Artikelen  

MATCH PREVIEW

Qatar speeldag 3: teams, sterspelers, winstkansen en meer

Liefst vier wedstrijden staan er op dinsdag 22 november op het programma: van David tegen Goliath (Saoedi-Arabië-Argentinië) tot boeiende Eredivisie-clash (Mexico-Polen). Hoe gaat dat in de airco-stadions van Qatar? Welke spelers gaan we zien en vooral: wat zijn de winstkansen? Een voorbeschouwing.

11.00 uur Saoedi-Arabië-Argentinië (Lusail Iconic Stadium)

Argentinië wordt getipt als mogelijke wereldkampioen, Saoedi-Arabië staat hooguit te boek als banananschil. Maar straks om 11.00 uur Nederlandse tijd geldt wederom: de bal is rond. De winstkansen volgens de deskundigen van Jack's? Verlies van Argentinië betekent 23x je inzet, winst slechts 1,15x. Interessanter is inzetten op een gelijkspel (8.00x je inzet terug).

Sterspelers: goed nieuws over Messi

Er is goed nieuws in het Argentijnse kamp over Gouden Ballen-verzamelaar Lionel Messi: De Vlo is speelklaar. Hij toonde zijn vorm in het oefenpotje tegen de Verenigde Arabische Emiraten (5-0). Of we ex-Ajacied Nicolás Tagliafico in actie gaan zien is de vraag, wel staat die andere oude bekende Lisandro Martínez, die zich bij Manchester United razendsnel ontwikkelt en wiens verdedigende acties indrukwekkend zijn, hoogstwaarschijnlijk in de basiself van bondscoach Lionel Scaloni. Saoedi-Arabië maakte een prima indruk tijdens de kwalificatiereeks, zonder spelers die uitkomen in een bekende competitie. Het collectief wist Japan en Australië achter zich te houden. Knappe prestatie voor zo'n klein voetballand! De odds zijn veelzeggend, maar Argentinië weet dat adel verplicht: hoe gaan ze met die druk om tegen een Saoedi-Arabië dat niets moet? .

14.00 uur Denemarken-Tunesië (Education City Stadium)

Op de een of andere manier zijn wij Nederlanders altijd benieuwd hoe de Denen het doen. Waarschijnlijk vanwege spelers die we veelal van de Eredivisie kennen zoals Kasper Dolberg en Christian Eriksen. Zij openen tegen Tunesië en maken volgens de bookmakers de beste kans: met Scandinavische winst incasseer je 1.49x je ingezette bedrag, met gelijkspel 4.10x en met Noord-Afrikaans succes liefst 8.00 x. Het ligt dus iets dichter bij elkaar dan bij de ochtendwedstrijd, maar nog steeds zijn bij het voetbalwedden de details (eerste goal Dolberg? 0-0 ruststand omdat de Denen moeten wennen?) interessanter.

Op wie moeten we letten?

De Deense verdedigers zullen geïnstrueerd zijn over de Tunesische spits van Montpellier: Wahbi Kazri. Op het WK van 2018 scoorde hij tegen België en Panama. De Denen, zoals gezegd, zijn altijd een favoriet team bij Nederlandse voetballiefhebbers, zeker wanneer Oranje niet (meer) meedoet. Geen fan die het de herstelde Eriksen niet gunt, en velen vragen zich af wanneer het talent van de ontwapenende en stoïcijnse, bijna Wim Kieft-achtige Dolberg tot zijn recht komt. Zijn voornaam- én ploeggenoot Schmeichel (beiden Kaspers zijn actief voor OGC Nice) is de onbetwiste sluitpost.

17.00 uur Mexico-Polen (974 Stadium)

Voetbalwedden wordt boeiend wanneer teams aan elkaar gewaagd zijn, want dan mik je op andere aspecten van het spelletje. Mexico-Polen kan zomaar een kraker worden, want de winstkansen ontlopen elkaar weinig: wedden op een Mexicaanse zege betekent 2.75 x je inzet terugwinnen tegenover 2.90 x bij Poolse winst. Een gelijkspel heeft odds van 3.00. Vind je dit niet opwindend genoeg? Dan kijk je voor andere weddenschappen.

Hoe doen de (ex-)Eredivisieklanten het?

Feyenoorder Sebastian Szymanski is al snel in de Rotterdamse armen gesloten als een soort nieuwe Wlodi Smolarek. Ex-Ajacied Arkadiusz Milik (nu Juventus, net als goalie Wojciech Szczęsny) is zijn collega in de aanval, waar natuurlijk Robert Lewandowski opgesteld wordt. Aan Mexicaanse zijde treffen we eveneens bekende gezichten: Edson Álvarez is al jaren stofzuiger bij Ajax, zijn maatje in Amsterdam Jorge Sanchez is ook geselecteerd. PSV-middenvelder Érick 'Guti' Gutiérrez en ex-Eindhovenaren Hirving 'Chucky' Lozano en ijzervreter Andrés Guardado zijn van de partij.

20.00 uur Frankrijk-Australië (Al Janoub Stadium)

De gemiddelde Nederlandse voetbalfan gaat er jaarlijks op vakantie, maar toont weinig liefde voor het Franse team, een beetje het Duitsland van deze eeuw: sluw, geslepen en schijnbaar onverslaanbaar. Dus wordt er vooral gekeken of ze niet onderuit gaan. De kans daarop tegen Australië is klein volgens de bookmakers. Winst van de Aussies betekent 12.0 x je inzet terugwinnen, terwijl een zege van Les Bleus schamele odds van 1.29 kent. Een gelijkspel is goed voor 5.50 x je inzet.

Franse uitglijder zonder Benzema?

Zoals Nederlanders vaak hopen op Duitse schade, moedigen veel niet-Fransen nu Australië aan in de hoop dat de huidig wereldkampioen van zijn troon dondert. Kylian Mbappé, Ousmane Dembele, Benjamin Pavard, ze spelen allemaal bij Europse topteams. Alleen Gouden Bal-winnaar Karim Benzema ontbreekt. Gloort er daarom ijdele hoop vanuit down under, dat een elftal het veld instuurt met spelers van laagvliegers als Verona, Dundee en Hearts of Midlothian?

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer