Artikelen  
Match preview wk qatar ecuador

MATCH PREVIEW

Het WK barst los: wat kunnen we van speeldag 1 verwachten?

Het mediacircus wacht al maanden als een borrelende vulkaan, voetbalwedders kijken al lange tijd naar de bruikbare statistieken en de spelers zijn er min of meer klaar voor: zondag wordt het spits afgebeten voor het WK in Qatar. Het gastland opent met de clash tegen Ecuador. Interessant, omdat dit twee teams zijn die Nederland ook tegenkomt in de groepsfase in poule A. Hoe liggen de winkansen en wat zijn interessante weddenschappen?

Qatarese elftal: verdedigende ploeg

Zondag 20 november, 17.00 uur. Het WK in het bloedhete Qatar gaat van start met twee opponenten die Oranje achteroverleunend kan bekijken, want vooral de eerste heeft nog geen roemrijke geschiedenis op de toernooien. Degene die uit zijn hoofd een bekende Qatarese ster kan opnoemen, mag zijn hand opsteken. De coach heet Félix Sánchez Bas, die ooit begon als jeugdcoach bij FC Barcelona. Verwacht echter geen flitsend voetbal van de Qatarezen, van wie er opvallend genoeg geen enkele actief is in een buitenlandse competitie. Ze spelen in een verdedigende 5-3-2-opstelling, zo ligt in de lijn der verwachtingen tegen het volgens de odds hoger aangeschreven Ecuador. Degene die de meeste aanspraak maakt op een thuisdoelpunt is sterspeler Almoez Ali.

Winkansen Qatar hoger dan die van Ecuador, Ecuador speelt vaak 0-0

Voor een overwinning van de thuisploeg incasseer je 3.30x je inzet*, bij winst van de Zuid-Amerikanen is dat 2.48x je inzet*. Voor een gelijkspel zijn de odds 3.00. Dat laatste is wel interessant met het oog op de recente statistieken, want vier van de vijf laatste wedstrijden eindigden in 0-0! Denk je dat beide teams scoren én dat er meer dan 7.5 aantal schoten zal zijn op het doel? Dankzij de Jack's Oranjeplein special (verhoogde noteringen) pak je 4.00x je inzet. Een betje plaatsen op deze wedstrijd is een leuke opwarmer op weg naar het echte werk, dat maandag begint met Senegal-Nederland (17.00 uur). Overigens ontmoetten Qatar en Oranje elkaar nog niet eerder.
 
*Let op: odds kunnen op elk moment veranderen.

Sterspelers Ecuador

Verdedigers Piero Hincapié (Bayer Leverkusen) en Pervis Estupiñán (Villareal) en aanvaller Enner Valencia (Fenerbahçe) zijn de spelers om in de gaten te houden. Zij zijn degenen die de Qatarese muur gaan proberen te slechten met het doorgaans gehanteerde 4-3-3-systeem van bondscoach Gustavo Alfaro - ondanks de magere Ecudoriaanse doelpuntenproductie van de laatste tijd. Ook in het verleden, tijdens ontmoetingen met Oranje, blonk het team niet uit in goals maken, zowel voor als tegen: in 2006 won Nederland met 1-0 van Ecuador en in 2014 werd het 1-1. Tijdens de afgelopen WK-kwalificatieperiode was Ecuador wél weer heel productief.

Jack's Bonussen voor het WK 2022

Maak gebruik van de WK welkomstbonus! Een eerste storting van €20 is goed voor 5x Free Bets van €10. Hiermee scoor je dus €50 aan gratis weddenschappen. Dit is interessant voor bijvoorbeeld het eerst gemaakte doelpunt tijdens Qatar-Ecuador, waar naar alle waarschijnlijkheid de goals van La Tri van de voeten van topscorer Michael Estrada gaan komen. Gedurende het hele WK kunnen nieuwe spelers gebruikmaken van deze welkomstbonus. Voor bestaande spelers hebben we uiteraard ook veel mooie bonussen klaarstaan. Houd hiervoor Jack's Oranjeplein in de gaten!
 

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer