverwacht, langer in Qatar gaan vertoeven. Dat geldt helaas niet voor de dappere Canadezen. Grijpen de Belgen en Duitsers toch nog hun laatste strohalm? Alles over de winstkansen.

16.00 Canada-Marokko (Al Thumama Stadium)

Canada overrompelde België met energiek spel, maar haalde enigszins onverdiend bakzeil. De Kroaten voetbalden zich makkelijker onder de Canadese druk uit (4-1). De kans op Canadese deelname aan de achtste finales is daarmee nihil. Met een geslaagde weddenschap op Marokko win je 1.89x je inzet terug, tegen 4.60x bij Canadees eerherstel. Een gelijkspel (3.55) is interessant omdat de berichten vanuit het Ahmad bin Ali Stadium de Marokkaanse aanvalsdrang kunnen temperen. 

Schakelen tussen twee schermen

Een remise is geen irreële voorspelling, want als Luka Modrić & co België weinig tot niks gunnen (1 of 0 punten dus), hebben Hakim Ziyech en zijn mannen genoeg aan een punt. Je wint overigens 2.50x je inzet als Hakim Ziyech scoort of een assist geeft. Maar daar gokken de Leeuwen van de Atlas niet op: met winst zijn ze sowieso door, en eerste worden in de groep is vaak gunstiger. Een derde reden luidt simpelweg dat deze rasvoetballers altijd willen winnen. Dat wordt dus schakelen tussen twee schermen voor de live wedder!

16.00 Kroatië-België (Ahmad bin Ali Stadium)

De Kroaten swingen, de Belgen staan elkaar in het veld vertwijfeld aan te kijken. Toch liggen, ook vanwege resultaten uit het verleden, de kansen bijna gelijk: voor winst van België geldt de odd van 2.70. Als Kevin de Bruyne een assist geeft dan pak je 3.50x je inzet dankzij de Jack's Special. Voor de zege van de Kroaten krijg je 2.75x je inzet. Een gelijkspel zou op grond daarvan waarschijnlijk zijn. Met een gunstige weddenschap hierop scoor je 3.40x je inzet. Wanneer staan de mannen van Roberto Martínez op? Kroatië is niet bepaald de ideale tegenstander om je vorm te hervinden.

De Belgen kunnen 'gewoon' nog door

De liefhebber van fris en aanvallend spel wordt met een succesvolle groepsfase van de Kroaten en Marokkanen op de wenken bediend, daarbij keken vriend en vijand verrast op van het razendsnelle kamikazevoetbal van Canada. De enige dissonant in deze groep is tot nu toe België, waar het volgens de laatste berichten nogal rommelt. Niet alleen in het veld zie je donderwolkjes boven de hoofden van Jan Vertonghen, Kevin de Bruyne en Eden Hazard hangen, ook ernaast is onenigheid. Maar alles is nog niet verloren: bij winst op Kroatië zijn de Rode Duivels 'gewoon' door.

20.00 Costa Rica-Duitsland (Al Bayt Stadium)

Dan groep E, waar elk team nog als groepswinnaar kan eindigen. Bij Costa Rica-Duitsland zijn de winstkansen voor de 'uitploeg' gek genoeg de hoogste op dit WK tot nu toe. Je wint namelijk maar liefst 29.00 x je inzet terug wanneer Costa Rica Die Mannschaft weet te verrassen. Ook als ze minstens 1 goal weten te scoren kan dit 2.75x je inzet opleveren. Een gelijkspel - zou zomaar kunnen want de Duitsers overtuigen allerminst - is goed voor een hoge odd: 12.00. De magere 1.10 voor een Duitse zege zegt genoeg. Een walk in the park gaat het niet per definitie worden, wetende dat ook Costa Rica nog alles heeft om voor te vechten.

Groep E: live wedden wordt er alleen maar spannender op

Het wordt rekenen en puzzelen als Duitsland doet wat er volgens de bookmakers verwacht wordt, omdat het onberekenbare Japan alles gaat geven tegen de Spanjaarden, die een deukje in het zelfvertrouwen hebben opgelopen. Tijdens de derde speelronde van dit WK, wanneer de tickets voor het verdere verloop van het toernooi uitgedeeld worden en de helft van de teams afhaakt, wordt het live wedden er alleen maar spannender op.

20.00 Japan-Spanje (Khalifa International Stadium)

Kijkend naar de winstkansen zou dit een nog spannendere wedstrijd moeten worden. Voor Japanse winst geldt de odd van 9.00, wanneer de Spanjaarden doen wat er van ze wordt verwacht win je 1.44 x je inzet terug. Toch maar een dubbele weddenschap dan, of in ieder geval inzetten op gelijkspel? Als dat uitkomt, incasseer je 4.50 x je ingezette bedrag. Op dit soort speeldagen is het wedden op voetbal een bijna zenuwslopende aangelegenheid.

Knotsgekke groepsfase

We hebben in andere groepen gezien dat een stunt in een klein hoekje zit (Australië!). Diverse grootmachten geven op de raarste momenten niet thuis. Een 1-1 bij Duitsland-Spanje valt nog te verklaren, maar verder is dit een knotsgek WK aan het worden. Zijn het die vele andere factoren - ongebruikelijke trainingsomstandigheden, verkoudheden door de airco, gedoe met aanvoerdersbanden - die hierin de hand hebben? Hoe dan ook is nog niets beslist, ook niet in de groepen E en F. Het worden stuk voor stuk wedstrijden waar je voor gaat zitten, en met alle liefde een tweede scherm aanslingert.

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer