Artikelen  

MATCH PREVIEW

Speeldag 10: pak de rekenmachine er maar bij

Vanaf vandaag zit je misschien niet meer op kantoor, of in ieder geval niet aan je tweede bakkie op het moment dat de bal gaat rollen. 'Pas' om 16.00 gaat het los. Leg je rekenmachine maar klaar en maak je op voor de ontknoping in groep A, en leun 's avonds achterover om te zien welk team uit groep B (mogelijk) Oranjes volgende opponent wordt.

16.00 uur Ecuador-Senegal (Khalifa International Stadium)

In groep A is deze wedstrijd de spannendste. Ecuador en Senegal vechten om een tweede of zelfs eerste plek oftewel een ticket richting achtste finales. Ecuador heeft aan een gelijkspel genoeg, Senegal moet winnen. We zagen dat beide tegenstanders in staat waren het Oranje bijzonder lastig te maken. Dat vertaalt zich in odds die dichtbij elkaar liggen. Bij winst van Ecuador win je 2.40x je inzet terug, bij winst van Senegal 3.35x. Een succesvolle weddenschap op een gelijkspel is goed voor 3.25.

Alleen Qatar is al afgehaakt

Tegelijkertijd probeert gastland Qatar tegen Nederland op een eervolle manier afscheid te nemen. Over de winstkansen van die twee ploegen later meer. Maar wat doet dat met Ecuador-Senegal? Als Qatar pakweg in de 84e minuut op wonderbaarlijke wijze met 0-3 leidt, zullen de ploegen bij een gelijke stand in het Khalifa International Stadium de bal rondtikken. Maar we gaan je niet vervelen met eindeloos als-indien-mits-gedoe. Een tip: de dubbele weddenschap komt hier van pas. 

16.00 uur Nederland-Qatar (Al Bayt Stadium)

Het was even schrikken voor voetbalminnend Nederland, het andermaal stroperige potje dat Virgil van Dijk en zijn mannen op de mat legden tegen Ecuador. Aan de 1-1 viel niks af te dingen. Kan gebeuren, maar nu móet van Qatar gewonnen worden wil men niet afhankelijk zijn van de ontwikkelingen op het andere veld. Gelukkig voorspellen de bookmakers een ruime zege voor Oranje. De odds voor winst zijn 1.23, die voor gelijkspel 6.50. Met wedden op een tropische verrassing van Qatar zou je liefst 18.0x je inzet verdienen.

Speeltijd voor smaakmakers in de Oranje-aanval?

De Qatarezen liggen er hoe dan ook uit, maar hebben geen boodschap aan de odds: ga er maar van uit dat zij met opgeheven hoofd het podium willen verlaten. De bal ligt eigenlijk letterlijk bij Louis: gaat hij zijn opstelling weer wijzigen? Stapt hij een keer af van dat 5-3-2-systeem, waar weinig uitgespeelde aanvallen uit voortkwamen? Krijgen smaakmakers als Xavi Simons en Noa Lang een keer speeltijd? De Oranjesupporters maken zich geen zorgen over de uitslag, wel over de vraag of en wanneer de aanvalsmachine gaat draaien.

20.00 uur Iran-Verenigde Staten (Al Thumama Stadium)

Als de rook in groep A is opgetrokken, verplaatst de blik zich na het diner richting groep B, waar (mogelijk) de komende tegenstander van Nederland bekend wordt. De beste teams van groepen A en B worden kruislings aan elkaar gekoppeld. Iran-Verenigde Staten wordt op meer vlakken een pikant onderonsje. Iran, verrassende drakendoder tegen de Welshe Dragons en nu tweede in de poule, heeft odds van 4.10 voor de zege. Voor winst van de VS gelden odds van 2.06. Met succesvol wedden op een gelijkspel scoor je 3.40x je inzet.

Transistorradiootje aan het oor

Ook in deze groep staan de supporters met een extra scherm te kijken, omdat op papier zelfs Engeland nog uitgeschakeld kan worden. Een enkeling houdt een vintage transistorradiootje aan het oor. Normaliter is Wales uitgeschakeld en gaat Iran-Verenigde Staten om de tweede plek. Voor Oranje houdt dit in dat een van deze twee ploegen de tegenstander wordt. Nogmaals: dit is het meest waarschijnlijke scenario. We hebben tijdens dit WK wel maffere uitslagen gezien.

20.00 uur Wales-Engeland (Ahmad bin Ali Stadium)

Wales heeft een minieme kans om de achtste finales te bereiken en zal vooral om de eer strijden in deze klassieke burenruzie op neutraal terrein. Het doelsaldo van de Engelsen is onbereikbaar geworden en de Welshmen zullen een monsterscore op het bord moeten krijgen en daarnaast geholpen moeten worden door een gunstige uitslag bij Iran-Verenigde Staten, wil het alsnog doorstromen. Toch wedden op een winnend Wales? Heb je het voor elkaar, dan win je 8.00 je inzet. Bij Engelse winst is dat slechts 1.49x. Een gelijkspel is geen gekke voorspelling en goed voor odds van 4.35.

Prestigestrijd op neutraal terrein

Ook bij dit treffen is de dubbele weddenschap interessant. Wales zal niet zozeer vechten voor zijn laatste strohalm, wel voor Britse prestige. Het doelpuntloze gelijkspel tegen de Verenigde Staten deed de van zelfvertrouwen blakende Engelsen - door sommigen genoemd als favoriet voor de wereldtitel - even weifelen. Maar afgezien van alle winstkansen, statistieken en cijfertjes is Wales-Engeland natuurlijk gewoon een mooi affiche. Wat heb jij ingevuld in jouw WK poule?

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer