Artikelen  

MATCH PREVIEW

Speeldag 7 in Qatar: het wordt boeiender en boeiender

De tweede ontmoeting in de poulefase is voor elk team een sleutelwedstrijd die duidelijkheid schept. De ene ploeg speelde hoopgevend zonder te winnen (Denemarken, Mexico), de andere liep tegen een zeperd van jewelste aan (Argentinië). Anderen hebben weer vleugels gekregen (Saoedi-Arabië). Wat hebben de openingswedstrijden met de winstkansen gedaan?

11.00 uur Tunesië-Australië (Al Janoub Stadium)

Australië opende in groep D erg brutaal tegen Frankrijk en kwam zelfs op voorsprong. De sensatie werd snel uit de lucht geschoten door MBappé & Co: 4-1. Wil Australië nog een rol van betekenis spelen op het WK, dan zal het team van Graham Arnold drie punten moeten halen. De odds daarvoor zijn 3.75. Hoger dan winst voor Tunesië (2.17), dat de Denen in bedwang hield. Met succesvol wedden op gelijkspel, waar beide ploegen overigens weinig mee opschieten, haal je 3.25 je inzet terug.

Heet ochtendpotje

Bij The Socceroos sprong vleugelspeler Matthew Leckie in het oog, met zijn schitterende aanname en assist. Aan Tunesische kant, waar de spelers de prachtige bijnaam De Adelaars van Carthago genieten, viel vooral het collectief op. Al in de eerste seconden werd een messcherpe tackle van Aïssa Laïdouni gevierd als een doelpunt. Het welbekende 'meteen vol erop klappen' werd nogal letterlijk genomen. Omdat ook Australië het veelal van fysiek spel moet hebben, belooft dit een heet ochtendpotje te worden, een nu-of-nooit-aangelegenheid.

14.00 uur Polen-Saoedi-Arabië (Education City Stadium)

Mexico-Polen in groep C was misschien wel de leukste 0-0 in tijden. Hoog tempo, veel passie, gemiste pingel: alles zat erin. In Saoedi-Arabië zijn ze, ondanks een spontaan gegeven vrije dag, nog steeds niet bekomen van de stunt tegen grootmacht Argentinië. Met name de winnende goal van Salem Al Dawsari was van een wonderlijke schoonheid. De winstkansen zijn dus enigszins bijgedraaid, al blijft Polen favoriet met odds van 1.77. Je scoort 5.25 x je inzet als de bejubelde Zonen van de Woestijn wéér stunten. Een reële weddenschap is een gelijkspel: 3.55.

Tot op het bot gemotiveerd

De Biało-czerwoni (wit-roden) hebben echter laten zien dat ze een topwedstrijd op de mat kunnen leggen en beschikken bovendien over een paar aanvallers met Champions League-allure in Robert Lewandowski en Arkadiusz Milik. Beide teams zullen tot op het bot gemotiveerd zijn: Saoedi-Arabië, gesterkt door het onschadelijk maken van Lionel Messi en zijn mannen, Polen door de ondanks alles hoopgevende remise tegen Mexico. Zullen we er even een cliché bijpakken? Vooruit dan maar: alles is nog mogelijk in groep C!

17.00 uur Frankrijk-Denemarken (Stadium 974)

Voetbalminnend Frankrijk werd opgeschrikt tijdens de eerste speelminuten: een razendsnel verzilverde counter van de Aussies en een al even snelle blessure voor Lucas Hernández, die dit WK niet meer in actie kan komen. Ook dat nog, na het uitvallen van Karim Benzema. Zelfs op een 3-1 voorsprong was men niet gerust, met de 3-3 tegen Zwitserland (EK '21) vers in het geheugen. Denemarken kende een frustrerende openingswedstrijd (0-0). Wat doen deze uitslagen met de winstkansen? Met een weddenschap op een logisch geachte Franse zege verdien je 1.86 je inzet terug, tegenover liefst 4.70 x wanneer het Danish Dynamite ontstoken wordt. Gelijkspel is goed voor odds van 3.50.

Hopen op een Deense stunt

Franse teams hebben weinig fans onder Nederlandse voetballiefhebbers, waar de Denen juist vaak onze sympathie hebben. Maar zowel de effectiviteit als het fysieke spel tegenover frêle spelers als Dolberg en Eriksen doen het ergste vrezen voor wie op een Scandinavisch huzarenstukje hoopt. De eerste minuten van Frankrijk-Australië moeten hierbij inspirerend werken voor het team van bondscoach Kasper Hjulmand.

20.00 uur Argentinië-Mexico (Lusail Iconic Stadium)

Nog zo'n kraker: de Latijns-Amerikaanse clash tussen Argentinië en Mexico. De Argentijnen azen op revanche, maar die gevoelens overheersen ook bij Mexico, dat tegen Polen geen loon naar werken kreeg. Met een gelijkspel (odds: 3.90) kan vooral het getergde La Albiceleste weinig. Zij zijn het aan hun stand verplicht te winnen (1.58 x je inzet). Mexicaanse winst brengt 6.75 x je inzet in het laatje.

Slag om het middenveld tijdens een bescheiden Ajax-PSV-reünie

We krijgen ongetwijfeld 90 minuten lang onvervalste grinta te zien: beide ploegen moeten aan de bak om van dit WK nog wat te maken. Edson Álvarez versus Lisandro Martínez op het middenveld, dat wordt interessant: zij vormden kort geleden nog een onverslaanbaar blok bij Ajax. Wie weet wordt hun ex-ploeggenoot Nicolás Tagliafico nog ingezet om ex-PSV'er Hirving Lozano af te stoppen. Andres Guardado, die andere speler die in Eindhoven actief was, zal Lionel Messi het swingen onmogelijk moeten maken. Ook Los Tricolores-verdedigers Héctor Moreno (ex-PSV) en Jorge Sánchez (Ajax) geven deze hopelijk loeispannende wedstrijd een bescheiden Amsterdams-Eindhovens tintje.

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer