Artikelen  

MATCH PREVIEW

Speeldag 4 in Qatar: vier hete potjes op het menu!

Ondanks de aanwezige airco in de stadions staan er op de vierde speeldag vier pikante ontmoetingen op de agenda. Verhitte Spaanstalige woordenwisselingen tijdens Spanje-Costa Rica, oogstrelende tovenaars in de kraker Marokko-Kroatië, wellicht verrassingen bij Duitsland-Japan en als toetje de interessante ontmoeting tussen België en Canada.

11.00 uur Marokko-Kroatië (Al Bayt Stadium)

Eerst maar even de winstkansen bij het ochtendduel tussen de Leeuwen van de Atlas en de Vatreni, voordat we naar de vele mooie spelers gaan. De bookmakers van Jack's schatten Kroatië hoger in met odds van 2.23 tegen 3.85x je inzet bij Marokkaanse winst. Een gelijkspel is goed voor 3.20. De Jack's Oranjeplein special voor deze wedstrijd is: 11x je inzet als een team wint na het eerste doelpunt tegen te krijgen

Spelers die we graag in actie zien

Eigenlijk is Marokko-Kroatië het hoofdgerecht van vandaag, als je naar de smakelijke ingrediënten kijkt. Bij sterspelers denken we vanzelfsprekend aan Luka Modrić en andere Kroaten die bij aansprekende Europese topteams onder contract staan zoals Josip Stanišić (Bayern München) en Marcelo Brozović (Internazionale). Bij het elftal van Marokko gaan de Eredivisie-belletjes weer rinkelen. Hakim Ziyech, De Tovenaar uit Dronten maar bankzitter bij Chelsea, gaat proberen zijn transferwaarde op te vijzelen. Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal kennen we ook. Dit is een potje waar veel fans naar uitkijken!

14.00 uur Duitsland-Japan (Khalifa International Stadium)

Een makkelijke klus voor Duitsland, zeggen de odds. Maar daarmee doe je deze ontmoeting tekort omdat ondanks het waarschijnlijke overwicht van de Duitsers, de Japanners kunnen verrassen met hun selectie vol bekende gezichten. Al hebben westerse voetbalfans maar weinig zicht op wat de Japanners allemaal voor oosterse wijsheden in hun tactiek hebben geïmplementeerd. Winnen zij, dan win jij ook: 7.50x je inzet. Succesvol wedden op gelijkspel is goed voor 4.70x je inzet. Bij Duitse winst is dat slechts 1.47.

Japan mag, Duitsland moet

Duitsland moet dit winnen, Japan heeft als outsider niks te verliezen. Da's logisch, zou een legendarische voetbalkenner zeggen. Met twee van de beste doelmannen ter wereld en routiniers als Thomas Müller is Die Mannschaft nog altijd een favoriet. Bovendien is het allang niet meer het elftal van witte mannen met matjes en snorretjes van weleer, maar een multicultureel gezelschap met meer ruimte voor frivoliteit.
 
Van de Japanse selectie zijn liefst 20 van de 26 spelers actief bij prima clubs in Europa. Zoals Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Hidemasa Morita (Sporting Portugal) en Takumi Minamino (AS Monaco). De trainer van de Japanners heet Hajime Moriyasu. Gaat hij de Duitsers overrompelen?

17.00 uur Spanje - Costa Rica (Al Thumama Stadium)

De meeste spelers van Costa Rica zijn in hun vaderlandse competitie actief, terwijl Spanje als onvervalste voetbalgrootmacht geldt. Dat zijn kortweg de oorzaken van de buitenproportionele klapper die je maakt als je (met succes) op Costa Rica inzet als winnaar van dit treffen (odds: 21.0). Een gelijkspel geeft 7.50x je inzet terug en wedden op Spanje (1.18) zet meer zoden aan de dijk als je op andere statistieken speculeert. Mochten de Spanjaarden in beide helften scoren? Dan krijg je 2x je inzet terug. De sterren van Spanje kennen we. Bij Costa Rica springen Bryan Ruiz (ex-FC Twente) en PSG-doelman Keylor Navas in het oog.

Grinta en warmbloedigheid

Zonder meteen termen als 'heethoofden' uit het archief tevoorschijn te halen, kunnen we spreken van een pittig en passioneel onderonsje omdat de underdog zich niet zonder weerstand richting slachtbank zal laten tikken. Bovendien zal op het veld Spaans de voertaal zijn, zodat een enkele verwensing al de nodige opstootjes in gang zet. Zowel Latijns-Amerikaanse als Zuid-Europese teams staan te boek als gepassioneerd.

20.00 uur België-Canada (Ahmad bin Ali Stadium)

De winstkansen voor België liggen beduidend hoger. Maar een WK zonder verrassingen is geen WK en Canada wordt veelvuldig getipt als het gaat om stunten in Qatar. Winnen de Canadezen, dan scoor je 6.50x je inzet, bij een gelijkspel is dat 4.40x. Belgische winst is goed voor odds van 1.54.

België over zijn top?

Hoewel Canada niet bepaald bekendstaat als voetballand, zijn de Belgische media druk met de eerste wedstrijd omdat er enkele aansprekende namen in de selectie voorkomen. Alphonso Davies (Bayern München), Cyle Larin en Tajon Buchanan (beiden Club Brugge) en Stephen Eustaquio (FC Porto) bijvoorbeeld. Daar stellen de Belgen een meer gelouterd team tegenover, met de bekende namen. Alleen: de gemiddelde leeftijd ligt hoog en ze verloren hun laatste oefenwedstrijd van Egypte. Hebben de Rode Duivels het momentum gemist en profiteren The Canucks daarvan? Komt jouw WK poule voorspelling uit? We zullen het op woensdagavond ontdekken!

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer