Artikelen  

MATCH PREVIEW

Speeldag 9 in Qatar: viergangenmenu met Ronaldo vs. Suárez als klapstuk

De WK-trein dendert door met vier wedstrijden op maandag 28 november. De contouren van de knockoutfase worden zichtbaar zodra de tweede speelronde in de groepen G en H zijn afgewerkt. Is het degelijke Zwitserland opgewassen tegen Brazilië? Heeft Zuid-Korea de smaak te pakken na de remise tegen Uruguay? Wordt het Kameroen of juist Servië dat zich revancheert? De winstkansen geven meer duidelijkheid.

11.00 uur Kameroen-Servië (Al Janoub Stadium)

De vraag is of de Ontembare Leeuwen nog gaan brullen tijdens dit toernooi. Dat gebeurde niet tijdens de openingswedstrijd tegen Zwitserland in groep G, waar nota bene de in Kameroen geboren Breel Embolo het enige doelpunt maakte. De nog taaiere tegenstander heet nu Servië, dat een helft stand hield tegen Richarlison maar aanvallend weinig liet zien. Werd er door spelers en coach ingezet op een 0-0? Voetbalwedders die dat bij Kameroen-Servië doen, hebben een odd van 3.55. Winst voor Kameroen wordt onwaarschijnlijk geacht volgens de bookmakers van Jack's: de odds liggen op ruim 5.10. Met een geslaagde weddenschap op Servische winst incasseer je 1.75x je inzet.

Geen geparkeerde bussen op de gure maandagochtend

Als Samuel Eto'o zijn voorspelling uit wil zien komen met een finale Kameroen-Marokko, moet er nog veel gebeuren. Een zege op Servië is op papier nog onwaarschijnlijker dan op Zwitserland, en dan moet er in de derde wedstrijd tegen Braziliië ook nog een resultaat behaald worden. Bovendien is keeper Vanja Milinković-Savić (Torino) niet zomaar te passeren. Van een zogenaamde voetbalstaking met twee geparkeerde bussen zal geen sprake zijn. Het zijn alles bij elkaar mooie ingrediënten om een gure maandagochtend mee te openen.

14.00 uur Zuid-Korea-Ghana (Education City Stadium)

Op de eerste speeldag in groep H was de gelijkwaardigheid opvallend. Uruguay moest genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Zuid-Korea terwijl Portugal ternauwernood ontsnapte tegen beoogde laagvlieger Ghana. Dat vertaalt zich voor deze speeldag in andere winstkansen dan vooraf gedacht. Zuid-Korea (2.63) heeft de beste papieren tegen Ghana (3.00). Een gelijkspel heeft een odd van 3.20.

Zuid-Korea haalt punt, Ghana scoort: kijk bij goalweddenschappen

Hoewel de wijzer licht uitslaat naar Zuid-Koreaanse kant, moet rekening gehouden worden met de veerkracht van Ghana. De West-Afrikanen bezorgden de gewisselde Ronaldo samengeknepen billen, en dat terwijl CR7 in Manchester zijn zitvlees al uitgebreid heeft kunnen trainen. De winstkansen ontlopen elkaar verder niet veel omdat het resultaat van de Aziatische Tijgers weliswaar beter was, maar de ploeg van bondscoach Otto Addo al twee keer het net wist te vinden. Kijk daarom bij de weddenschappen van Jack's naar de mogelijkheden als het gaat om doelpunten. Dubbele weddenschappen zijn hier eveneens interessant.

17.00 uur Brazilië-Zwitserland (Stadium 974)

De Alpenbewoners zien door de eerste drie behaalde punten hun winstkansen stijgen. Maar Brazilië, zo zou Louis van Gaal het uitdrukken, is wel even different cook dan Kameroen. Hun aanvalsspel is zoals te doen gebruikelijk snel en verrassend, de verdediging staat als een huis en bovendien beschikt bondscoach Tite over een bank vol sterren. Die ideale combinatie zie je niet veel op dit WK. Vandaar deze odds: win 1.47x je inzet terug bij Brazliaanse winst, 4.50x bij gelijkspel en liefst 8.50x wanneer Zwitserland zijn reputatie als drakendoder andermaal bewijst - zie ook de sensationele uitschakeling van buurland Frankrijk op het EK '21.

Samba versus degelijkheid

De Zwitsers weten waar het gevaar vandaan komt bij Brazilië: om precies te zijn van tien veldspelers en hun tiki-taka-talent. Ga er maar aan staan, zou je zeggen. Murat Yakin, de vormgever van het Zwitserse collectief dat al jaren serieus genomen wordt door elke tegenstander, zal de band met Brazilië-Servië een aantal keren teruggespoeld hebben om te zien waar het samba-elftal te pakken is. Lukt dat niet - want 'je mag deze verliezen' - dan is er nog de kans tegen Servië.

20.00 uur Portugal-Uruguay (Lusail Iconic Stadium)

Niet alleen is Portugal-Uruguay een kraker van jewelste, ook zijn de winstkansen opvallend: de ploeg van Fernando Santos (odd: 2.04) wordt door de bookmakers veel hoger aangeschreven dan oer-wereldkampioen Uruguay (4.25). Daar heeft de tegenvallende wedstrijd tegen Zuid-Korea natuurlijk de hand in. Een gelijkspel is goed voor een odd van 3.30. Maar ook tijdens het hoofdgerecht van speeldag 9 is een dubbele weddenschap helemaal geen gek idee.

Nog een keer vlammen op een WK

Zowel Luis Suárez als het Portugese wonderkind willen nog eenmaal vlammen op een groot toernooi alvorens de kicksen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Maar afgezien daarvan is Portugal-Uruguay sowieso een van grinta doorspekt potje, een affiche om bij te likkebaarden. Vanzelfsprekend is hierna niet alles beslist in groep H, maar dit soort wedstrijden staan 'op zich', zoals dat zo mooi heet.

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer