Artikelen  

MATCH PREVIEW

03/12: Oranje aan de bak tegen VS, nieuwe stunt Aussies

Welkom op matchday 14 van het WK, die zaterdag om 16.00 uur losbarst. Genoeg tijd om je auto te wassen en de laatste Sinterklaascadeaus te scoren. Nestel je voor vieren voor je twee schermen en plaats je weddenschap. En geniet hopelijk van Oranje, dat tot nu toe stationair draaide maar vanmiddag wellicht gas gaat geven. De achtste finales gaan van start!

16.00 uur Nederland-Verenigde Staten (Khalifa International Stadium)

'Een mooi affiche', is men het eens over de koppeling aan achtste finale-opponent Verenigde Staten. Zoals vooraf is voorspeld, want de meeste voetbalwedders en -kenners zetten al lang voor het WK in op Team USA als waarschijnlijke volgende horde. De winstkansen voor Nederland-Verenigde Staten luiden als volgt: met winst voor Oranje verdien je 1.98x je inzet, een gewaagde weddenschap op The Yanks 4.60x en gelijkspel heeft odds van 3.25. Ook voor deze wedstrijd hebben we mooie Jack's Specials klaarstaan. Neem zeker een kijkje en profiteer van de verhoogde odds op: meer dan 1,5 schoten op doel door Memphis Depay, meer dan 2.5 doelpunten in totaal + Nederland bereikt de kwartfinale en nog veel meer! Of zet Live in en verdien een Free Bet.

Team USA wordt steeds beter

Al sinds het WK van 1994 is Amerika een voetballand in wording. Deze ontwikkeling gaat niet in heel hoog tempo, omdat andere sporten daar nog steeds populairder zijn. Toch spelen intussen meer Amerikanen dan ooit bij Europese (top)clubs: 17 van de 26 selectiespelers. Aan de andere kant trekken ploegen uit de Amerikaanse competitie steeds meer Europese spelers aan. Vaak in de herfst van hun voetbalcarrière, maar het zegt genoeg over de aanwezige ambities. Met de goedkeuring van Amerikaanse president himself werd met een omweg via Iran de tweede ronde behaald, na een stroeve start tegen Wales. Veel doelpunten zagen we niet, wel een enthousiasme, energie en aanvalsdrang vergelijkbaar met die van de Canadezen. Deze achtste finale is een mooi meetpunt voor deze mannen. 

Gokt Louis op warmgedraaide defensie?

Dat geldt ook voor Oranje, dat nog niet bijster imponeerde. De vraag op voetbalfora en in de diverse talkshows: is onze bondscoach een duivels plan aan het uitbroeden? Een tactiek met vooruitziende blik, die de stunt met de keeperswissel van 2014 doet verbleken? Het is algemeen bekend dat Nederlandse buitenspelers dun gezaaid zijn op het moment, waar 'we' achterin, met De Vrij, Van Dijk, De Ligt en Timber een oersterk centrum neer kunnen zetten. Niet omdat Senegal, Ecuador en Qatar van die sterke landen zijn, maar om ingespeeld te raken voor de zwaardere wedstrijden. Gokt Louis op een warmgedraaide verdedigingslinie, en beweert hij nu dat de kritiek op het behoudende spel onterecht is om de schijn op te houden?

€ 25.000 winnen in acht voetbalvragen

Je zou er bijna een weddenschap op zich van maken, wat er in het hoofd van Louis speelt. Tot nu toe ligt hij in ieder geval op schema. Wil je naast de weddenschappen ook je algemene voetbalkennis testen? Jack's organiseert tot en met de finale elke speeldag een nieuwe prijsvraag, waarmee je geldprijzen tot wel €25.000 kunt winnen!

20.00 uur Argentinië-Australië (Ahmad bin Ali Stadium)

Nederland-Verenigde Staten is ongetwijfeld een wedstrijd waar je maar trek van krijgt. Maak snel iets klaar en bereid je voor op het welbekende achteroverleunen. Want in het Ahmad bin Ali Stadium wordt ook verder gewerkt aan de WK-droom: Argentinië-Australië belooft een absolute clash te worden. De odds zijn vanzelfsprekend in het voordeel van Messi en zijn mannen. Een geslaagde weddenschap op La Albiceleste is goed voor 1.22x je inzet. Daarbij krijg je ook nog eens 6.00x je inzet als Messi tenminste 2 keer scoort. Succesvol inzetten op een nieuwe stunt voor The Socceroos met maar liefst 16.00 wordt vermenigvuldigd. Wedden op een gelijkspel na 90 minuten is ook nog steeds mogelijk, hiervoor gelden odds van 6.75.

De Aussies hebben de gunfactor

Dit is de wedstrijd van het team dat ongelimiteerd spelplezier aan keihard buffelen koppelt, tegen het team dat tot vervelens toe als nieuwe wereldkampioen getipt wordt. De constante berichtgeving over Messi die zijn carrière moet bekronen zorgt voor plankenkoorts bij het hele elftal, met de zeperd tegen Saoedi-Arabië als dieptepunt. De Argentijnen herstelden zich tegen Mexico en Polen, maar moeten in Qatar met een druk omgaan die opgelegd is door de buitenwereld. Die is onverminderd nu niet Frankrijk, maar Australië de volgende tegenstander is. Het voetbalt bovendien niet prettig als een deel van de voetbalwereld op een nieuwe afgang hoopt.
 
De Australiërs hebben daar geen last van. Hun achterban ziet elk succesje vanaf nu min of meer als extraatje, want het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat dit land zich onder de beste zestien ter wereld mag scharen. In de spelersgroep leeft dit waarschijnlijk iets anders. Het is een cliché, maar de Aussies hebben niks te verliezen, zeker niet de sympathie van het publiek. Die kunnen, zoals dat in voetbaljargon heet, vrijuit voetballen. Dit zou zomaar een heet potje kunnen worden!

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer