Artikelen  

MATCH PREVIEW

Speeldag 18 (09/12): steun voor Kroaten en wat doen 'we' met Messi?

Op deze vrijdag wil je al je werk liefst vóór vieren op orde hebben en je klaarmaken voor het naderende spektakel: Kroatië versus Brazilië is het smakelijke voorgerecht voordat het koningsmaal Nederland-Argentinië wordt opgediend. Dat wordt smullen! Gesprek van de dag: is het gevaar Messi te neutraliseren?

16.00 uur Kroatië-Brazilië (Education City Stadium)

Twee voetballende ploegen tegenover elkaar. De wijzer van het winstkansen-metertje slaat flink door richting Seleção, dat de laatste Aziatische droom al in één helft (ruststand 4-0 tegen Zuid-Korea) aan gruzelementen voetbalde. Winnen ze beide helften vandaag, dan kun je rekenen op 4.00x je inzet met Jack's Special.  En dat terwijl het normaliter zo lekker draaiende Kroatië het stugge Japan pas op de knieën kreeg na een penaltyserie. Dat verschil en het vertoonde spel vertalen zich in odds van 1.38 voor Braziliaanse winst en liefst 9.50 voor Kroatië als halve finalist. Met een geslaagde weddenschap op gelijkspel zie je 5.00x je inzet winnen.

Zet in op je voetbalkennis

Overigens zitten er bij de laatste acht deelnemers vijf Europese ploegen, zijn Brazilië en Argentinië nog de enige twee Latijns-Amerikaanse ploegen en is Marokko de trotse vertegenwoordiger van het Afrikaanse voetbal. Het zijn gegevens waar we weinig mee kunnen, maar die genoeg zeggen over de verhoudingen in de voetbalwereld. Wil jij je kennis van het hedendaagse voetbal testen? Doe mee aan de WK-prijsvraag van Jack's: beantwoord acht vragen en maak kans op geldprijzen tot wel € 25.000!

Goddelijke Kanaries on fire, zes redenen om op Modrić-machine te wedden

 Ook al is Brazilië on fire, er is altijd de wens als vader van de gedachte die liefhebbers achter de underdog schaart. Zes redenen waarom veel Nederlandse fans op de Kroaten inzetten:  

 

  • Irritatie: het bleef tot nu toe bij theatraal doorrollen, maar de keerzijde van de zo geroemde grinta (kaarten aannaaien, pingels versieren) ligt op de loer naarmate de finale nadert 
  • Haarmode: de gebleekte kapsels van de betreffende spelers wekken eveneens ergernis (zie ook de hoed van Memphis en het roze bolletje van Babel) 
  • Frustratie: we voelen ons verwant met de Kroaten vanwege de verloren WK-finale tegen de Fransen, die in Nederland toch al weinig handen op elkaar krijgen 
  • Onbekend maakt bemind: de gunfactor voor onvermoede WK-sterren zoals penaltykiller Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb) en de gemaskerde Joško Gvardiol (RB Leipzig) is hoger dan die voor geijkte paradepaardjes 
  • Leedvermaak: het is altijd leuke gespreksstof als een voetbalgrootmacht voortijdig een toernooi moet verlaten 
  • Nostalgie: oudere Nederlandse fans zien een klein beetje Johan Cruijff terug in Luka Modrić 

20.00 uur Nederland-Argentinië (Lusail Iconic Stadium)

Dan het moment suprème: Nederland-Argentinië. De odds liggen niet heel ver uit elkaar. Een gelijkspel is goed voor 3.25x je inzet, Argentijnse winst (2.23) wordt waarschijnlijker geacht dan Nederlandse victorie (3.70). Je kunt de wedstrijd interessanter maken door in te zetten op Jack's Specials met verhoogde noteringen als Gakpo of Depay scoort en als Dumfries of Blind een assist geeft. Het is natuurlijk niet alleen weddenschap-technisch aan te raden om op Oranje in te zetten, je wilt de boel ook niet jinxen met speculeren op La Albiceleste, al ligt dat nog zo voor de hand. 

Dumfries op Messi?

Naast kopieerapparaten en bij tramhaltes is één speler het gesprek van de dag. In aanloop naar Kerstmis 2022 is niet oma het lijdend voorwerp, maar luidt de vraag wat we met Messi gaan doen. Algemene opvatting: de rest van dat elftal 'stelt niet zo veel voor' zonder De Vlo. "Zet Dumfries op Messi", zei een deskundige op tv. Op zich geen vreemde benadering. Welke competitie is een betere defensieschool dan de Serie A, waar de populaire wingback zo'n verpletterende indruk maakt? Alleen: Dumfries is te belangrijk in de aanval, zo bleek tegen de Verenigde Staten. Een dubbelrol is zelfs voor de Rotterdamse kilometervreter een onmogelijke opgave. Bovendien blinkt Dumfries niet altijd uit in het simpelweg naar de bal kijken, iets waarin het centrum (Timber, Van Dijk, Aké en ook De Vrij en De Ligt) beter is.

'Je moet schieten, anders kun je niet scoren'

"Als Messi zijn dag niet heeft, wordt het een makkie". Gewaagde uitspraak over een tegenstander die beschikt over de scorende Julián Álvarez en de steeds handig wegdraaiende Lisandro Martínez. En wat te denken van de gepokte en gemazelde Ángel Di Maria? Louter concentreren op één speler zou naïef zijn. Wellicht laat Louis La Pulga opvangen in de zone waarin hij doorgaans gevaar sticht. Messi is onnavolgbaar, natuurlijk, maar niet onverdedigbaar. Nu mogen Louis en Oranje bewijzen waarom 'we' 5-3-2 spelen en goed zijn in het afsluiten van zicht-, loop- en schietlijnen.

ODDS QATAR VS ECUADOR Toon meer
Verwante artikelen Toon meer