Artikelen  

MATCH PREVIEW

Match day 13 (02/12): alle teams in de groepen G en H kunnen nog door

De standen in de groepen G en H zijn na twee wedstrijden identiek in puntenaantallen: in beide poules voert een ploeg met de volle score van zes punten de lijst aan, heeft de runner-up drie punten en staan daaronder twee teams met elk één punt. Ook die hekkensluiters hebben nog alle reden om zich op te laden voor de derde wedstrijd.

Test je voetbalkennis en win € 25.000!

Maar eerst dit: heb je al naar deze prijsvraag gekeken? Deze organiseert Jack's tot en met de finale elke speeldag opnieuw, en je kunt hiermee je voetbalkennis omzetten in prijzen tot wel €25.000!

16.00 uur Ghana-Uruguay (Al Janoub Stadium)

In groep H staat Uruguay op een tegenvallende laatste plek onder Zuid-Korea. Het opstijgende Ghana is vandaag de opponent. Allerminst een makkie voor La Celeste, dat de kraker tegen Portugal verloor (2-0), maar toch zeggen de odds dat Uruguay dit varkentje gaat wassen (1.92x je inzet). Winst van de Ghanezen heeft odds van 4.35 en wie succesvol speculeert op gelijkspel verzilvert 3.65x zijn ingezette bedrag.

Schat aan ervaring vs jeugdig enthousiasme

Ghana kan zich een gelijkspel veroorloven zolang er op het andere veld geen gekke dingen gebeuren, maar dat is op dit WK hetzelfde als dansen op een actieve vulkaan. 'We moeten het zelf doen', zal de Ghanese bondscoach Otto Addo zijn mannen op het hart drukken. Uruguay heeft sowieso niks aan een gelijkspel, en voelt de druk van de fans en de internationale voetbalmedia op de schouders. Leggen al die ervaren topspelers het af tegen het jeugdige enthousiasme van Ghana, waar Mohammed Kudus excelleert? Dankzij onze special pak jij 6.25x je inzet als Kudus scoort!

16.00 uur Zuid-Korea-Portugal (Education City Stadium)

Het onberekenbare Zuid-Korea van de geschorste bondscoach Paulo Bento verraste tijdens de openingswedstrijd door het gelouterde Uruguay in bedwang te houden. Dat punt is nu misschien goud waard. Eenzelfde scenario als in groep D is nog mogelijk, als de Aziatische Tijgers voor een stunt zorgen. Die kans is niet zo groot, zeggen de bookmakers van Jack's. Maar zeker niet onmogelijk: 4.00 (Zuid-Korea), 1.96 (Portugal) en 3.70 (gelijkspel), zo luiden de odds. Als CR7 scoort, win je ook nog eens 3.00x je inzet.

Cruciale derde groepswedstrijd

Portugals kostje is na twee wedstrijden gekocht. Fernando Santos zal echter ook de Franse afgang tegen Tunesië gezien hebben, dus kiest er wellicht voor om zijn A-keus in het ritme te houden en de volle mep in deze groep te pakken. Ook tegen een getergd Zuid-Korea, dat allerminst een rol als figurant wil spelen in een wellicht voor hen cruciale derde groepswedstrijd.

20.00 uur Servië-Zwitserland (Stadium 974)

Niet kunnen kijken door werk en/of file? Gauw naar huis, want om 20.00 uur gaat het circus door met twee minstens zo interessante wedstrijden. Ook in groep G hoopt de neutrale fan op een knotsgekke apotheose, van wat tot nu toe een boeiende thriller is voor de drie teams die geen Brazilië heten. Vanavond knokken Servië en Zwitserland om een langer verblijf in Qatar, waarvoor de Serviërs betere papieren hebben. Wedden op winst van Servië brengt 2.70x je inzet in het laatje, een gelijkspel heeft odds van 3.55 en een Zwitserse zege 2.65.

Voer voor de liefhebbers

Het wordt een alles of niets-wedstrijd voor de ietwat tegenvallende equipe van Dragan Stojkovic. In punten althans, want waar verlies tegen Brazilië viel in te calculeren, zagen we tijdens het treffen met Kameroen waarom Servië het volgens de kenners in ieder geval tot de volgende ronde hoort te schoppen. Ook omdat liefst vijf Serviërs actief zijn in voetbalstad Turijn. Ze komen op het veld hun buurman Ricardo Rodriguez tegen, verdediger van het stugge Zwitserland en Torino. Deze clash is voer voor de liefhebbers!

20.00 uur Kameroen-Brazilië (Lusail Iconic Stadium)

Met een schuin oog hou je Kameroen-Brazilië in de gaten. Zoals gezegd kennen deze twee poules een identieke stand na twee wedstrijden. Kameroen (een punt) moet de laatste strohalm zien te grijpen tegen de gedoodverfde groepswinnaar Brazilië (zes punten). Je wint 8.00x je inzet als Kameroen, waar Rigobert Song zijn sterkeeper André Onana uit de selectie zette, het daadwerkelijk flikt. Ook een gelijkspel is winstgevend met odds van 4.80. Wedden op Braziliaanse winst wordt beloond met 1.45. Check ook weer onze specials voor deze wedstrijd. Als Brazilië beide helften wint, krijg jij 4.00x je inzet.

Brazilië heeft geen 'B-elftal'

De traditie van voetbalkoningen als Pele, Socrates, Romario en Ronaldinho doet vermoeden dat Brazilië never nooit een B-elftal kan opstellen. En wat is een B-elftal, als je de beschikking hebt over reservespelers die vrijwel allemaal bij topclubs onder contract staan? Bovendien prikkelt voetballand Kameroen altijd de fantasie en zagen we iets van die jaren '90-sensatie terug tijdens de wedstrijd tegen Servië (3-3). Brazilië zal de groepsfase in stijl willen afsluiten.

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer