Artikelen  

MATCH PREVIEW

Speeldag 16 (05/12): WK-smaakmakers in actie op pakjesavond

Luka Modrić, Ritsu Doan, Richarlison, Son Heung-Min: ze komen vandaag hopelijk allemaal in actie, zodat deze pakjesavond een nog feestelijker karakter krijgt. Om 16.00 uur staat Japan-Kroatië op het programma, om 20.00 uur neemt Zuid-Korea het op tegen Brazilië. Welk team zorgt voor een hilarische surprise, gaat de VAR nog voor cadeautjes zorgen, welke goedheiligman op voetbalschoenen strooit wat lekkers in een of andere hoek?

16.00 uur Japan-Kroatië (Al Janoub Stadium)

Voorafgaand aan het WK zou dit affiche misschien niet zo veel kijkers trekken, maar nu weten we wel beter: de Kroaten gelden bij menig fijnproever als stiekeme favoriet. En wanneer zich een opponent aandient die voetbalreuzen Duitsland en Spanje beide te kijk zetten, ga je er helemaal graag voor zitten. Geen soep om 16.00 uur, maar een hartige hap in de vorm van Japan-Kroatië. Met smaakmakers als Luka Modrić en Joško The Mask Gvardiol in de ene hoek van de ring, en Ao Tanaka en Ritsu Dōan (ex-PSV) in de andere.

Verdedigen als spectaculaire kunstvorm

Hoewel de Vatreni gewend zijn het spel te maken, moesten ze in de bloedstollende ontmoeting met België regelmatig terug in de loopgraven om de wanhopige aanvalsdrang van de Rode Duivels het hoofd te bieden. Met name Romelo Lukaku zal 's nachts nog vaak wakker geschrokken zijn van Gvardiol, die het verdedigen tot een spectaculaire kunstvorm verhief. Aan de andere kant van het veld kregen de Kroaten hun aanvalsmachine niet succesvol aan de praat. Het was een meeslepend schouwspel en we weten allemaal de uitkomst: de gouden generatie kon de koffers pakken.

Gunfactor versus gunfactor

's Avonds was het op die bewuste 2 december weer raak: de Samurai Blue klopten de Spanjaarden zodat ook de Duitsers konden inchecken voor de terugreis. De ontroerende taferelen van huilende Japanners (en de steevast smetteloos schoon achtergelaten kleedkamer) gingen de wereld over. Nu moeten twee teams, die allebei de gunfactor hebben, met elkaar uitmaken wie er richting kwartfinale mag. De winstkansen zijn in het voordeel van de Kroaten. Wedden op Japanse winst is goed voor 4.10x je inzet, gelijkspel brengt 3.30x je geld terug in de beurs en een Kroatische zege kent odds van 2.10. Vergeet ook niet de Jack's Specials voor deze wedstrijd te checken. Het wordt hoe dan ook even slikken dat een van deze twee mooie ploegen het strijdtoneel moet verlaten.

20.00 uur Brazilië-Zuid-Korea (Stadium 974)

Brazilië maakte van het derde groepsduel een veredeld oefenpotje en deed in groep G dus niet zijn sportieve plicht. Of dat verstandig is, valt te bezien omdat het ritme vasthouden soms een betere optie is. Van Basten, de bondscoach van Oranje in 2008 - kan daarover meepraten: zijn ploeg was in de knock-outfase geen schim meer van de formatie die kort daarvoor ruim en sprankelend won van Italië en Frankrijk. De groepsfase werd weliswaar winnend afgesloten met een B-elftal, maar het minder sterk geachte Rusland van Guus Hiddink liep vervolgens in de kwartfinale over Nederland heen. Je sterkhouders rust geven is niet altijd zo'n goed idee.

Opvallende Qatarese traditie

Terug naar het WK in Qatar, waar een onverwachte verliespartij van een A-land in de derde groepswedstrijd een opvallende traditie is geworden. Frankrijk, Portugal, Spanje en nu ook Brazilië deden niet wat de bookmakers verwachtten. Voor deze achtste finale zijn de odds vanzelfsprekend veel hoger voor degenen die inzetten op een Zuid-Koreaanse stunt, namelijk 13.0 versus 1.27 voor Braziliaanse winst. Een gelijkspel na 90 minuten kent de interessante odds van 6.00. We hebben ook twee interessante Jack's Specials voor je klaargezet. Profiteer van verhoogde odds als Brazilië wint en Richarlison scoort. Welke landen, die in hun derde groepswedstrijd verstek lieten gaan, krijgen te maken met het Van Basten-syndroom?

Nieuwe stunt?

We krijgen nu, indien fit, alle kanonnen weer te zien. Richarlison, Vinícius Júnior, Raphinha, noem ze maar op. Excuses zijn er niet meer. Meegereisde fans die met de verloren wedstrijden om des keizers baard teleurgesteld werden, weten dat het er nu om gaat. In de knock-outfase gelden de wetten van de jungle oftewel overleven, ook tegen een Zuid-Koreaanse stormloop. Dat verhoogt de druk voor de Goddelijke Kanaries. Media, bookmakers, fans van andere (uitgeschakelde) landen, ze hopen allemaal op iets om morgen bij het koffieapparaat over te kunnen napraten. Dus óf een voetbalshow, óf de zoveelste stunt. Gaat Spurs-kanon Son Heung-min en zijn mannen daarvoor zorgen? Dat zou wat zijn, twee decennia nadat Guus Hiddink met dit land ook doorstoomde richting halve finale, maar Brazilië uiteindelijk wereldkampioen werd.

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer