Artikelen  

MATCH PREVIEW

Speeldag 15 (04/12): wie stoppen de Fransen en Engelsen?

Tijdens elk WK is er veel aandacht voor randverschijnselen en natuurlijk knotsgekke ontknopingen, maar bij met name Engeland is er sprake van 'situation normal'. Ze spelen prima, scoren veel en komen steeds hoger op de favorietenlijstjes te staan. Ook Frankrijk, ondanks de flater tegen Tunesië, draait zoals verwacht. Wie stopt deze voetbalmachines?

16.00 Frankrijk-Polen (Al Thumama Stadium)

Wat is er fijner dan een pot voetbal op de zondagnamiddag? Schenk iets lekkers in, zet wat hartigs op tafel en plaats je (live) weddenschap voor het treffen tussen Polen en Frankrijk. Die laatste is de te kloppen wereldtitelhouder en Nemesis van Nederlandse voetbalfans. We gaan er massaal op vakantie, maar in de ogen van veel Oranjesupporters is Frankrijk het nieuwe Duitsland. Gaan de Polen ze pakken? De winstkansen zeggen van niet, met odds van liefst 11.50. Met wedden op Franse winst zou je slechts 1.34x je inzet terugzien, met een gelijkspel 5.25x. Een dubbele weddenschap is hier zeker een optie.

Schaken tegen het hechte Poolse collectief

De Fransen zijn de gedoodverfde winnaar, maar hebben de bookmakers buiten penaltykiller Wojciech Szczęsny (hij pakte er tijdens dit WK al twee) gerekend? Of überhaupt het hechte Poolse collectief van oefenmeester Czeslaw Michniewicz? Daarbij staan de Fransen erom bekend dat ze tegen gelijkwaardige ploegen geneigd zijn om toe te slaan vanuit de omschakeling, rekenend op briljante bevliegingen van de voorhoede. Wanneer ook Polen zijn verdedigende stellingen sporadisch verlaat, ontstaat er een boeiend schaakspel. De boel onderschatten zal Didier Deschamps na de uitglijder tegen Tunesië wel uit zijn hoofd laten.

Venijnig en effectief

In de knock-outfase van een toernooi kan gokken op verlenging funest zijn. Zeker tegen Frankrijk, een elftal dat vergelijkbaar is met PSG en uit het niets doelpunten maakt. 'Ze geven twee keer gas en je bent gezien', zegt menig analist daarover. Juist die venijnige goaltjes zijn de reden waarom de voetbalwereld verdeeld is: de een prijst deze effectiviteit, de ander trekt zijn haren van woede uit zijn hoofd als Les Bleues met bijzonder weinig inspanning de zoveelste zakelijke wedstrijd over de streep trekken. Daar moet ook gezien de magere doelpuntenproductie van de Polen (twee tot nu toe) rekening mee worden gehouden. Het wordt er alleen maar spannender op wanneer de eerste goal valt, want dan wordt het alles-of-niets voor het andere team. Gok jij op een eerste treffer van Lewandowski, Zielinski, Rabiot of toch weer Mbappé? Een doelpunt van laatsgenoemde speler levert je 2.30x je inzet op dankzij onze Jack's Special en 3.00 als zijn collega Giroud scoort.

20.00 uur Engeland-Senegal (Al Bayt Stadium)

De winstkansen van Senegal ten opzichte van Polen zijn gunstiger. De runner-up uit de poule van Nederland kent odds van 7.50 tegen het ongenaakbare Engeland: de bookmakers rekenen dus eerder op een kwartfinale Frankrijk-Senegal dan Polen-Engeland. Wedden op een Engelse zege is hier het minst lucratief met odds van 1.58, waar je 3.85 x je inzet scoort wanneer het na 90 (of 120) minuten nog gelijkstaat. Kijk ook bij de mogelijkheden van het live wedden. Stiekem hoopt menigeen natuurlijk op het klassieke affiche Frankrijk-Engeland. Maar voor hetzelfde geld gaan deze twee grootmachten de Belgen en Duitsers achterna.

Wedden op eerste doelpunt Engeland?

Senegal scoorde al vijf keer tijdens dit WK, maar kreeg er ook vier tegen. In groep B kwam Engeland alleen tegen de Verenigde Staten niet tot scoren, maar vond het tegen Iran en Wales liefst negen keer het net. Doelpunten zijn dus min of meer verzekerd, maar het wordt hier vooral interessant hoe de poppetjes op het veld zich bewegen omdat we met twee aanvallende ploegen te maken hebben. Bij Jack's profiteer je van verhoogde odds als Engeland in beide helften scoort.

Miljonairs-fair vs. laagvliegers

Hoewel het een achtste finale betreft, waar volgens het aloude cliché zwakke ploegen niet bestaan, geeft het naast elkaar leggen van beide selecties inzicht in de winstkansen. Waar Senegal het met spelers van laagvliegers als Watford, Reading en Queens Park Rangers moet doen, is de voetbalkaravaan van Engeland een presentatie van de crème de la crème van de Premier League. Een soort Miljonairs-fair waarvoor alleen Jude Bellingham de privéjet hoeft te nemen, omdat de anderen stuk voor stuk in de sterkste competitie ter wereld actief zijn. 'Laat het maar zien dan', denken veel neutrale voetbalfans, die zich in de handen wrijven wanneer Senegal op voorsprong komt en de zoveelste Qatar '22-sensatie in de maak is.

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer